Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 часа, Pinocchio's Half Brother рече

Verujem da je ovo jako relevantan dok-muvi koji veoma dobro objašnjava & pojašnjava trenutnu situaciju na planeti Zemlji, a i šire. Ali molim te, reci mi, pošto sam uspeo da odgledam samo prvih pet minuta ovog nadasve poučnog uradka, da li se pominju ljudi-gmazovi, tj. ljudi-aždahe u svezi ovoga vajrusa koji se muha tu neđe okolo nas? Zapravo, hteo sam da pitam, hoće li napokon ljudi-konji, tj. Kentauri iz Tesalije (pošto su oni sa Peloponeza zauzeti godišnjom svetkovinom odnosno parenjem), naterati Homoaždahe i ine da više ne otresaju sline iz svemirska visine, to jest iz svojih svemirskijeh lađa i šire još širu zarazu? 

___

Autocitat...

"pošto sam uspeo da odgledam samo prvih pet minuta"

...pa onda objašnjenje - 

Daklem, odgledao sam samo prvih pet minuta i nisam izdržao duže jer sam, dizvineš, počeo da se smejem k`o blesav, te sam se jadan pobojao da mi ne prsne trbušna maramica i da pride ne zaradim još i nekakvu sepsu, daleko bilo. 

Inače, i ovaj filmić je veoma kužan, hoć` da rečem zarazan. Ko previše konzumira takve stvari, do kraja svoga ovozemaljskoga života postaje i ostaje mentalno opajdaren & `sikički bolestan u sto gradi. Al` šta da se radi! Svakakvih vas/nas ima, jelde.

Слажем се

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Натан рече

Не знам још шта да кажем, само знам да ми се ове ванредне мере никако не свиђају. Немам ни много поверења у систем и разне стручњаке. Али нема шта ту много да се паметује, чекамо, и то је то.

Meni je ovo zanimljiva situacija....Svi bez presedana, osim još kratko VB i SAD mada i oni djelomično to već rade, doslovno uvode totalitarističke mjere. Vanredne situacije zahtjevaju takve mjere...to je arehtipsko ponašanje čovjeka - društva koji je suočen ili navikao na opasnost. Rusiju i Kinu niko ne razumije na geopolitičkoj sceni, i unutar njih samih suočeni sa konstantnim napadima kroz vijekove i pokušajima destabilizacije i razaranja kroz unutarpolitičke malverzacije i spoljnju agresiju...a kolo vođeno od strane dve morbidne sile VB i SAD koje nisu vidjele rata, VB 1000 godina od normanskog osvajanja, a SAD nikad tj od svog osnivanja nisu osjetili šta znači vanjski neprijatelj, a žele da budu neprikosnoveni i jedini lideri civilizacije. 

Također otkriva se i ova druga strana, da su pogubljeni i ne znaju šta bi da rade ili su djelom suvo proračunati u vanrednim situacijama pa kalkulišu preko ljudskih života. Da su ove sile unazad par stotina godina doživjele postotak sankcija, i pokušaja destabilizacije iznutra i sofisticiran napad sa spolja, a nisu i zahvajujući svom povoljnom geografskom položaju, mogu samo da zamislim u šta bi se pretvorile, tj u kakav mračni totalitarizam bi potonule. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, АлександраВ рече

:dobro::skidamkapu:

Pošto mi je obrisana poruka u kojoj sam dala svoje mišljenje u vezi ovoga, ali i u vezi ponašanja hrišćana u ovom trenutku i preuzimanja odgovornosti, i promociji teorija zavera i potpuno neprimerenih komentara hrišćana na društvenim mrežama koji gotovo likuju u svojoj "čvrstoj veri" i licitiraju ko će se spasiti, neću više gubiti vreme u pokušajima da ljudi ovde uključe mozak.

Mislite da Bog samo nas voli, a ne ceo svet koji je stvori? E, braćo....

Doviđenja.

...

пре 13 часа, АлександраВ рече

Ma ne vredi, nemoj da se nerviraš, on tako tera na osamdeset strana, ne znam kako mu ne dosadi. Pisala sam isto kao i ti i odustala. Džaba trošiš energiju.

A mogao bi da zaćuti malo. Mislim, tako je sam rekao tamo negde na 17. strani, da smo svi mi na temi paničari i da neće na ovoj temi da gubi vreme. Ja sam odustala da se na ovom forumu bavim ovom temom.

Vidi jednu stvar - napisao sam cca 1-2 poruke na 10 strana u proseku. I dalje sasvim tvrdim da je u toku panika, i da vlasti raznih zemalja debelo instrumentalizuju citav ovaj dogadjaj, da mediji zloupotrebljavaju sve to i da tipa 2/3 svih vesti budu patke i izmisljotine - pocev od toga da su Simpsonovi sve predvideli, pa do gluposti da boravak par sati na cistom vazduhu leci (bilo koji) grip. Jedna od najdrasticnijih provala je bilo podmetanje austrijskom institutu da su uradili istrazivanje koje nisu uradili.

