Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Bilo kako bilo, danas imamo Rusiju kakva je sada, vama se svidelo ili ne. Sa obzirom da ne postoji državni sistem koji dobrovoljno pristaje da ga zameni drugi državni sistem. A nisu ni kraljevi i kneževi pitali narod da li želi da im oni budu kraljevi i kneževi. Gde kraljevi imaju narodnu legalnost? Nigde. Zbog čega se pozivaju na Božije pravo, kao Bog je hteo da nam oni budu gospodari a mi mali miševi moramo da budemo poslušni i da im se pokoravamo, jer ko ne sluša kralja ne sluša samog Boga.. što je naravno laž, i prevara! Jer Bog je protiv kraljeva i kneževa. Ustvari, jedan je kralj, a to je sam Bog. Mesija, Hristos, ovo je kraljevska titula!

Nikolaj II (po Putinu Nikolaj Krvavi) nije pristao na abdikaciju? Zamislite... Isti taj Nikolaj nije dozvolio rusku patrijaršiju (jer šta će Rusima patrijarh kad imaju njega - ko pomisli na Vučića ;) ). Zamislite tek ovo!

Inače, vaši Romanovi danas se druže sa Albancima. Dok su u SSS.. Rusiji i komunisti pristali da se Bog uvede u ustav Rusije. I SSR.. em, Rusija, druži se sa nama Srbima :)

Dadja, ujačeee...

https://www.youtube.com/watch?v=J9jnv8FTDYU

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters Па негде сам се и излетео и рекао...јој тешко то укапирати. Ма небитно....да, живео сам дуо. Ок, ја сам овде спомињао негативне контесте - све су то посебне земље (Исланд не знам, остале знам)...посебни народи са веома високом свешћу. Ако би одбацили ону вертикалу, духовност - постигли су врхунац који цивилизација може постићи - мада се то сада све руши. Убежен сам да у капиталистичком моделу већи ниво нико неће постичи. Мислим на уређење друштва.

Наравно, могли би се писати и есеји и дисертације о отуђењу, индивидуализму који је неминован у таквим друшвима - о врхунцу који је почео од схоластицизма, преко рефораторства, нихилизма и "скандинацког модела" на крају...

Све се то руши сада као кула од карата. Та друштамо што тоталитаризам није јаван, него је јден друга врста идолопка...то су идеолопке ствари. Комуњаре су прале мозак лажући,  отворено а ови су изабрали други пут - кокретно Скандинавци су, сви, изградили баш врхунске демкратије - али након пада берлинског зида нје било потребе за тим моделима....не ради се ту о политици, партијама, него о систему. Систем сам веози...е сад, скандинацски модел капитализма је опаснији од комунизма....морао се урушити...и то је рађено инутра....дуга прича....али занимљива...јер сматрам да је њихов модел алтернатива овом сатанизму...али стари модел, не данашњи...сад проблем су паре. Јер ко че правити паре кад је све у Кини....нема индустрије....а то је већ глобална проблематика заједно са распделом.

Ти системи су имали правичну расподелу...али почетком глобализације капитал се сели и нема пара....онда се почиње стезати каиш. Пошто народ навикне на добро да не би било сцојалних немира, а систем је јак не моћеш га лако рупити, онда идеш на уоз миграната и рушиш свест своме народу тако....миц по миц...добијеп карикатуре драве. Добијеш шиофрене државе: модел друштва социјал-лкапиталистички на хричанским вредностима. А он либерализован до крајљих граница и молано-нормативно и економски....истераш христа од свуда и још увезеш милион исламиста....и сад ко да то стави у неки ред? Једина карика која дрћи мир је пара! Бацис свима коске да трце за комадом комфора и то тако котрља...а труло све изнутра.

Подели на овим сајтовима

И да будем сасвим јасан. Питање гласи, шта је са пола милиона ирачке дјеце? За шта су она жртвована и ко их је жртвовао? Ко је ликовао кад су ти модерни жречеви принијели "жртву" демону демократије? Зна ли, уопште, западни човјек, шта значи ријеч, жртва?

Подели на овим сајтовима

@slovoA Папа Фрања је само усамљени глас у дивљини :(

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Uglavnom imam isto misljenje kao ti i mislim da je USA imperijalizam vodjen divljim liberalizmom trenutno najveca opasnost za opstanak sveta. Veci mnogo od opasnosti od Kine ili Rusije ili islamskog fundamemtalizma. Ono sto je kod nas radjeno je toliko ogolilo taj poredak da se cudim da ga iko od nas brani, ali eto neki imaju kuci pa su totalno legli na rudu. Istine radi moj utisak je da su ljudi u Americi, obican narod vrlo fini. Ima i poboznih I inteligentnih. Jednostavni su bez uobrazenosti. Vredni. Nisu skloni prevarama. Opste obrazovanja im je uglavnom slabo. Okrenuti su sebi i sve preko mora im je strano. Mislim danas se moze sve nauciti preko interneta, ali izgleda da nema volje za ucenje. Deca samo igraju igrice. Zivim u Kanadi i mislim da je na nivou obicnih ljudi isto u USA. Da li se USA mogu promeniti. Tesko. Vojni kompleks je toliko mocan da tesko sta moze da se uradi. Ispran im je mozak sto se tice Rusije I sada pocinju Kinu da ocrnjuju. To nije pravi put ali izgleda da ne znaju drugacije. Jedne USA sa pocetka 20 veka bi bile blagodat za covecanstvo, ali nisam optimista.

