Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Реч пастира - о. Арсеније Арсенијевић: Страх људски и страх Божији

Како тренутна ванредна ситуација уведена у Републици Србији утиче на свакодневни живот хришћана, колико медији утичу на наш живот, нарочито у овој ситуацији, питамо шта се дешава са освећењем васкршњих водица, светим причешћем... "Важно је да не стварамо атмоферу панике, већ да заиста искористимо ово време као православни хришћани, да схватимо да без обзира на искушење у коме се данас налазимо и које је дошло изненада, треба да се потрудимо да колико год можемо у овим условима искористимо за све оно што до сада нисмо могли и често се и жалили због тога", каже о. Арсеније мислећи пре свега на време које не проводимо у кући, немамо времена за своје ближње и друге људе, за читање и друге душекорисне активности. Многи људи су у великом страху и паници ових дана, каже наш гост и упозорава да "човек у стању страха не реагује онако како би требало, губи се могућност расуђивања".

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Мене срамота да пратим ову тему овде после оваквих порука. Каквих антихуманиста има међу нама то нисмо могли да сањамо.

Ja ne isključujem da ću, ne ovdje na forumu, nego u životu sa nekim ljudima da se posvađam na smrt koliko su bezobrazni u ovoj situaciji.

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Vanredno stanje i zabranu kretanja za starije od 65 godina, većina građana shvatila je ozbiljno. Ipak, u Beogradu...

Prolećna idila pored beogradskih reka. Pravi piknik u vanrednom stanju. A tu su i oni - baka i deka u šetnji na nasipu. Sunce, lagani razgovor i protezanje. Reklo bi se zdrav život - osim što je trenutno najstrože zabranjeno. 

"Nismo u zatvoru. Izašao sam napolje. Imamo zdravstvene probleme. Imamo povišen pritisak, a doktor preporučio šetnju. Svuda u svetu po sat, dva daju penzionerima da izađu samo ovde ne daju", kažu oni.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Grizzly Adams рече

Drzava je i ovako neefikasna u svemu sto radi. Samo prave stetu. Upropaste sve cega se dohvate.

Тебра, зна свако овде ваљда шта мислим о екипи на власти.

Али ево пример:

- Позову наше из иностранства да одложе ако је могуће повратак у Србију док не прође ситуација. Резултат: 75.000 наших се врати у Србију у року од три дана.

- ОК, онда онима који су дошли кажу да оду у самоизолацију две недеље. Резултат: 1600 људи боли уво за то и после их лове по кафанама и сплавовима.

- Кажу људима који морају да негде чекају ред да ставе маске, а ако их немају да направе међусобни размак од два метра. Резултат: ево данас у Нишу слике испред поште, гомила у којој не само да нико нема маску, него се набили заједно на пола метра.

И шта да радиш са таквима, да их лепо и усрдно молиш? А ево шта се дешава због таквих:

WWW.JUZNEVESTI.COM

Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima lekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka...

Укратко, корона се појавила код неколико здравствених радника у Нишу. Једна докторка је хоспитализована. И зато сад све њене колеге са којима је била у контакту морају у карантин. Као епилог тога, целе две хируршке клинике се затварају до даљег. И људе, пацијенте којима је можда хитно потребна операција нема ко да прими. А сад замисли да се деси Италија и да још већи број здр. радника се зарази...ионако и пре овога је била катастрофа јер су сви отишли у Немачку. Још само да изгубимо и ове преостале због бахатих идиота и мож' лепо да гасимо светло...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Мене срамота да пратим ову тему овде после оваквих порука. Каквих антихуманиста има међу нама то нисмо могли да сањамо.

I mene sramota kad vidim da neki zastupaju totalitarizam i nasilje... Preko sto miliona ljudi je stradalo u XX veku od toga i jos vam nije dosta. Da ne pricamo o milijardama koji su zivot proveli u krajnjoj bedi i mizeriji. Koliko su hriscana tek pobili broj se ne zna... Nijedan virus nikad nije napravio toliko stetu kao totalitarizam i ti koji su skloni "policijskim casovima". A neko se u XXI veku usudjuje da to pravda i zastupa.

"Hriscani"... sramota.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Dimitrije рече

RS.N1INFO.COM

Vanredno stanje i zabranu kretanja za starije od 65 godina, većina građana shvatila je ozbiljno. Ipak, u Beogradu...

Prolećna idila pored beogradskih reka. Pravi piknik u vanrednom stanju. A tu su i oni - baka i deka u šetnji na nasipu. Sunce, lagani razgovor i protezanje. Reklo bi se zdrav život - osim što je trenutno najstrože zabranjeno. 

