Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

U Njemakoj organizuju "korona zabave", gdje se 50-tak mladih skupljaju na skejt igralištu i zabavljaju uz glasnu muziku. Policija je morala da reaguje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Званичан информација из Холандије, половина људи на интензивној нези су испод 50 година.

Ima li neki izvor za to?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Justin Waters рече

@GeniusAtWork ako te je šokiralo što u Srbiji hoće da gase društvene mreže, evo da se malo odšokiraš:)))

WWW.B92.NET

Odobrena je jedna od najdrastičnijih mera do sada. Izrael je hitno odobrio nadziranje mobilnih telefona u pokušaju da se efikasno...

...

Kakvi neopevani ho`stapleri...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Размислимо, колико ова ситуација са вирусом погодује управо овоме:

WWW.POLITIKA.RS

Шта бисте рекли на тезу да су хришћани заједница која је највише изложена прогону у Европској унији па и целој Европи? Данашња Европска унија је, како то дуго већ...

Поставите у контекст дешавања, дух садашњег времена.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Не знам како су ово постигли, изузетак изгледа.. У нашем друштву се углвном смеју на овакве иницијативе, кад би једна група људи из крда видела да неко носи маску, ту би обично почеле прозивке и смејање, контам да би се на овакве "саблазни" ваљали од смеха и минирали би овај ред.
Али тај менталитет крда убија... У оваквом реду би се неко из таквог "крда" јако брзо адаптирао, јер капира да је боље бити у било каквом крду него сам :D То је јако тешка ствар, што много водимо рачуна шта ће други да кажу, па тако и деламо..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милошевич рече

Не знам како су ово постигли, изузетак изгледа.. У нашем друштву се углвном смеју на овакве иницијативе, кад би једна група људи из крда видела да неко носи маску, ту би обично почеле прозивке и смејање, контам да би се на овакве "саблазни" ваљали од смеха и минирали би овај ред.
Али тај менталитет крда убија... У оваквом реду би се неко из таквог "крда" јако брзо адаптирао, јер капира да је боље бити у било каквом крду него сам :D То је јако тешка ствар, што много водимо рачуна шта ће други да кажу, па тако и деламо..

Na koga misliš?

Подели на овим сајтовима

Вођа је управо најавио нове мере. 

Од сутра, од 20 увече па до 5 ујутру, нико не сме да буде на улици. Полицијски час практично.

Старији од 65 година у градовима и од 70 година у селима од сутра уопште не смеју да буду на улици било којим поводом у било које доба дана. За њих ће локалне самоуправе обезбедити снабдевање намирницама; тамо где то не буде могло, биће отворени посебни драгстори само за те пензионере који ће радити од 4 ујутру до 7 ујутру. 

Подели на овим сајтовима

Co je koronavir? Kde se vzala epidemie COVID-19? Pochází z čínské laboratoře? 

Dakle, ovo je jedna od čeških najjačih molekularnih biologa i genetičara, kaže da je taj korona virus iz Vuhana laboratorijski umjetno zmutovan pa takav "pobjegao" iz laboratorije, prema tome kako izgleda, nije prirodan. Rezultat je laboratorijskih modifikacija, raznih mućkanja i sličnih "naučnih igrica i experimentčića"".

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, GeniusAtWork рече

Dean Koontz. Неки роман са почетка осамдесетих, где се помиње ново оружје Wuhan-11. С тим што оружје у роману нема никакве сличности са овим вирусом, ал ето чисто да се људи мало фрапирају пророчанствима...

:) 

Jeste. Baš taj guy. Znao sam i da je prezime mu švabijansko, al` džaba kad nisam mogao da se prisetim. A mrzelo me da guglam, jel.

Thanx! 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милошевич рече

@Justin Waters На овај ред у Бањалуци.. Не знам како су успели да неко не уђе и развали ред "де вам је младост" аргументом

Red je uglavnom svuda, ima ponegdje i kršenja tog reda, ali se manje više poštuje. Nema žive duše na ulici, pogotovo poslije 18 sati kad ništa ne radi osim par dragstora. Niko se nikome ne smije što nosi masku, danas u supermarketu ljudi nosaju i maske i higijenske rukavice, drže odstojanje, supermarketi nisu ispražnjeni kupuje se normalno, nema gužve. U većim supermarketima, vrlo paze da ne uđe previše ljudi, idu okolo i broje i kada je povećan broj, onda lagano propuštaju. Danas poštar kolegici koja radi od kuće nije dao da siđe i uzme poštu, nego je potpisao za nju i ostavio u sandučetu pošiljku. U zgradi gdje mi je kancelarija, sve se dezinfikuje redovno, od WC-a, hodnika do same kancelarije. 

Ovo ne treba shvatiti kao nešto kako su uspjeli, stvarno su građani sami od sebe ovako postupili i to je ono što me veseli, taj osjećaj za drugoga. Da nemamo ovu komponentu ne bi preživjeli sva stradanja kojim smo bili izloženi brutalno vijek i po unazad.  

Mnogo smo bolji nego što nam se pokušava napakovati kroz razne medije, propagandu, i internet (ne)kulturu. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Вукашин рече

Ма то је одавно на иволите.

Oni bi trebalo da su u osnovi najcivilizovaniji u tom celom regionu. A evo sad se ponasaju kao zadnji divljaci.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...