Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 минута, obi-wan рече

@Justin Waters 

S druge strane, u Gruziji je ovako...

...

"У Грузији су покушали (zabranu bogosluzenja) али нису успели, мало пре сам читао да је Патријарх наредио свештенству да се чују сваки дан све цркве у Грузији то - јест да се огласе звона, да свештеници и монаси прскају јавне површине светом водицом и да се недељна литургија ни по цену живота у храмовима не прекида."

Neki, izgleda pamte gde je Srz crkvenosti, a neki drugi uplivisani mocima i politikama kanda malo zaboravise na to.

Bog da prosti svima, i sve nas urazumi da gledajuci vidimo.

Pa ni Rusi nisu prekinuli liturgiju...Ne znam uopšte na koji način se prekida liturgija, osim ako nema nikoga da je služi ili ako neka viša sila je prekine prisilno, rat, zemljotres, bomba itd. 

Kad ne bi niko došao na liturgiju, upravitelj parohije - hrama je dužan da odsluži liturgiju i pred praznim amvonom ako se ne varam? 

Rusi su samo izdali niz uputstava kako pastirski postupati prilikom vršenja liturgije u vrijeme epidemije i pričešća, i neki su ovo dočekali na nož kao malovjerje što je korektno. 

PS

Kako ovo posipanje vodicom da razumijem? Osveštavanjem rijeka na Bogojavljenje, se ne događa nikakvo čudo pročišćenja, rijeke ostaju prljave i zagađene onoliko koliko su bile u momentu osvećenja...zašto bi posipanjem vodice smatrali da će se suzbiti virusna zaraza?

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Људи бре, једно је да мислимо штта оћемо, једно је да ми судимо помесним црквама...и мени је жао одлуке, али у Москви живи 20 милиона људи!

Мени је одлуга нелогична, да не улазим сада у силу св. Причешћа. На крају, зар нису и нас учили да Светиња не престаје бити хелбом и вином. Да не тупимо о две притоде Госпда, о смрти и то.

Ово је нешто сасвим ново, па смо мало затечени, а и мало бољи теолози треба да преспавају овако радикалне промене у црквеном животу па онда да пишу.

Прочитао сам Ђуровићев текст и сасвим је прихбатљив, а и ово Ђогово. Истина није "само једна(секташ неки)", него...а да поставимо овакво питање: а шта ако се у историји деси нешто што нема у досадаљем Предању Цркве? Шта ако се рециму старцу Илији јавио Господ и заповедио да пренесе Кирилу да тако уради?

Шта ако је корона вирус нешто ново, па се може повратити на оне који су оздравили и побије пола планете? Шта ако теологија није рекла задњу реч о Причешћу? Оно сигурно није антибиотик рецимо. Човек се причести и и даље им атемпературу....и тако редом.

И Ђуровичев текст и Ђогова прича с само делић и неки мањи осврт са једне и друге тачке глеедишта....није то црно-бело.

Мене је изненадила рлна аикаодлука јРЦ, јер  Руси ко окена, све благо иде, тихо али кад се покрене носи - а уопште нема ове велике панике  око вируса. Иначе мслим да је све напумпано. Бре цео свет полудио у блокади ради једног црва.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

No, sad nastaje prava "dance party", naučnici se svadjaju  oko toga

da li su te zatečene mutacije unutar korona virusu nastale umjetno, laboratorijski ili ne! 

Ova molekularna bioložka i genetičarka koju ste već jednom vidjeli u prethodnom videu (tamo kad je objašnjavala zašto su mala djeca predškolskog uzratsa do 5 godina starosti najoodolnija, hvala Bogu, prema tom koronavirusu) tvrdi da su te mutacije nastale ljudskim pričinjenim, intervenovalo se tamo umjetno, laboratorijski. Neki naučnici jednostavno provode genetske modifikacije. To je tvrdila i u prošlom videu, sad je to samo pširnije obrazložila. I na kraju je, nažalost potvrdila, da postoje i mogo opasnije stvari od koronavirusa, koje su takodjer djelo takvih "naučnikia" a i ona sama nerado o tome razmišlja (bolje ni ne pomisliti kako reče, šta je sve tamo danas moguće, ona to zna jer se jedno vrijeme time bavila).

Dakle kao što reče pesnik, ubi me prejaka reč, nas sada ubi prejaka nauka i preveliko znanje!

WWW.GOODREADS.COM

Ubi me prejaka reč. Ne stigoh da se sklonim.Reče je ona jutros, uz slavujevu pesmu.Sad neku tugu tešku iz sebe zalud gonim,To njeno zbogom beše premno...
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ćiriličar рече

Шта ако је корона вирус нешто ново, па се може повратити на оне који су оздравили и побије пола планете? Шта ако теологија није рекла задњу реч о Причешћу? Оно сигурно није антибиотик рецимо. Човек се причести и и даље им атемпературу....и тако редом.

И Ђуровичев текст и Ђогова прича с само делић и неки мањи осврт са једне и друге тачке глеедишта....није то црно-бело.

