Jump to content

Odgovor dvojice profesora Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta na pisanje Kubata i Perišića

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 49 минута, Zoran Đurović рече

Па и рече да му није претио.

Bojim se da ovde muljaju, koliko god da cenim Porfirija. Nesto im nije odgovaralo kod tog pisma koje je kurir nosio i hteli su da zataskaju, odloze, sta li.

Zato treba odvojiti PBF iz Univerziteta, da SPC ima potpunu kontrolu i da ne moze niko da se mesa.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 106
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 минута, feeble рече

Bojim se da ovde muljaju, koliko god da cenim Porfirija. Nesto im nije odgovaralo kod tog pisma koje je kurir nosio i hteli su da zataskaju, odloze, sta li.

Zato treba odvojiti PBF iz Univerziteta, da SPC ima potpunu kontrolu i da ne moze niko da se mesa.

Курира факултет није послао по то писмо. Ректорат није послао свог курира са писмом. Курир је донео писмо и рекао да су га звали из Ректората. Писарница у Ректорату не издаје налоге куриру факултета. Курур лаже. Зна шта је урадио и лаже.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ово криминало иако формално уредно ометање БФ од Универзитета, се избјегавало елегантно непримањем поште од Универизитета, док неко није натјерао голууба писмонишу да оде универзитета, чиме је БФ запримио писмо.

Голуб писмоноша то није утадио сам и није по својој вољи узео да пресуђује, али је урадио и сада се прави невјешт, као што се вјероватно и правио када га је Митрополит назвао, као што се прави тоша у овом интревиу.

Na ovo sam mislio kad sam rekao muljanje. Dokle bi se izbegavalo pismo? Kad tad ce doci. Treba naci nacin da se ili radi po pravilima Univerziteta ili istupiti iz istog.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, feeble рече

Na ovo sam mislio kad sam rekao muljanje. Dokle bi se izbegavalo pismo? Kad tad ce doci. Treba naci nacin da se ili radi po pravilima Univerziteta ili istupiti iz istog.

Ма да треба Перишић да нас посвађа са Универзитетом, Максим са бјелим свијетом, а онда да кажу:

Није да вам само ми неваљамо, неваља вам ни универзитет ни бјели свет!

Једини ко је у колизији и са Црквом и са Универзитетом је та мутикаша.

И ја морам да ми цјеливам десницу јер је поп, а Гриши да се обраћам са др..

Дакле: "људи прстаните да нас правите будалама", било на правно формалне, било на црквено канонске, било на "академске" било на сељачке форе!

А видимо да умјете, а умјете ли нешто друго?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, feeble рече

Treba naci nacin da se ili radi po pravilima Univerziteta ili istupiti iz istog.

Оно што многи не разумеју, или неће да разумеју: ПБФ је по овим правилима на БУ. Како су се сада одједном сетили да то не ваља? Онда ће ретроактивно морати да пониште и се досадашње акредитације и да обавесте свршене богослове да имају приватне дипломе. 

Подели на овим сајтовима

Ok, ja sam mislio na prigovore rektora ili koga vec kako je odradjeno smena ljudi na PBF. Da li oni sad pricaju napamet, ili iz nekog razloga podrzavaju Maksima & co ne znam, ali oni su se tako izjasnili. A to ce se desavati i u buducnosti, stalno ce biti opcija da drzava, vlast, univerzitet nekako kontrolise PBF. Zato je samostalnost korisna. Ali sta se gubi, nisam upucen.

Ja isto mislim da veronauka treba da se predaje u crkvama a ne u skolama. Ali onda veroucitelji ostaju bez posla, plata itd.

Totalno odvajanje crkve od drzave i mnogo ovih problema bi nestalo samo od sebe.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, feeble рече

Totalno odvajanje crkve od drzave i mnogo ovih problema bi nestalo samo od sebe.

И ја сам за исто, али не значи да је искуљечена свака сарадња, нпр.Црква прави поштене људе и то одговара држави... Не смије се дозволити да црквено учење буде државна идеологија и сличне ствари....

Управо на томе је Перишић правио каријеру (тврди да благодат дјелује кроз државне органе, дале функције се освећују!)

Треба уредити односе што боље да се остави што мање простора за овакве манипулације, које штете и Цркви и држави.

Како? То се запитао и Константин, јер је схватио да како год уредиш државу, опет све зависи од службеника, ко је лопов краде у сваком сиситему. Зато је сазвао Оце да му кажу шта је то (личност) што чини да је неко добар (службеник).

Дакле није никакав проблем у несавршенству државних закона, статута ПБФ, устава државе и Цркве, Статута Универзитета него у несавјесним људима који то злоупотребљавају и који се за своје злоупотребе изговарају.

Па они су аутори морала по којем није грјех учињен ван Цркве... дакле чини шта ти воља, ако крадеш државу није то грјех према цркви, ако имаш жену а монах си, то није онтолошки грјех, а онтолошки грјех је ако њих не слушаш, онда иде нечујна анатема и тихи прогон...

