Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 53 минута, sanja84 рече

o će prvo da se ispuni bez drugog? Osim ako je neko neplodan.

Podizanjem standarda, poboljšanjem zdravstvene zaštite, opismenjevanjem i edukacijom ljudi. 

Svuda gdje su ljudi spoznali da život ne mora biti samo puko preživaljanje, nego i životarenje, stagnirali su u pogledu nataliteta. 

Ono što je indikativno s druge strane, u gejtsovoj nultoj jednačini nisu svi ljudi istomjerni zagađivači. Jedan prosječan zapadnjak koji životari, daje veći doprinos u povećanju C02 nego stotitnu porodica u siromašnim straćarama afrike i azije koji imaju prosjećno po 6 djece. U tom pogledu je Gejtsova priča šuplja. Borba za smanjenje priraštaja u regionima koji su mahom siromašni potencijalno ima smisla za neku daleku budućnost kada prosperitet stvarno zakuca na vrata u tim predjelima, ali do tad ko živ ko mrtav...veći je problem potrošačka (ne)kultura, i ekspanzionistički model ekonomije za koga ni Gejts ni bilo koji drugi samoizvani mesija nema rješenje. Ali u tom modelu, pišanje po sirotinji, čak i ako su namjere na prvu plemenite, oduvijek je bilo obrazac ponašanje, i čini se da nema mogućnosti da se išta po tom pitanju promjeni. 

Пре сат времена, sanja84 рече

Nebitno to...samo mislim da nije problem da postoje ljudi na ovoj plaeti; pa čak ni puno ljudi...Bog ima plan za svakog od nas.

Problem je zaista broj ljudi, ukoliko se nastavi sa sadašnjim trendom konzumerizma, i modelima ekonomije koji su kancer za planetu. Međutim globalisti Gejtsovog tipa nikad ne adresiraju pravi problem. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

TIME.COM

The U.S. has the highest number of reported infections globally

12:smeha:12:smeha: 

Rusia 53,000 na 1M, "počastvovana" mu SAD 38,000 na 1M. Neka požuri s hidroksiklorokinom...bolje mu ide. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Njegove metode su poboljšanje zdravstvene zaštite, vakcine koje umanjuju mortalitet i povećanje životnog standarda..gdje se dokazano u takvim uslovima smanjuje priraštaj.

Imam jedno laicko pitanje,.... kako sve to imamo u porastu recimo od 19, 20 i 20. veka,....ali, imamo i veci prirastaj ?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Imam jedno laicko pitanje,.... kako sve to imamo u porastu recimo od 19, 20 i 20. veka,....ali, imamo i veci prirastaj ?

19 vijek se za običnog čovjeka vrlo malo razlikovao od 18, 17...20-ti je već značajno poboljšanje, ali i ratovi su igrali svoju ulogu, ekonomske krize, migracije nakon toga, itd.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Svuda gdje su ljudi spoznali da život ne mora biti samo puko preživaljanje, nego i životarenje, stagnirali su u pogledu nataliteta. 

Sam si rekao nisu problem ti sa desetoro dece koji žive u skladu sa prirodom...već mi sa 0.3 dece koji uništavamo sve oko sebe.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, sanja84 рече

Sam si rekao nisu problem ti sa desetoro dece koji žive u skladu sa prirodom...već mi sa 0.3 dece koji uništavamo sve oko sebe.

Zato sam i napisao da su Gejtsove ideje u svrhu depopulacije promašaj, jer ciljaju pogrešnu grupu ljudi. S druge strane, željeti nekome bolji standard, bolju zdravstvenu zaštitu nije grijeh, te s te strane ne vidim ni razlog da ga se satanizuje. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Zato sam i napisao da su Gejtsove ideje u svrhu depopulacije promašaj, jer ciljaju pogrešnu grupu ljudi. S druge strane, željeti nekome bolji standard, bolju zdravstvenu zaštitu nije grijeh, te s te strane ne vidim ni razlog da ga se satanizuje. 

da li te to čini srećnim, pitanje je.

