Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 4 минута, Ćiriličar рече

Vidi, ne trpaj milione ljudi sekta-metodologijom u ubice i ludake! Čitaš li ti sebe bre? To je van pameti šta pišeš.

Nisu milioni roditelja ludaci i ubice, nego crkavaju za svoju decu, i nisu glupi, ne veruju ni teorijama zavera, ali samo ludak mož da misli da je sve sa vkacinama potaman...

Daj mi listu zemalja u Evropi, osim Vučićeve Srbije, gde je vakcina obavezna! Po tvojoj metodologiji, samo je Srbija normalna, a ostali su ludaci i ubice. Treći put te pitam: lista zemalja u Evropi gde je obavezna vakcina?

Ne vređaj ljude, milione ljudi...pliz.

Ако се ја добро сећам и Тадићева Србија је имала обавезну вакцинацију, Титова Србија исто....

Сви су пролазни, вакцина је вечна.

Живела Србија !!!

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Pa kaže:Evropske zemlje u kojima VAKCINACIJA NIJE OBAVEZNA:

Nemačka, Italija, Holandija, Luksemburg, Velika Britanija, Danska, Irska, Grčka, Španija, Portugalija, Austrija, Finska, Švedska, Norveška, Kipar, Estonija, Latvija, Litvanija, Švajcarska.

Evropske zemlje u kojima je VAKCINACIJA OBAVEZNA:

Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Česka, Slovačka, Madjarska, Poljska, Rumunija.

----------

Dakle, jasno se vidi, da je u zemljama koje su se otimale da uđu u EU, nekako nametnut zakon za obavzne valcine, a u demokratskim zemljama nije!

Zaključak je jasan, teže je farmako lobistima u Luksemburgu ili Švedskoj nego u Srbiji da postignu cilj.

Samo da te obavestim da u gore navedenoj zemlji u kojoj kako kazes vakcina nije obavezna, bez overenog kartona o obaveznim vakcinama dete ne moze da ide u skolu i vrtic. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Таша рече

Sta da placas sa tom app?

Napravljena je da bi ako je imas instaliranu na tel a ispostavi se da si pozitivan na virus, svi koji su u zavisnosti od udaljenosti i vremena provedenog u tvojoj blizini bili upozoreni na mogucnost zaraze a samim tim i naveli te da se testiras. To joj je  glavni "posao". 

Nije to ista aplikacija. 

Kod Kineza je to WeChat, kineski vocap. 

Možeš ga koristiti kao wocap za razgovor, ćaskanje i video..ali i za plaćanje, jer ima barcode kao identifikacioni element. Za istu svrhu je korištena kao i ta italijanska.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Кажем, немам ја проблем са тим да ти, ја или ко већ, као одрасле особе одбијемо вакцинацију, под условом да не угрожавамо никога око нас, макар цркли ко пси, али како сад то наметнути некоме ко нема могућност избора а може да истрпи озбиљне последице или животом да плати туђу одлуку?

Ja sam strogo ZA vakcine, ali pošto je opšte ludilo u farmako-industriji, profit i žestoke krimi radnje (znam sam iz druge oblasti jer mi je čalan porodice žrtva), onda sam za strogi oprez, a taj oprez, naravno da onda stavlja sumnje i ozbiljne i proverene stvari - to ne sporim.

Problem koji si naveo, ja sam svestan toga, ali ima i drugi, kad deca zdrava obole od kontraindikacija i to trajno....tako da je to škakljivo pitanje.

Uzgred, jedno je sigurno, na listi vakcina ladno se pola odmah može odbacini, kao ona za devojčice i sl. Poenta je - NE sme biti obavezno, dokaz su i nejdemokratičnije zemlje u Evropi koje nisu uvele, nego sve banana-države i to u vreme kada se jop nisu demokratizovale....Mađarska i Poljska spadaju tu, a mislim da će menjati to.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Таша рече

Samo da te obavestim da u gore navedenoj zemlji u kojoj kako kazes vakcina nije obavezna, bez overenog kartona o obaveznim vakcinama dete ne moze da ide u skolu i vrtic. 