онда ниси "наш"...

Подели на овим сајтовима

Не муља нико ништа. Осим ректората. Данас на н1 питају како ректорат може да тврди да је Савет нелегалан ( јер немају сви чланови 2/3 гласова) ако нема података у записнику колико је ко имао гласова? Одговора на то питање нема. 
нема ни одговора на питање зашто ректорка хитно и без деловодног протокола и броја, шаље незваничне ставове на Факултет? Ако је све легално и транспарентно, зашто ти дописи нису направљени како треба и послани редовним путем.

овако неко шаље курира да иде по ректорат по неки папир, који није легални допис ректората; који сведочи глупост и покушава да тиме неког препадне. Наравно да се нико није препао, него су их одували на тој седници. Курира нико није ни поменуо јер је небитан. 
да је Порфирије било коме претио, или било шта, просто би сам себи пуцао у ногу, јер би давао важност незваничном ставу ректроке који је базиран на лажи да Савет нема довољно гласова, кад се не зна ко има колико гласова. 

чак и ови новинари користе  израз једва легалан савет, што је глупо или је легалан или није легалан, као што не постоји полу трудна особа.

нико није толики идиот, колико ови пучисти мисле

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Zoran Đurović рече

Па и рече да му није претио.

Их, као шалио се, била опуштена атмосфера... хау јес ноу!

Што јес'.јес',  мени жао колеге голуба писмоноше :)  као прво из чисто еснафских разлога, а као друго жао што нам прете и кад лук не једемо и не миришемо.

Ево оЂе да турим две претње (неко ће рећи да су у шали ) штоно ми упуту отец Зоћо рисентли:

image.png.5ca952db86711d2097453023a5abfeab.png

image.png.2fc1ef70e13a684488e53d282fcafda4.png

Е, сад, шалу на страну, да ме закољеш ноктима ни сам не знам како да назовем ове шале...  :krstix:

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Šta ima više da se objašnjava... jutro pre sednice... opuštena atmosfera... svi se zezaju... stigne neki loš dopis iz Rektorata u vezi sa sednicom... i normalno, jer je šala sa kurirom neizbežna, Porfirije reši da se malo našali sa kurirom i da ga skroz neozbiljno i u šali pozove i šatro isleđuje o tome ko ga je poslao da fakultetu preda pošiljku namenjenu za fakultet,  za koga radi i slično...  i siti se tako ismejaše njih dvojica i kuriru beše baš milo što se mitropolit šali sa njim na taj način, kao da su bliski prijatelji...

Ne stigoh da preslušam snimak pa ne znam da li se šala nastavila i na sednici tj. da li je Porfirije rekao "Samo da vas sve obavestim da nam danas nije stigao nikakav dopis iz Rektorata u vezi sa ovom sednicom, wink, wink, aprililili"

Ма ок јасно је д а ти навијаш за ректорку и да се ПБФ стави под контролу атеиста, али мало морген.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Golub рече

Што јес'.јес',  мени жао колеге голуба писмоноше :)  као прво из чисто еснафских разлога, а као друго жао што нам прете и кад лук не једемо и не миришемо.

Ево оЂе да турим две претње (неко же рећи да су у шали ) штоно му упуту отец З(л)оћо рисентли:

Е, сад, шалу на страну, да ме закољеш ноктима ни сам не знам како да назовем ове шале...  :krstix:

Ово са клањем изгледа учестало међу поповима?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Жељко рече

Ово са клањем изгледа учестало међу поповима?

Изгледа!   Време посека ови(је)х дана... 

(Мени је запрећено да ће ме ,,одувати'' из СПЦ и да су некоћ голуб(ов)е попови клали ноктима... па ти сад види!) 

Да није ово све тужно, било би и и смешно...  Али руку на срце, ја не могу ни да замислим да Митрополит Порфирије некоме прети... једноставно, толико ми је драг, Порфирије  да не могу да верујем,  иако ми је жао и колеге писмоноше јер је упао у (уна)крсну ватру не знајући кога да слуша... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Жељко рече

Ма ок јасно је д а ти навијаш за ректорку и да се ПБФ стави под контролу атеиста, али мало морген.

Sasvim jasno iz moje poruke koju citiras. :)

Meni su svi ti navijački klubovi glupi... znam da je zagriženim navijačima to teško da shvate ali šta da im radim...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Golub рече

Ево оЂе да турим две претње (неко ће рећи да су у шали ) штоно ми упуту отец Зоћо рисентли:

Милораде бекријо, што се бринеш? Ти си до сада негирао да си Милорад, али се на крају одаде: "Е, сад, шалу на страну, да ме закољеш ноктима". Не могу ноктом да откинем непознатом голубу главу. Испровоцирах те довољно па направи ову фројдијанску грешку. Ја сам већ где треба саопштио ствари, а Митрофана ћу видети у мају, јер нећу да ме ти и Едо филтрирате. Означени сте као Виловски Артемијев. Митрофан је паметан човек, а написаћу зашто само премештање попа лопова није довољна казна.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...