Srbi nebeski narod. Gologuzi, bosonogi, dele jednu jabuku i misle da su u raju. :)

A oni sa 0.3 deteta pucaju po šavovima i traže načina da se prekrate njihove muke.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, sanja84 рече

Srbi nebeski narod. Gologuzi, bosonogi, dele jednu jabuku i misle da su u raju. :)

A oni sa 0.3 deteta pucaju po šavovima i traže načina da se prekrate svoje muke.

zafrkava me forum... :(

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

Pa ako je umirati od izlječive bolesti, gladovati i biti nepismen nesrećno, onda je suprotno tome sreća... Ali naravno sve to nije samo po sebi cilj, život ima više i dublje značenje, a ove stvari nam u mnogome olakšavaju. 

Nisu ni svi na svijetu koji žive u skladu sa prirodom apsolutno srećni. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Pa ako je umirati od izlječive bolesti, gladovati i biti nepismen nesrećno, onda je suprotno tome sreća... Ali naravno sve to nije samo po sebi cilj, život ima više i dublje značenje, a ove stvari nam u mnogome olakšavaju. 

Nisu ni svi na svijetu koji žive u skladu sa prirodom apsolutno srećni. 

Ne znam...odavno nemam kontakta sa realnim svetom.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, PredragVId said:

Neverovatno koliko je porasla trgovina putem interneta za vreme izolacije. (Upravo slušam jedan međunarodni vebinar (konferenciju) na tu temu.)

Да, поготово у овом периоду корона вирус видело се колико модерне технологије (интернет....) постају значајне, колико су значајне....

Ево што се тиче трговине путем интернета само да споменем пример оснивача amazon-а Jeff Bezos-a који се од почетка ове пандемије корона вируса обогатио у износу од 24 милијарде долара

Безос зарађује

2500 долара сваке секунде

150 000 долара у току минуте и

9 милиона долара за један сат

Зашто све ово горе пишем?

Не да би нама Безос био узор према коме треба да се владамо... већ због саме чињенице колико интернет постаје значајан у овом времену у ком живимо, скоро све се пребадује у арену интернета, скоро цела борба се пребацује на интернет... нажалост мали број људи у СПЦ разуме колико је овај детаљ битан.... западне државе као и верске заједнице већ развијају стратегију на дуге стазе како да заузму најбољи могући положај и да заштите своје интересе.... већ сам о томе детаљније писао у неком од претходних текстова...

Погледајте само овај периферни детаљ тј. колико има Епархија у СПЦ а које у опште немају епархијски вебсајт/интернет странцу...лично знам за један случај где је Његово Просвештенство Господин Г. Епископ изричито против тога да епархија има интрнет страницу... па ви видите онда: куда плови овај наш брод.... неки живе у неком свом свету из 80-тих....

Ми као народе не можемо да прођемо 100% добро у овом времену у коме живимо, пред свим изазовима...  али би требало да имамо стратегију на дуге стазе... и да у свему овоме гледамо да прођемо најбоље што је могуће као народ....

https://robbreport.com/lifestyle/news/jeff-bezos-made-24-billion-during-coronavirus-pandemic-2915078/

Подели на овим сајтовима

Ваљда нам је јасно да је посреди много већа игра од самог вируса већ политичка борба за успостављање доминације:

Цитат

Русија осудила покушај САД да угрози СЗО

МОСКВА – Русија је данас осудила покушаје САД да „разбије” Светску здравствену организацију, пошто Вашингтон оптужује ту организацију да је благонаклона Кини и прети да ће јој укинути финансијска средства.

Ми смо против разбијања (СЗО), који би се односио на политичке или геополитичке интересе једне државе, а то су САД”, рекао је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков и додао да постоје начини побољшања рада позивајући на реформе.

Стање

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, uomo del Ve.Te. рече

Погледајте само овај периферни детаљ тј. колико има Епархија у СПЦ а које у опште немају епархијски вебсајт/интернет странцу...лично знам за један случај где је Његово Просвештенство Господин Г. Епископ изричито против тога да епархија има интрнет страницу... па ви видите онда: куда плови овај наш брод.... неки живе у неком свом свету из 80-тих....

Prosto neverovano, ali nazalost, istinito!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, uomo del Ve.Te. said:

Glavno pitanje je da li episkop ne želi sajt zbog retro ubeđenja koja njime vladaju (što je još i moguće shvatiti, ali ne i opravdati) ili zato što mu nepostojanje sajta ide na ruku u smislu da je svaki javni izvor informacija o eparhiji potencijalna pretnja u okicama pomenutog episkopa ...ili oboje :) 

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...