.

Има ли игде на нету макар да се види како изгледа то...да ме жеља мине...
Бре када су индијанцима подваљивали огледало за целу планину...иста им је политика и данас...све нас гледају као индијанце....требало би увести САД инострану политику на теолошке факултете у предмет Аскетика...ако оћеш да знаш како демони делују само изучиш мало историју САДа и ето га....е сад проблем је што и код ђавола, једино Богом се може против њих.
Мада....чуо сам да је и кинџал делотворан...прича се нешто...

Послато са SM-A530W користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Папа Фрања је само усамљени глас у дивљини

Није папа Фрања Христос, да може узети гријехе свијета, нити је својим изјавама покрио та зла запада.

Подели на овим сајтовима

А ко каже да јесте? Он је тамо на Западу неки духовни ауторитет или би барем требао да буде, који је је рекао све ово што сам и ја у последњих десетак постова на овој теми, додуше, мало одлутавши конкретно од теме о коронавирусу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

@Dragi Драги,

Види, брате, ти си паметан момак - видео сам то из пар постова - али си наиван, по мени. Зашто? Прво ниси ту да бацаш паке, данс је модерно то ботови и сл.

Брате има нето што се зове контест. Све је ралативно осим Бога Апсолутног. Дакле, кад причамо о некоме, нечемо, а се дрћимо контеста.

Русија? Па навео сам ти горе (део једног мог текста) у 10 реченица где су, ајде Руси (на страну сад којег су порекла, (не)вере и то) побили на десетине милиона Руса/Совета....то је одговор Меди: А јеси чуо за КГБ? И онда упадаш ти са - антисемитизам.

Мислим нигде везе. Ок, ти не, али Меда као да су људски животи утакмица Лејкерса са Чикагом или којештарије. Наравно, он има свој "тим", а то је САД.

Очеш причу о КГБу? О Лењину? Ок, ту је! Не спори то нико. Очеш о ФЕДу? Па о томе причамо! Дрћимо се тога. Меда као да је САД неки рај, а не прчвара од земље где су изопачене све људске вредности.

Ма више од свих вас би ја могао негативе о Русији - али причам у датим контестима. Кад буде прича о томе како искомлексиране Рускиње смрчу коку по црним клубовима и сматрају да је Лондон мека - ок, окренућу прилу. Поента је контест.

Романови? Па види, да су били способни да прозру душу народа, не би један сифилични Лењин, један разбојник и пропали богослов Стаљин успели да им преотму народ! Имали су белу гарду, имали су паре и власт - све! И један сифиличар приглупи, један разбојник - наравно уз вееелику помоћ Троцког, болесно интелигентног, преотели су им и народ и дрћаву-Империју!

Лепо је то Достојевски описао у "Злим дусима" неколико деценија пре! Он је прозрео - пророк!

И онда, када измешате контесте, кад помепате бабе и жабе - е онда идете даље како Путин гледа Романове како овај ово и оно, па она клип. Ма истина није ствар форме, а ми нико и не може имати истину у себе, па макар да се дрћимо контеста. Уколико већи и шири контест, утолико мање форме, утолико смо блиђе некој истини. То је бар једноставно, јасно нормалним људима.

Мени су деца полу-Руси, ћивим ту, па сам јођ увек, упркос шта ја пишем овде, пун предрасуда! А знам доста о Русији, можда више од неких Руса...јер волим православну, царску(?) Русију. Волети царску Русју не значи приписивати Романовима демкратију као у Финској или Исланду. А и то има контест историјски.

Кад причаш о Романовима - Русија као држава је била на прагу да псотане водећа империја света. Са свим горе што сам набацао - наталитет, привредни развој и златна рубља - али било је гладног народа! Знаш зашто? Па зато што су бољари на локалу пили црвену крвцу и зној сиротињи! Ко је Цару могао да каже шта ради неки бољар у Сибиру или ма где? немојмо идеализовати ствари! Чињеница је да су побијени кса децом. Да су били честити, желели добро Рсуији и народу. Па само је кнегиња Јелисавета, Швабица, протстанткиња умрла у јами жива бачена појући псалме мртвима онима који су умирали тешеће их! Као православна монахиља...све је то Русија роде.