"Nismo u zatvoru. Izašao sam napolje. Imamo zdravstvene probleme. Imamo povišen pritisak, a doktor preporučio šetnju. Svuda u svetu po sat, dva daju penzionerima da izađu samo ovde ne daju", kažu oni.

и фасован вирус који убиВа респираторни систем... 
Мислим да је више до неког одбрамбеног механизма који се јавља код људи у драматичним ситуацијама, него што је толика жеља да се шета вани. То је и нормално, окренућу главу и радићу што сам и радио до сад, можда мука прође сама од себе. 
Ипак овде је ипак добро решење да се што мање људи шета напољу док траје епидемија болести о којој нико ништа не зна. 
Ако је нешто друго по среди, па имамо прозоре и интернет, видећемо и те мигранте и тај нато ако нападне (најозбиљније ово мислим)

Подели на овим сајтовима

@GeniusAtWork svi koji su došli sa strane moraju u karantin 14 dana,apsolutno se slažem, a pogotovo oni kod kojih je pronađen virus. Slažem se oko ovoga svakako.

Ali postoje šećeraši i srčani bolesnici koji bi trebali svakodnevno da šetaju, to im je jako potrebno. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Тебра, зна свако овде ваљда шта мислим о екипи на власти.

OK, razumem. Nije trebalo da ih puste preko granice, ili da ih zadrze odmah na licu mesta ako je moglo uopste da se organizuje.

Druga je stvar kaznjavati penzionere to su izasli u setnju... To je suludo.

Osim toga, ne sporim da moze doci do izuzetne situacije kada se neko ponasa potpuno neodgovorno i da tada treba reagovati. Ali mora da se razume i brani princip. Sloboda je najvaznija, vaznija i od zivota. Jer zivot u ropstvu je vecinom gori od smrti. Moramo da se oslobodimo tog satanskog totalitarnog instinkta i obozavanja diktatora. Svaki princip se nekad mozda prekrsi, to je ona izreka - "izuzetak koji potvrdjuje pravilo". Ali princip ostaje i mora da se brani.

Svestan covek bi trebalo da instiktivno da bude protiv tih stvari. Posebno hriscanin. A ne da jos pravda i brani.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

@Милошевич  da samo kolko je to ređe. Znam čoveka koji može deset dana da ne izađe iz kuće, samo do prodavnice svaki 2-3 dan, a neki svaki dan pijac-dom stpenzionera  po 1.5-2 sata. ne trebaju ni ceo dan da vrzmaju gore dole.

Nek im odrede ujutru sat dva i to je to

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Druga je stvar kaznjavati penzionere to su izasli u setnju... To je suludo.

пре 10 минута, Dimitrije рече

@GeniusAtWork svi koji su došli sa strane moraju u karantin 14 dana,apsolutno se slažem, a pogotovo oni kod kojih je pronađen virus. Slažem se oko ovoga svakako.

Ali postoje šećeraši i srčani bolesnici koji bi trebali svakodnevno da šetaju, to im je jako potrebno. 

Слажем се, не треба нико да ми прича, мој отац је пензионер, 77 година. У одличној је кондицији зато што се стално креће. Сад то више не сме. А не иде у парк да игра шах са другим пензионерима или да пипка леба по продавницама, иде због здравља и да фотографише.

Не сме да изађе, не смем да га возим нигде, не сме чак ни да иде таксијем (да, баш то је АВ рекао). Ово је сулуда одлука и то је јасно ко дан.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Grizzly Adams рече

I mene sramota kad vidim da neki zastupaju totalitarizam i nasilje... Preko sto miliona ljudi je stradalo u XX veku od toga i jos vam nije dosta. Da ne pricamo o milijardama koji su zivot proveli u krajnjoj bedi i mizeriji. Koliko su hriscana tek pobili broj se ne zna... Nijedan virus nikad nije napravio toliko stetu kao totalitarizam i ti koji su skloni "policijskim casovima". A neko se u XXI veku usudjuje da to pravda i zastupa.

"Hriscani"... sramota.

Мени је Срећко једном рекао да си непоправљиви протестант и ја то држим до даљњег. Желим ти само да што даље одеш на Запад. Не знам ко још може да прогута твоју причу, није ни за децу. Твој идентитет је веома сличан комунистичким црногорцима и њима сличнима. Има једна посебна извитопереност у твом случају, јер је умешано хришћанство. Упознасмо се и са тиме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Dimitrije рече

@Milan Nikolic a šta je po vama hrišćanstvo? Kakvo treba da je pravoslavlje?

Хришћанство и православље је константно вођење љубави, уз трпљење и остало што имамо кроз историју. А шта је по ВАМА хришћанство? :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...