ALI, nisam smetao ni tebi ni bilo kome drugom u razgovoru i postavljanju poruka, niti sam bilo gde i bilo koga pozivao na bilo sta sumnjivo, nadrilekarsko i necovecno. Potreban je minimalan trud da se to lako proveri prostim prelistavanjem teme.

Takodje, da podsetimo da je teznja mnogih ka totalnoj kontroli ljudi stara i odavno najavljena stvar, tako da bezvezno zatvaranje oci pred tim moze samo da ubrza taj proces, a trezno napominjanje ljudima o tome moze da ga odlozi na neogranicen rok. I ne samo da o tome imas u Bibliji, nego i na mnogo drugih mesta. Ucini sebi uslugu i procitaj Hakslijev "Vrli novi svet", mozda ti iz toga bude malo jasnije zasto i koliko je to pitanje vazno.

A ovo smesno "drama-kvin" vatriranje ti je stvarno beda. Od tebe to, priznajem, nikad ne bi ocekivao.

I da dodam - obzirom na neograniceno poverenje koje sam ti svojevremeno ukazao u razgovoru o sasvim licnim i vrlo tananim pitanjima srca, mogu da kazem da sam narocito razocaran tvojim nastupom na ovoj temi. Sasvim je izvesno da bi triput povukao rucnu oko toga, da sam imao pojma da me ceka i ovako nesto.

Hu givz d fak, uostalom, moje misljenje je moje misljenje, ali jesam stvarno prenerazen ovako necim.

Uglavnom, gresimo svi, Bog da prosti svakom pa i meni svuda i svakako, i na ovoj temi ako se neko nasao bilo kako uvredjen.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Ćiriličar рече

@Ayla Ajd, nek tvoj abude zadnja. :))

Moram ići, sad me žena pitala ima li blagoslov da da bude malo na internetu. U dilemi sam bi li joj razrešio. :)) :))

Веома си интересантан, само ми није јасно како жена од тебе тражи благослов за интернет? ? 

Подели на овим сајтовима

Шта бре дижете оволику панику ? :smeh1:

Јеси се исповедио...јеси, опростио свима све...јеси, тражио опрост....јеси, причестио се....јеси ...па шта онда бринеш ??? Ди енд ...:D Како буде, биће...пери руке, носи маске и толико...

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

I da dodam jos ovo, neizmerno vazno - dakle ne, to sto Rusi sad pricaju o pricescivanju nije dobro. Moguce je da oni to rade snishodeci slabima, i tu se ogradjujem naravno, ali je zbirna poruka koja se prenosi - a to su svakako morali da znaju - krajnje zamucena i dvosmislena, a odnosi se na Ono uvek jedino sustinski i stvarno vazno.

Kiparska pomesna Crkva uradila je sasvim suprotno tome, i to na vrlo nenametljiv i jednostavan nacin, i time su - sto je u ocima lako sablaznjivih ljudi uvek daleko najvaznije - sacuvali bistrinu i jasnocu onoga sto govore, sacuvali su sasvim neokrnjenom apostolsku ubedljivost u svojoj pastirskoj reci.

Jer ako se Crkva svede, pa makar i samo u svojim verbalnim izjavama, na tek jedno od bezbrojnih udruzenja ovoga sveta (koji u zlu lezi - da se podsetimo Gospodnjih reci), onda ona postaje ona so koja je obljutavela.

Na temi posvecenoj tome rekoh svoje misljenje jos na pocetku - ko se boji da se u hramu zarazi, neka i ne dolazi dok sve to prodje; toliko je to jednostavno. Ali neka i ne pametuje kako dolazenje u hram i (narocito) pricescivanje Svetinjom mogu da na bilo koji nacin ugroze bilo koga.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Натан рече

Не знам још шта да кажем, само знам да ми се ове ванредне мере никако не свиђају. Немам ни много поверења у систем и разне стручњаке. Али нема шта ту много да се паметује, чекамо, и то је то

Isto tako se osećam. Na prostim primerima se vidi da stručnjaci serviraju nama isključivo ono što sistem dozvoljava, tako da, imali ili nemali poverenja, moramo, jbg moramo, da poštujemo ili u aps :blush:

Подели на овим сајтовима

Будите одговорни, али не и успаничени...радујте се Бре људи , сунце сија, срне скачу, све је пробехарало и све мирише, живите пуним плућима :smeh1: ко зна колико ћемо ....