Све има свој контест. Не знамо ми, мжда је Мерлин Монро и Кенеди у очима Господа као и Јелисавета. Ја не знам! Али, конкретно Кенедија сматрам мучеником! Сматрам га страдалим јер је желео добро људима. Сад ће неко рећи: да али он се курвао? Па добро, ја причам о њему као Председнику, као цару...дрћимо се конеста кад причамо. Не само с лева, с десна па удри.

Ајде Медо је....човек волЕ своју нову домовину па оцкеј...

Мгао би ти писати романе о негативама даншње Русије...као да има ико и ишта перфектно. Сочи ј е коштао 5о милијарди....све радници који су радили, не знам, нагађам, све се обогатили и добијали полутке преко синдиката и гајбе јабука као код Тите - јес, како није. Ко и код Меде у Америку му. Или у Јури...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Благовесник рече

Он је тамо на Западу неки духовни ауторитет или би барем требао да буде, који је је рекао све ово што сам и ја у последњих десетак постова на овој теми, додуше, мало одлутавши конкретно од теме о коронавирусу.

Не сумњам ја у његове намјере и искреност, али он је само један папа, његова мисао није и савијест запада. А многи би да се покрију тиме.

Савијест папа Фрање је само његова савијест, а није и индулгенција за западног човјека.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Рисбо рече

To nije pravi put ali izgleda da ne znaju drugacije. Jedne USA sa pocetka 20 veka bi bile blagodat za covecanstvo, ali nisam optimista.

Браво мајсторе! Али пази, то је оно што пишем - па свети Владика Николај англофил велики, и још велики у свему и богонадахнутом уму, смарао је САД малим земаљским рајем н апочетку века! Не само то - прозрео је глобализацију (Жетве Господње, 1955-6) још кад није било поооојма о глобализацији, и тад аписао о њој-. Знао је он одакле она потиче и креће - али упркос томе није хтео остати у Енглеској, икао је имао пријатење у врху англиканске цркве....отишао је за САД. Дакле не спори нико оцима и утемељивачима САДа да су заиста (на страну сад индијанци, да се то узме у неке историјске околности) да оци Америке били свеска авангарда...али зло, банкарско зло, похлепа је ту исту Америку уништило. 1913. ударен је темељ преузимању САД из руку народа од стране моћника. Није то нека завера, него игре елита богатих иза кулиса.....почело је са ФЕДом, али није лако срућити надемократскију земљу света тада.....паралелно са дрћавом и народом, елите су поткопавале државу - чувени говор Ајзнхаура...и онда Кенеди и онда све иде на доле...по питању демократије.

Та земља је најгора своме народу. И то је све неодрћиво...али опасно је по свет....јер свет је село глобално.

И онда ти неко каже "мрзиш". Кога бре? Американцима је испран мозак више него колхозима по СССРу некада....једино што им је мало боље него овима. То је неодржив, бруталан систем...проблем је што нема излаза....надати се да не буде рата...

Подели на овим сајтовима

@slovoA Да барем и њега послушају, па би било боље...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Није то нека завера, него игре елита богатих иза кулиса...

Татјана Грачова то каже овако (Света Русија против хазарије), традиционална Америка је убијена са Кенедијевима. И ту се апсулутно слажем, Америка (амерички народ) је прва жртва демонократије.

Подели на овим сајтовима

Ево једног описа тренутне ситуације у Чешкој.

Иначе, ово је одговор на коментар једног бота на фејсу да нигде у ЕУ до сада нису ублажене мере :) 

Gospodine, živim u Češkoj, grad Jihlava, i za vašu informaciju:u Češkoj trenutno ina oko 5600 obolelih od virusa Covid 19, umrlo je, do sada, oko 120 a testirano je preko 115000 ljudi. Češka je među prvima u Evropi dobila pomoć od Kine, dva dana pre Srbije. Češka nije svojim građanima prodavala maske iz humanitarne pomoći, već su maske i rukavice iz te pomoći deljene građanima besplatno. U Češkoj sve odluke donosi parlament. Ni jednog trenutka nije ograničeno kretanje građana. Gradski i međugradski prevoz sve vreme normalno funkcionišu. Ja sve vreme normalno radim. Do utorka su radile samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe. Jedina obaveza je nošenje zaštitnih maski u javnosti. Od utorka je Parlament počeo da ublažava mere. Kod njih odluke ne donosi jedan čovek već zakonodavno telo Parlament. Policije i vojske nema na ulicama, a i inače ih nema. Saobraćajna policija je dobila uputstvo da ne zaustavlja nesavesne vozače, već se prekršaji registruju kamerama kojima je opremljeno svako policijsko vozilo. Ministar zdravlja savetuje građane da borave na otvorenom kako bi jačali svoj imunitet. Tek toliko, a Vama želim srećno gledanje TV Pink, Happy, RTS iz svoja 4 zida i lep pogled kroz prozor.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...