Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

@Ђорђе Р 

Evo Djole, nadjoh. Pazi prosle g. se odselilo 47 000 Sveda. Plus (nisma nasao za prooslu g.) 27 000 ljudi je studiralo vani. To su sve ljudi sa studentskim kreditima (65% kredit, 35% pomoc) i vecina ih cepa za SAD i Englesku (protestantske zenlje u osnovi i to su im Meke). Vecina studenata ce ostati vani. Dakle imas cifru kontramigracije, emigracije IZ Svedske oko 75 000 gidisnje. Brate to je 2 puta vise nego iz Srbije skoro.

Prosle g. se doselilo, Djole, 115 000 ljudi (zna se odakle). Pa ti vidi. Ynas kako se to racuna? na 115 000 se DODA onoh 75 000 odseljenih, toliko je Svedska u manjku Svedjana. Razumes, to je druga matematika....dakle odnos Svedi-stranci ide na skoro 200 000 ljudina stetu Sveda!

Pozz...

Подели на овим сајтовима

Занимљив документарац о Швеђанима. Може се разумети зашто се овако понашају/понашали се у вези вируса. Баш ме занима мишљење оних који су тамо живели.

Za mnoge širom sveta nordijski društveni model idealna je organizacija ljudskog društva, vrhunac istorije civilizacije i sjajan primer za sve ostale zemlje. Ili možda nije? Italijansko-švedski redatelj, scenarist i producent Erik Gandini kritički istražuje taj kutak sveta i pronalazi recept za dobar nordijski život u manifestu švedske političke elite iz 1970-ih godina. Tamo se kaže da je sreća život proveden u slobodi od drugih. Tako je bilo i ostalo do dan-danas. Je li prava cena sreće usamljeni život? 

https://www.youtube.com/watch?v=NgQIvm-N7ws

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Ђорђе Р рече

По миграцијама се види која је држава озбиљна и која има добар друштвени систем. Шведска спада у те државе, које насељавају мигранти. А ми спадамо у оне из које становништво бежи главом без обзира.

Migracije su ti samo pokazatelj gdje ima para, to nema veze sa dobrim društvenim sistemom. 

Njemačku svake godine napusti oko 180000 Njemaca odlazeći na druge destinacije u prvom redu Švajcarska i SAD...Šta sad Njemački sistem nije dobar? U pogledu života, Njemačka je neuporedivo bolja nego i Švajcarska i SAD, ali odoše ljudi gdje ima više para. 

U Švedskoj postoji trend gdje sve više ljudi tokom zimskog perioda, daju otkaze ili uzimaju neplaćeno odsustvo, da bi odmarali dušu po Južnoj Americi i Aziji. Provedu pola godine, i onda se ponovo vrate nađu drugi posao, ili se vrate na stari i tako ukrug. Ima ih koji na kraju i trajno odluče da ostanu, jer su sredili stan i mogu da žive od iznajmljivana. Znam lično takve ljude, i to naravno rade oni koju mogu, uglavnom samci ili parovi bez djece, i izgovor im je da ne mogu da izdrže više da im je dopizdio posao u kome ih gaze doslovno, i tu je naravno čamotinja u kome ljudi tamo generalno žive i loša klima tokom zimskog perioda. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Zabrana izlaska od 13 h dubotom do 5h ponedeljkom.

PTINFO.ALTERVISTA.ORG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da se u Srbiji uvodi zabrana kretanja u subotu od 13 časova do ponedeljka u pet ujutru.On je rekao da su krizni štabovi...

Katastrofa sve vise licimo na policijsku drzavu. A ova setnja pasa od 23 do 01.

Pa misli presednik i na svaleraciju. :D :D

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Србољуб+ рече

Za mnoge širom sveta nordijski društveni model idealna je organizacija ljudskog društva, vrhunac istorije civilizacije i sjajan primer za sve ostale zemlje. Ili možda nije? Italijansko-švedski redatelj, scenarist i producent Erik Gandini kritički istražuje taj kutak sveta i pronalazi recept za dobar nordijski život u manifestu švedske političke elite iz 1970-ih godina. Tamo se kaže da je sreća život proveden u slobodi od drugih. Tako je bilo i ostalo do dan-danas. Je li prava cena sreće usamljeni život? 

https://www.youtube.com/watch?v=NgQIvm-N7ws

Aha sad znamo kako radi švedski model. Tamo se i korona osjeća usamljeno 12:smeha:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Mikorist said:

Moram da pitam nekog evo meni nije jasno - nisam pametan.

Screenshot 2020-04-02 at 21.10.33.png

Ako je rečeno da 23.000 zaraženih od onih koji su došli u Srbiju - gde to piše ovde ?????

23.000 zaraženih nije na spisku zaraženih ?

To znači da imamo 24.171 zaraženih ?