Nije vrat nego šija...znam da je kampanja za vakcine tolika....piše mi drug iz Šveden, ima malog, svaka 3 meseca rokaju dete, pa se brine....pita kako ovde....ovde isto....samo nude, vkacina, vakcina....moja deca su primila samo antituberkuloznu....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Evropske zemlje u kojima je VAKCINACIJA OBAVEZNA:

Srbija, Makedonija, BiH, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Česka, Slovačka, Madjarska, Poljska, Rumunija

Francuska je jedina država koja je zadržala potpuno obaveznu kompletnu vakcinaciju, Portugalci obavezno moraju da se vakcinišu protiv difterije i polia, a Belgijanci samo protiv polia.

Подели на овим сајтовима

Мени су убедљиво најнесхватљивији они који:

1) схватају значај и важност вакцина и тврде да се теба вакцинисати;

2) сматрају да вакцина не треба или не сме да буде законски обавезна и

3) подржавају свако лудачко мишљење типа Новаковог, само зато јер наизглед подржава став под 2.

То је убедљиво најнедоследније понашање од свих варијаната. Потпуно детињасто, неодговорно и инаџијско. Бесмислено.

Зашто?

Они што мисле да је вакцина штетна, непотребна или оружје којекаквих белосветских моћника су крајње ирационални јер им сви докази и читава историја у последњих 200 година говоре другачије. Али кад једном прихвате тај став, онда је сасвим логично да се боре да вакцина не буде обавезна и да при том подржавају Нолета и свакога са сличним мишљењем. Кад су једном усвојили ирационални став супротан ставки 1, њихова логика и етика су од тог момента доследни. 

Они што схватају значај и важност вакцина и сматрају да неке вакцине треба да буду обавезне, наравно да ће бити против Новаковог мишљења. Ту даље објашњење није неопходно. Можемо расправљати о ставки 2, као што са антивакцерима можемо расправљати о ставки 1, али је све јасно. Нема недоследности.

Е сад, шта са онима који заступају прва два горе побројана става? Уколико прихватиш 1) и 2), онда је из тога једини доследан логички закључак да сматраш да ће у слободном друштву довољан број људи одлучити да се вакцинише добровољно. У супротном не може бити тачно да прихваташ став 1. Да би се у пракси испунио овај логички закључак они који заступају 1) и 2) треба да буду убедљиво најгласнији против Новака и екипе јер је Новак безопасан ако су вакцине обавезне. Он је једино опасан ако су вакцине добровољне јер тада је дословно питање живота и смрти убедити људе да Новак није у праву. Да би се довољан број људи добровољно вакцинисао, онда довољан број људи мора да буде информисан исправно како би добровољно донео одлуку да се вакцинише. Ако многи послушају Новака, онда пада у воду етички циљ оних који верују у 1) и 2) - слободно друштво које одлукама слободних људи остаје здраво и просеритетно колико је то могуће на датом ступњу цивилизације.

И ту долазимо до логичког и етичког парадокса оних који приватају и раде све три ставке одозго.

Једно је слобода, а сасвим друго како се та слобода користи. Једно је подржавати слободу по себи као врхунски вредност, а сасвим друго подржавати сваку употребу те слободе као победу идеје слободе. Ово је на пример потпуно јасно у хришћанству. Да, слободна воља је светиња и зато је Бог дао људима могућност да греше. То је фундаментално важно јер без те слободе не би могло бити ни љубави. Али то не значи да ће сад Црква да брани ставове и дела нас блудника само зато што се позивамо на слободну вољу. Ту увек претегне оно ”све ми је слободно, али није све на корист”, док код екипе о којој говорим то иде отприлике овако: ”Све ми је слободно, ви који одма скачете чим неко пропагира блуд сте против слободе, смета вам слободно размишљање блудника!!! Увели бисте логоре да можете!” 

