Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 57 минута, Milan Nikolic рече

А Вучић се обраћа скоро сваки дан

Зато и треба мало да олади...

(не замери Милане, не обраћам се теби лично само си ме подсетио на ово)

Због њега лично ја (а и сви око мене) не испратим све ове вести и укључења "ин лајв". Чекам да неко напише неки сажетак, кратак и јасан наслов а можда нешто и пропустим битно да чујем ако се у међувремену неко паметан из струке успут укључи да каже нешто. 

Не пратим обраћања председника других држава нити ме занимају али могао би он да ради посао и ван телевизије. Нећу ни да размишљам да му је ово прилика да заузме тајминг у медијима, јер када ово све прође, биће опет актуелно питање избора... Нека нам се обрате људи из струке а вести пренесу које су нове мере донете и то је то. 

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Justin Waters said:

Nijedna nije gorela do zore, nadam se da je korona samo uvod u vas silazak sa globalne scene fašisti jedni. Kini možete pljuniti pod prozor. 

Je l si ti svestan da je Kina doslovno fasisticka drzava? Po definiciji.

Kakve gluposti se ovde lupaju to je stvano neverovatno...

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams Чега све ти ниси свестан па не можемо да ти укљувимо. Једноставно, међу нама постоје тотално различити системи вредности. Односно, имамо различита тумачења и однос према вредностима.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Какво изненађење. Холанђани признали да су заборавили минус испред заграде и да ће им се интензивна нега попунити за две недеље уместо средином маја, како су претходно израчунали. Као главни разлог наводе да су мислили да ће људи у болници остати у просеку десет дана, иако је заправо тачно да ће остати око две до три недеље. А све, буквално све, су могли видети на примеру прво Кине, па онда Италије. И даље су из неког разлога мислили да ће код њих бити другачије. Један од разлога су чак и експлицитно навели. Милсили су да ће Холанђани на интензивној нези бити здравији од Италијана на истој јер ”у Холандији свакако не примају на интензивну негу оне чије су шансе мале”. Оно што мене шокира, а не знам зашто би ме шокирало кад сам свашта видео, је да то код њих и није грешка политичара, него просто стандардно стање ствари и са и без короне. Људи тамо такво друштво, такво здравство и тгакав однос према животу прихватају. То је изгледа избор већине. И ОК, није моје да преваспитавам чланове деструктивних култова, само ми није јасно чему онда обавезно здравствено осигурање које се плаћа сваког месеца.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Grizzly Adams рече

Ако је Кина фашистичка држава, шта су онда Сједињене Америчке Државе?

Дај ми барем твоје гледиште о следећем:

WWW.VICE.COM

Bilo bi lepo da se može primetiti neki napredak koji bi ukazao na to da se ljudska prava u Americi više poštuju nego ranije, ali...

Све поткрепљено изјавама учесника у догађајима и званичним извештајима. Да ништа друго од овога не поменем него само кроз шта је све овај јадни адмирал Кимел прошао пошто је очигледно да је САД знала да ће их Јапан напасти у Перл Харбуру па онда Таскиги експеримет када су намерно ширили сифилис.. То су само два примера, а има их ко зна колико поред ових наведених овде на линковима. И ти кажеш Кина фашистичка држава..

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Плаво Небо said:

И ти кажеш Кина фашистичка држава.

Ne kazem ja. Kina jeste fasisticka drzava po samoj definiciji tog pojma.

"Fasizam" ne znaci "onaj ko mi se ne svidja" nego je politicka ideologija koja ima svoje principe. Nije fasisticka ona drzava koja je "ucinila nekad neki zlocin", nego totalitarna, jednopartijska drzava koja sebe stavlja kao najvecu vrednost, iznad slobode pojedinca. Ona koja ima totalnu kontrolu nad zivotom gradjana, privredom, medijima i svim aspektima zivota. Kina se u to uklapa 100%.

SAD i Velika Britanija su sve suprotno od toga. Odbranile su svet od fasizma.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

SAD i Velika Britanija su sve suprotno od toga. Odbranile su svet od fasizma.

Jesu i fala im na tome (i Rusiji zajedno sa njima). Ali, to ne znači da posle prema dobrom delu sveta nisu počeli da se ponašaju kao taj Hitler kog su pobedili.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Јест, зато пола света емигрира у Кину, Русију и остале слободарске земље, а избегавају САД у широком луку. :D

Ne, SAD je super za svoje građane, to ne dovodim u pitanje. Problematična je njihova spoljna politika.

I daleko od toga da je Kina slobodarska država.

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Desiderius Erasmus said:

Ne, SAD je super za svoje građane, to ne dovodim u pitanje. Problematična je njihova spoljna politika.

Pa mozda je problematicna u smislu da mogu da gledaju svoja posla i ne zanima ih sta neki divljaci tamo rade.

Ali ako pogledas spisak sa kim su zapadne sile ratovale od WWII, sve do jednog su najveci zlikovci. Nikad SAD i zapad nisu napali neku normalnu, miroljubivu drzavu iz cista mira. Samo surove diktatore i krvolocne manijake. Ukljucujuci i onog naseg zlikovca.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Pa mozda je problematicna u smislu da mogu da gledaju svoja posla i ne zanima ih sta neki divljaci tamo rade.

Ali ako pogledas spisak sa kim su zapadne sile ratovale od WWII, sve do jednog su najveci zlikovci. Nikad SAD i zapad nisu napali neku normalnu, miroljubivu drzavu iz cista mira. Samo surove diktator i krvolocne manijake. Ukljucujuci i onog naseg zlikovca.

Pa, ja bih voleo da malo počnu da gledaju svoja posla. Svet bi odahnuo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

Fascism (/ˈfæʃɪzəm/) is a form of far-right, authoritarian ultranationalism[1][2] characterized by dictatorial power, forcible suppression of opposition, and strong regimentation of society and of the economy

dictatorial power - Pozicija koju SAD drži u odnosu na čitav svijet na geopolitičkom planu

forcible suppression of opposition - Intervencionizam koji sprovode širom planete i propagandu da niko drugi ne valja osim njih samih, kroz NATO i svoje saveznike, sputavaju Rusiju i Kinu kao oponente u namjeri da imaju bilo kakvu geopolitičku poziciju, niti da uopšte ostvaruju ekonomsku saradnju s kim oni hoće.

strong regimentation of society and of the economy - Sankcije fizičkim i pravnim licima, i državama koje nisu po volji washingtonskog establišmenta, zamrzavanje imovine i prstupa platnim servisima jer imaju monopol i kontrolišu SWIFT, propaganda tako da se javno svjetsko mnjenje oblikuje prema političkim stremljejnima kapitola. Propaganda da je američki uticaj odbar, drugi uticaji nisu dobri. Najzadnje je ovo sa smješniim optužbama u vezi epidemije. 

Italijanski fašizam je bio nacionalnog karaktera, američki fašizam je internacionalnog. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...