Мене је изненадила одлука је рсу Руси ко окена, све благо иде, а уопште нема велике панике овде око вируса. Иначе мслим да је све напумпано. Бре цео свет полудио у блокади ради једног црва.

Pa već imamo slučajeve vraćanja. Sad šta je tu, da li nije dobro izliječen, ili virus mutira strahovito brzo. 

Rusi imaju zasad mali broj slučejva...ništa nije napumpano, ozbiljna je stvar. U Italji je sahrana bila na svaka pola sata, i to dok je broj mrtvih bio 150 dnevno...sada je možda interval skraćen jer je porastao na 350...ne znam kako ljudima ne ide u glavu činjenica da je italijanski zdravstveni sistem prso od samo par hiljada teško oboljelih slučajeva, koliko bi ih tek bilo da se ništa ne preduzima Britanskom metodom. 

Ne znam stvarno....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ja sam pravila po uputstvima fabrike koja proizvodi maske; opet podvlacim papirne i pamucne su daleko inferiornije od guscih tkanina kakav je poliester . Svi insistiraju na sto jacoj fizickoj barijeri a pamuk i papir brzo postanu vlazni i odmah se baca. Poliesterne mogu da se operu:)

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

Pa ni Rusi nisu prekinuli liturgiju...Ne znam uopšte na koji način se prekida liturgija, osim ako nema nikoga da je služi ili ako neka viša sila je prekine prisilno, rat, zemljotres, bomba itd. 

Kad ne bi niko došao na liturgiju, upravitelj parohije - hrama je dužan da odsluži liturgiju i pred praznim amvonom ako se ne varam? 

Rusi su samo izdali niz uputstava kako pastirski postupati prilikom vršenja liturgije u vrijeme epidemije i pričešća, i neki su ovo dočekali na nož kao malovjerje što je korektno. 

Slazem se s tim, ali kao sto vidis u samoj Grckoj su obustavljena sva bogosluzenja. To su dva susedna koraka.

пре 24 минута, Justin Waters рече

Kako ovo posipanje vodicom da razumijem? Osveštavanjem rijeka na Bogojavljenje, se ne događa nikakvo čudo pročišćenja, rijeke ostaju prljave i zagađene onoliko koliko su bile u momentu osvećenja...zašto bi posipanjem vodice smatrali da će se suzbiti virusna zaraza?

To nije prosto fizicko posipanje, tj. fizicko je u zanemarljivo maloj kolicini, ali jeste (da se tako izrazimo) blagodatno posipanje. Ti ne kropis svaki milimetar kuce u kojoj zivis npr. na Bogojavljenje, pa je ipak cela kuca pokropljena osvecenom vodom. Blagodat Bozija ne deluje tako bukvalisticki da gde ne padne vodica - nista.

Kropljenje bogojavljenskom vodom je osvecenje prostora, a osvecenje je svakako u Crkvi vazda bilo - izmedju ostalog - i duhovno i telesno ociscenje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Nivo NO2 u atmosferi u jeku pandemije korona virusom...vidi se momentalno poboljšanje usljed suspendoane industrije u Kini. 

victoriabonya_90180022_145426750094335_8679541560716854510_n.jpg

PS...mada moguće je da je slika lažirana, uzimajući u obzir da nije bitno smanjenjo zagađenje iznad južne koreje. Moguće je da je ovim slikom pokušano dodatno blaćenje Kine koja je od početka bila na radaru monstruma iz Vasingtona. 

Врроватно је тачна. Па шта? Ако стане где год да привреда биће исто. Често се Кина и Индија оптужују за највеће загађиваче планете. Што и јесу јер су најмногољудније земље. Када погледате колики је просечан Кинез или Индијац загађивач слика је сасвим дургачија. Највећи загађивачи су наравно САДисти и Руси. Тако се без лагања али скривањем информација читаоци доводе у заблуду да гаје негативна осећања према некој нацији земљи. Знамо ко је отац лажи !

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Можда је већ неко поставио овде.... ако није, данас је највећи број преминулих до сада од почетка епидемије, укупно 475 људи у току 24h...

WWW.REPUBBLICA.IT

Il totale delle persone infettate è di 28.710 persone. Brusaferro: " Curva ancora in crescita, fase in cui stiamo misurando gli effetti...

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Србољуб+ рече

Врроватно је тачна. Па шта? Ако стане где год да привреда биће исто. Често се Кина и Индија оптужују за највеће загађиваче планете. Што и јесу јер су најмногољудније земље. Када погледате колики је просечан Кинез или Индијац загађивач слика је сасвим дургачија. Највећи загађивачи су наравно САДисти и Руси. Тако се без лагања али скривањем информација читаоци доводе у заблуду да гаје негативна осећања према некој нацији земљи. Знамо ко је отац лажи !

Ništa, nisam u potpunosti osporio, to je sekundarna misao, a primarno da priroda stvarno prodiše kad čovjek smanji svoju aktivnost:

Kanali u veneciji se izbistrili. 

WWW.NBCNEWS.COM

"I think there are some big-picture lessons here that could be very...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...