Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, Avocado рече

Jok... ja nisam pričao o tome šta si ti mislio nego šta si napisao... napisao si nebuloze, objasnio sam ti da su nebuloze, a ti na to nisi reagovao priznajući grešku i objašnjavajući da si mislio na nešto drugo (a ne na ono što si napisao), već si mene napao da nešto spinujem i slično...

Drugim recima, ti si protumacio sta sam ja napisao i ne priznajes da si mozda pogresno razumeo - iako ti ja kazem da si pogresno razumeo, ja eto moram da se slozim sa tvojim tumacenjem mojih reci? :)

Naravno da sam objasnio da sam mislio nesto drugo. Spin je zato sto si okrenuo temu na razgovor o necemu trecem.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Statistickih\medicinskih agencija koje objavljuju te brojeve direktno.

Niko ne objavljuje podatke direktno. Podaci se salju vladi republike srbije pa se tek onda objavljuju javno. Vada je ta koja prosledjuje informacije zvanicno svuda

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

Niko ne objavljuje podatke direktno. Podaci se salju vladi republike srbije pa se tek onda objavljuju javno. Vada je ta koja prosledjuje informacije zvanicno svuda

Brate to su podaci od javnog znacaja svi ih objavljuju direktno.

COVID19.DATA.GOV.RS

COVID19.RS

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Brate to su podaci od javnog znacaja svi ih objavljuju direktno.

COVID19.DATA.GOV.RS

COVID19.RS

Koji svi? Haha, mislis da klinicki centri sami salju te podatke? Haha ne.
Trebalo bi da pratis medije ipak :D zabranjeno je da se podaci o koroni iznose na takav nacin. Sve informacije se prvo salju za BG pa se tek onda objavljuju.

Bojim se da taj ro koji racunas tesko da ce bude tacan... osim, naravno, ako si u fazonu da verujes podacima koje objavljuje Vucic? :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Opa bato. Mart 2019... Zapadna Evropa. 

WWW.REUTERS.COM

Spanish virologists have found traces of the novel coronavirus in...

• Збуњен 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, haveaniceday рече

Drugim recima, ti si protumacio sta sam ja napisao i ne priznajes da si mozda pogresno razumeo - iako ti ja kazem da si pogresno razumeo, ja eto moram da se slozim sa tvojim tumacenjem mojih reci? :)

Postoji razlika između toga da sam ja pogrešno razumeo šta si ti napisao i toga da si ti napisao nešto što nisi mislio/hteo da napišeš...

Nisi pružio nikakvo alternativno tumačenje svojih reči... već si tvrdio da si napisao nešto drugo... čak si nešto brljavio i sa engleskim izrazima odds i probability...

Ali evo ti ponovo prilika, kako bi trebalo da protumačim ovo:

On 17.6.2020. at 16:58, haveaniceday рече

ako ja dodjem u kontakt sa koronom 15 puta ti dodjes u kontakt sa koronom 100 puta iste su nam sanse da se zarazimo.
Sansa se ne povecava sa brojem izlaganja.

a da to ne znači da si tvrdio da su iste šanse da se zaraziš ako dođeš 100 puta u kontakt sa koronom nego ako dođeš u kontakt 15 puta? Kako se ove reči tumače pa da ispadne da nisi tvrdio da se šanse da se zaraziš ne povećavaju sa brojem izlaganja?

Jel bi ovo (a to je tvoj prvi odgovor meni):

On 18.6.2020. at 3:22, haveaniceday рече

Jos da sam ja pricao koje su sanse da sretnes "bar jednog " koji dobije koronu. Uopste diskusija nije tekla oko toga, on je malo krenuo na to da je okrece kada je video da mu je ovakav argument glupost i da gresi:

image.png

Sanse da su zarazis su iste, jer sam cin putovanja ne znaci da si izolovan od svih koji imaju koronu konstatno vec samo u tom momentu, a povecanje momenata kojima si izlozen ljudima koji imaju koronu ne povecava sanse zaraze. Sanse su - iste.(kao sto sam vec objasnio )

trebalo da protumačim kao: "Avocado, pogrešno si me razumeo, ja tvrdim da Cloud jeste bio u pravu i da jesu manje šanse da se zaraziš ako svuda ideš isključivo svojim kolima zato što povećanje momenata kojima si izložen ljudima koji imaju koronu povećava šanse zaraze"????  :)

Dakle, izvoli... rastumači svoje reči... objasni mi šta sam pogrešno razumeo od napisanog... (a šta si mislio kad si to pitao je samo tvoja stvar)

пре 51 минута, haveaniceday рече

Naravno da sam objasnio da sam mislio nesto drugo. Spin je zato sto si okrenuo temu na razgovor o necemu trecem.

Ne trećem, već prvom - onome što jesi napisao... a to naravno ne smatram bilo kakvim "okretanjem"... ti pokušavaš sve vreme da spinuješ priču na "ono što si mislio"... pa sam ja kao zliber jer sam komentarisao ono što si napisao, a ne to što si mislio... umeju tako baš mala deca da se ljute na druge kada im ne rastumače neizgovorene misli ali to se preraste, ne mogu sa odraslima da vodim takve razgovora...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Koji svi? Haha, mislis da klinicki centri sami salju te podatke? Haha ne.
Trebalo bi da pratis medije ipak :D zabranjeno je da se podaci o koroni iznose na takav nacin. Sve informacije se prvo salju za BG pa se tek onda objavljuju.