Po teoriji Južne Koreje vi u Srbiji imate pozitivnih tamo negde 17 000 - 20 000 pozitivnoh i bez tih 23 000. Umrlih tamo negde oko 500. Ne znate da ih imate toliko jer vrlo malo testirate. Korejska i Nemačka škola - što više testirajte i samoizolacija, samo tako će se korona pobediti, mi u Sloveniji se ugledali na njih. Na koga ste se vi ne znam.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Bernard said:

Po teoriji Južne Koreje vi u Srbiji imate pozitivnih tamo negde 17 000 - 20 000 pozitivnoh i bez tih 23 000. Umrlih tamo negde oko 500. Ne znate da ih imate toliko jer vrlo malo testirate. Korejska i Nemačka škola - što više testirajte i samoizolacija, samo tako će se korona pobediti, mi u Sloveniji se ugledali na njih. Na koga ste se vi ne znam.

Pa imate puno zaraženih s obzirom da ste mala država, baš i niste neki primjer.

Подели на овим сајтовима

Пар речи око српске власти и ове кризе.

1. Нападати власт да нешто ради протв цркве је глупост. Црква и власт имају добру сарадњу. Погледајте шта ради Мило у ЦГ. Срби само оптужују.

2. Власт нема никаве користи од ове кризе. Политичке користи нема, јер ионако би добили изборе. Неке друге, економске нема, јер ће да се задужују додатно и троше из буџета оно што су како-тако укупили у буџет.

3. Што се тиче кризе - наши људи путују свуда, мученици, трбухом за крухом, у средишту смо Европе, да власт није предузела ове мере сам Бог зна шта би било - Италија, Шпаније и сл.

4. Овакве ригорозне мере су, по мени, непотребне, осим карантина, али пошто смо ми аљкав, неодговоран народ - изгледа да друге нема.

5. Генерално је ствар око вируса, по мени, предувана. Али мислим да је Вучић добио миг од некога да је ствар озбиљна, и покренуо акцију. Дакле, упркос што многи са многим нису задовољани, држава је како-тако, сиромашна ко црквени миш, брзо реаговала, добила помоћ од Кине, сада мало и од Руса, и ангажовала се, а иако бројке нису 100% тачне, не верујем да ико крије свесно борјке да би покупио поене. Много пара, огромне паре ће се потрошити на све.

6. После овога, надати се, да ће српски здравствени систем (базиран на бившој Југославији, и феноменалан систем, упркос личним марифетлуцима и злоупотреби система од запослених) да ојача, а држава да схвати колико је важно да очува и ојача тај ситем државног здравства.

Остеле мудролије Радуловића, опозиције, овог-оног....па сви су они  у нечему у праву, али нема ништа перфектно.

Ове керовође, које држе керове у стану, сматрајуи их неким украсом, муче јадне животиње....нека се сада освесте мало. Пас није (у)кућни љубимац (=није му место у кући), него је животиња, истина домаћа, није звер, али убеђен сам да 95% паса, осим неких пудлица, има тотално поремећен псећо-ментални склоп, да по цео дан блеји у зид, једе оно ђубре из продавница, сухе "колачиће". Ротвајлери, добремани, питбулови, ловачки спи...све је то полу-лудо од силне "љубави" газда (=мучитеља животиња).

98% тих власника су то схватили као неки тренд, све из лоших филмова и серија и тера мечку. Боље им је да су усвојили дете, него што имају пса као неки украс. Још у време зараза, пас све њушка, дотиче, мокри, каки, то је извор бакцила. Поред мучења животиња.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Dimitrije01 рече

Vanredno stanje je proglašeno neustavno,  zaključao je penzionere pod katanac

Кад је неко неразуман, постоје и друге методе  :stadaradim:

То је, пре свега, за њихово лично добро!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Из Русије стиже 11 авиона помоћи за борбу против короне

Преко „ваздушног моста“ успостављеног између Русије и Србије, данас и сутра стиже 11 авиона хуманитарне помоћи за борбу против вируса корона – пет данас и још шест у суботу. Већ у 14 часова стиже нам први „иљушин“ са осам руских лекара и другог особља, као и опрема за дезинфекцију.

https://rs.sputniknews.com/vesti/202004031122246580-ekskluzivno-iz-rusije-stize-11-aviona-pomoci-za-borbu-protiv-korone/

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bernard рече

Pa vas u celoj drzavi ima taman koliko Beograd sa uzom okolinom :smeh1: 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bernard рече

Упореди БНД Србије и Словеније. На почетку нисмо имали тестова довољно, понуђени били прескупи. У Словенији ситауција много тежа због близине жаришта. Зато вероватно има дупло више мртвих на милион него у Србији, 2,5 пута него у Ј.Кореји, два пута мање него у Немачкој. Занимљиви собзиром да Немци смањују број умрлих од короне.  

• Свиђа ми се 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Gledam nesto po FB svoje prijatelje u ovo "doba korone", njihove komentare, linkove, razmisljanja o situaciji ..... i dolazim do zakljucka da nismo boljeg od Vucica ni zasluzili, znate. On je personifikacija Srbije u potpunosti, hteli to da priznamo ili ne. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...