Друштвени слободарци стално праве интелектуалне и реалне (политичке) алијансе са ирационалним мишљењима у која тврде да сами не верују јер то некако, по њима, подржава идеју слободе у друштву. Можете ли да замислите хришћане који сматрају да блудници иду у пакао и онда бране блуд јер је ”блудници имају право на слободну одлуку”? Тешко. Наравно, неће осудити блудника, ал блуд свакако хоће јер је то не само етички у њиховом систему вредности, него је и једино логично.

Можете ли да замислите људе који верују да је вакцина битна и да је спасила милионе живота у претходних 200 година и који заиста схватају да ће бити страобално ако проценат вакцинисаних опадне испод одређене критичне границе и истовремено бране Новаково и гомилу сличних мишљења јер ”слобода, браћо”! Па ево, изгледа да можемо...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Причамо о морању.

Примери које поредиш нису добри. Да сад идему у детаље стварно не могу, али потпуно си испао неозбиљан.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Дејан рече

Аха, тата га родио па може и да га убије?

Ово ти је већ други пут у задњих неколико дана да причаш људима какви су родитељи и да им учитаваш овакве лудачке ставове.

Ајде води ти рачуна о својој породици а друге остави на миру.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Ćiriličar рече

Zašto Holandija ili Švedska nisu uveli obaveznu valcinaciju? Ima li neko spisak zemalja u Evropi koje imaju obaveznu vakcinaciju osim Srbije? Ima li takav spisak?

Зато што 95% родитеља свакако вакцинише децу, што до скора ни у једној земљи није било упитно.

Као што сам детаљно описао у претходном посту, мене не брине ако вакцинација није обавезна и при том су људи информисани, те је крајњи ефекат имунитет.

Брини ме комбинација антивакцерског покрета на једној страни и залагање за слободу избора на другој. Немам ништа против да прихватим слободу избора и заједничку интелектуалну борбу против антивакцера. Али да се истовремено залажем за слободу избора и за антивакцерско лудило и браним Новака и екипу јер је то у складу са слободом избора, то тешко. 

Иначе, ево једне скорашње табеле и мапе, па нек свако изведе закључке (ово нису оне богиње које смо ”сви прележали”). Мени је дозлогрдило више.

8mDLetE.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Ово ти је већ други пут у задњих неколико дана да причаш људима какви су родитељи и да им учитаваш овакве лудачке ставове.

Ајде води ти рачуна о својој породици а друге остави на миру.

Pričam u globalu, a svako tumači kakmo mu duhovno status u tom  trenutku nalaže. Svaka kriza je i sud.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Брини ме комбинација антивакцерског покрета на једној страни и залагање за слободу избора на другој

Мене брине што се свакоме ко сумња људе калибра др. Кона одмах прогласите за људе који се никада не би ничим вакцинисали.

Овде се ради о оправданој сумњи из милион и једног разлога. Ако ни један од тих разлога невидиш ти пријатељу не видиш прст пред носом.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Pričam u globalu, a svako tumači kakmo mu duhovno status u tom  trenutku nalaže. Svaka kriza je i sud.

Да. Размисли зашто онда скачеш када неко посумња у тоталитаристе типа Др. Кон и "струка"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Дејан рече

Да. Размисли зашто онда скачеш када неко посумња у тоталитаристе типа Др. Кон и "струка"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Мени су убедљиво најнесхватљивији они који:

To je taj paradoks, kao i ovi

Protiv restriktivnih mjera opravdano bi protestovao samo onaj ko ima jake i opšte prihvaćene dokaze u vezi korone i njenog djelovanja.

Ali protestovati i tvrditi da je to zato što korona ne postoji...isto kao i ovi što podržavaju antivaksere, a zalažu se za slobodu izbora. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...