Bojim se da taj ro koji racunas tesko da ce bude tacan... osim, naravno, ako si u fazonu da verujes podacima koje objavljuje Vucic? :)

Ne kontam poentu. Sto da pratim medije kako bi mi oni pomogli posto oni nemaju nikakve ekstra podatke?
Pa ne verujem podacima koje objavljuje vucic, uporedjujem ih sa okolnim zemljama i prema njima znam da vucic po malo lazucka i stimuje podatke.

Naprimer imamo znacajno veci broj zarazenih, sto znaci da vucic namerno testira vise slucajeva da bi se ljudi vise bojali.
A imamo relativno manji broj umrlih po zarazenim, sto znaci da vucic malo umanjuje broj umrlih, da bi ispalo da je narod stoka, koja hoce na vaskrs i da ce od toga svi da se zaraze i sad on jadan tesko mu  je al mora zbog te zle crkve da nas zatvori sve u karantin.

Ro svakako da nije mnogo omasen, u poredjenju sa okolnim zemljama tu smo. Zato sto Ro ne zavisi puno od broja testiranja ako svaki dan testiras slican broj ljudi.

Подели на овим сајтовима

Ne znam je li vreme za odmor od “velicanstvenog” posla i uspeha na izborima ili je sudba odlucila da malo umesa svoje prste... ali ovo sad procitah:

Nakon testiranja, na Covid-19 pozitivan je ministar odbrane - Aleksandar Vulin, predsednica Skupštine Srbije - Maja Gojković, za koju je ranije rečeno da ima upalu pluća, ali i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju - Marko Đurić...”

RS.N1INFO.COM

U Srbiji i dalje raste broj novoobolelih od koronavirusa, a tokom dana potvrđeno je da je među zaraženima...

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

trebalo da protumačim kao: "Avocado, pogrešno si me razumeo, ja tvrdim da Cloud jeste bio u pravu i da jesu manje šanse da se zaraziš ako svuda ideš isključivo svojim kolima zato što povećanje momenata kojima si izložen ljudima koji imaju koronu povećava šanse zaraze"????  :)

Dakle, izvoli... rastumači svoje reči... objasni mi šta sam pogrešno razumeo od napisanog... (a šta si mislio kad si to pitao je samo tvoja stvar)

Ja sam objasnjavao Cloudu sledece: Ako osobe od a1 do a101 dodju u kontakt (naprimer koncert)/ Jedna osoba od tih 101 ima koronu. Recimo neka bude a101. Jedno 20% njih dobije koronu. Svakoj osobi od a1 do a100 sansa da je ona ta koja je dobila koronu je 8:2, bukvalno nema veze da li je na koncertu bilo 100 ljudi, ili 1000 ljudi ili 10 0000 ljudi. Sanse su ostale iste 8:2, da na svakih 100 ljudi jedan ima koronu.

Broj ljudi nije promenio tu proporcionalnost.
Drugim recima cloud pri svakom susretu ima jednake sanse da sretne nekog ko ima koronu( i dobije koronu). A to da li ce da je dobije se ne racuna tako, ali smo ja i on krenuli u tom pravcu.

To sto ce on smanjiti broj ljudi koji ce sresti ne smanjuje verovatnocu pri svakom susretu da sretne nekog ko ima koronu. To jest ti si lepo objasnio kako je povecava do nekog odredjenog broja - ali posle toga je sve jedno. Sigurno ce posle 100 bacanja dobiti 1:6 puta, i posle 200 bacanja ce dobijati 6 1:6 puta, posle 300 bacanja 1:6 puta. To se ne menja. Ali bacanja recimo 1,2,3,4,5,6 vrlo verovatno ne moraju da izrode ni jednu sesticu.

Ja ne znam ove fensi teoreticare i njihova imena, ali znam da kada treniramo Ai da prepoznaje slova, mi ga ucimo na odredjeno ponasanje a ne ove analize o kojima si ti pricao. Statisticka verovatnoca da je broj 6 odredjeni raspored pixela (ponasanje) a ne koliko je puta pre tog broja bio broj\slovo koje nije 6....

Cela zbrka je nastala oko toga sto je on razmisljao kao kockar. Ako sedim za aparatom i lupam ga dovoljno dugo - kad tad cu dobiti jackpot, povecava mi se sansa. Ta logika je mnoge u dugove ubacila..

Drugim recima to da izbegava kontakte sa ljudima i da se zatvara u kucu sigurno nece da mu smanji verovatnocu za koronu. Al ako pazi kako se ponasa  prilikom susreta hoce.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Justin Waters рече

Opa bato. Mart 2019... Zapadna Evropa. 

WWW.REUTERS.COM

Spanish virologists have found traces of the novel coronavirus in...

100 % zapadnjaci namerno smestili kinezima sunce im....

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

100 % zapadnjaci namerno smestili kinezima sunce im....

Vrlo moguće....:). Tj nisu smjestili, nego je putanja išla sa zapada ka istoku, a ne obratno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...