Подели на овим сајтовима

Ja napravih tri maske:)))

Stizu u Belgiju ali ce biti konfiskovane za medicinare , policiju i ostale izlozene....ne budi lenj, proucih, napravih, desetak minuta za jednu.

Nikako pamuk, ovlascena fabrika preporucuje poliester....Ja nadjoh nesto fino plastificirano, ne mozes ni da dises a kamo li virus da prodje. Bitna je  dobra fizicka prepreka izmedju lica i spoljnog vazduha. Potrebno je platno, neka savitljiva zica koja se ubaci u porub oko nosa, heftalica i gumice:)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, obi-wan рече

...

Vidi jednu stvar - napisao sam cca 1-2 poruke na 10 strana u proseku. I dalje sasvim tvrdim da je u toku panika, i da vlasti raznih zemalja debelo instrumentalizuju citav ovaj dogadjaj, da mediji zloupotrebljavaju sve to i da tipa 2/3 svih vesti budu patke i izmisljotine - pocev od toga da su Simpsonovi sve predvideli, pa do gluposti da boravak par sati na cistom vazduhu leci (bilo koji) grip. Jedna od najdrasticnijih provala je bilo podmetanje austrijskom institutu da su uradili istrazivanje koje nisu uradili.

ALI, nisam smetao ni tebi ni bilo kome drugom u razgovoru i postavljanju poruka, niti sam bilo gde i bilo koga pozivao na bilo sta sumnjivo, nadrilekarsko i necovecno. Potreban je minimalan trud da se to lako proveri prostim prelistavanjem teme.

Takodje, da podsetimo da je teznja mnogih ka totalnoj kontroli ljudi stara i odavno najavljena stvar, tako da bezvezno zatvaranje oci pred tim moze samo da ubrza taj proces, a trezno napominjanje ljudima o tome moze da ga odlozi na neogranicen rok. I ne samo da o tome imas u Bibliji, nego i na mnogo drugih mesta. Ucini sebi uslugu i procitaj Hakslijev "Vrli novi svet", mozda ti iz toga bude malo jasnije zasto i koliko je to pitanje vazno.

A ovo smesno "drama-kvin" vatriranje ti je stvarno beda. Od tebe to, priznajem, nikad ne bi ocekivao.

I da dodam - obzirom na neograniceno poverenje koje sam ti svojevremeno ukazao u razgovoru o sasvim licnim i vrlo tananim pitanjima srca, mogu da kazem da sam narocito razocaran tvojim nastupom na ovoj temi. Sasvim je izvesno da bi triput povukao rucnu oko toga, da sam imao pojma da me ceka i ovako nesto.

Hu givz d fak, uostalom, moje misljenje je moje misljenje, ali jesam stvarno prenerazen ovako necim.

Uglavnom, gresimo svi, Bog da prosti svakom pa i meni svuda i svakako, i na ovoj temi ako se neko nasao bilo kako uvredjen.

Obi, svi smo u šoku zbog ovakvih dešavanja, svi reagujemo ovako ili onako, koliko god možda i nećemo ni sebi da priznamo. 

Naše komšije ni kafu neće da popiju sa nama, plaše se zaraze, navukli crne face na lice i vidiš lepo da im nije dobro. A inače super likovi, veseli, ne sećam se da sam se skoro smejala ko sa njima skoro. Ali od kad je krenulo ovo ludilo, svi su zauzeli toliko različite stavove da svarno moramo imati baš more razumevanja jedni prema drugima. 

Samo mislim da je najbitnije da ni pod koju cenu ne dozvolimo da neko ili nešto naruši naš mir. Na njega imamo pravo u bilo kojim okolnostima. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

Kiparska pomesna Crkva uradila je sasvim suprotno tome, i to na vrlo nenametljiv i jednostavan nacin, i time su - sto je u ocima lako sablaznjivih ljudi uvek daleko najvaznije - sacuvali bistrinu i jasnocu onoga sto govore, sacuvali su sasvim neokrnjenom apostolsku ubedljivost u svojoj pastirskoj reci.

Nikad Grke i Ruse ne bih poredio. 

Grci su fanatici...ne u vjeri nego fanatici. To je kao za krštenje. Rusi prihvataju katoličko krštenje ispovjedanjem simbola vjere, a protestantsko miropmazanjem, Grci ne jebu živu silu prekrštavaju. Nije čudo da se zurloti i njima slični prosto lijepe za ove grčke metode...Čudimo kako ti to prihvataš ti si drugačiji, ovaj ruski tip pobožnosti. 

Rusi su postupili kako treba, mudro i pastirski, a Kiprani kao sektaši. 

Подели на овим сајтовима

Da malo podgrijemo teorije zavjere:

PATENTS.GOOGLE.COM

The present invention provides a live, attenuated coronavirus comprising a variant replicase gene encoding polyproteins...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...