Jump to content

ИН4С: Пуцано на владику Јоаникија и Даку Давидовића, Давидовић рањен!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, RYLAH рече

Мани ме се, мајке ти. Не иду ти од руке ни покушаји хумора ни сарказам. 

За непуних годину дана ће да се види ко је овде причао искрену а ко наручену причу, и чије си интересе следио и бранио кад си овог смутљивца себи одабрао за гуруа.

Ман се ти мене и тога што правиш од њега гуруа, али то по духовном закону чиниш само себи: ето почео си да пророкујеш.

Досадан си вртиш једно те исто, тако раде наручени, глупо је да негираш сарадњу Мила и Амфилохија, о мјери се може коментарисати.

Нећеш да причаш са овим ни оним, него тражиш рупе у простој тврдњи мога духовнога оца (која не мора бити истинита) да Амфилохије и Мило сарађују. Не видиш титулу, савјет епископа, Ацу, лову...јер не смјеш да гледаш ко србин.

Него зашто Ђедо не аматемише Милу и одржи опело влади ЦГ, па за мање је држо?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Једна реч.

Настави.

„FOXP2 gen”, poznatiji kao gramatički gen, je odgovoran za razne teškoće sa gramatikom koje se javljaju kod ljudi, kao što je, na primer, nemogućnost konstruisanja složenih rečenica. Međutim, istraživači su došli do nalaza koji pokazuju mogućnost postojanja „FOXP2.1 gena” koji je uzrok potrebe opsesivnog ispravljanja gramatičkih grešaka. Tim istraživača sproveo je ispitivanje koje se bavilo ovom tematikom. Rezultati magnetnih rezonanci jezičkih perfekcionista pokazuju aktivnost u delovima mozga karakterističnu za obolele od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Pored toga, dobili su neke iznenađujuće nalaze – područja mozga koja se povezuju sa jezičkom sposobnošću, kod ovih ljudi bila su manje razvijena ili pokazivala manju aktivnost, u odnosu na grupu ispitanika koja nije bila klasifikovana kao „gramatički perfekcionisti”. Takođe, DNK analize su pokazale da ove osobe imaju veću verovatnoću posedovanja „FOXP2.1 gena” nego opšta populacija.

Tumačenjem podataka, ovi istraživači su došli do zaključka da gramatička pravila hrane potrebe osoba sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem da nametnu uređenost u jezički sistem, koji njima izgleda kao da je van kontrole. Pored toga, oni sa agresivnim tendencijama uživaju u mogućnosti da potkopavaju društvene konvencije i ispravljaju druge čak i kada se to smatra nepristojinim i uvredljivim. S druge strane, ovi autori ukazuju na to da striktno pridržavanje gramatičkih pravila predstavlja sigurnosni ventil za njih, pomažući im da izbegnu uznapredovale faze i epizode opsesivno-kompulzivnog poremećaja koje u mnogo većoj meri otežavaju svakodnevno funkcionisanje

+

Ljudi koji pravopisno ispravljaju druge su dosta velike drkadžije na internetu. Raspon njihove nadrkanosti se kreće negde između manijakalnih napada Duška Vujoševića i konferencija za štampu pokreta DJB. Stvarno treba da budete poseban tip smarača da biste ukazivali ljudima na pravopisne greške.

Gramar naci je osoba koja veruje da su gramatika i pravopis najbitnije stavke, kako u životu jedinke, tako i na nacionalnom, regionalnom, pa i globalnom planu. Gramar naci pokušava da ubedi ljude da se pravilno izražavaju i vode računa o pravopisu u bilo kojoj prilici. Gramar naci čak koristi gramatiku i pravopis kako bi ismevao druge ljude kojima nije toliko stalo do toga u svakodnevnoj komunikaciji. Ukratko, gramar naci je najblaže rečeno smarač, a preciznije rečeno kreten.

WWW.VICE.COM

Stvarno treba da budete poseban tip smarača da biste ukazivali ljudima na pravopisne greške.

а ја лепо све скратио,сажео и реко да је глуп и не васпитан

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Нећеш да причаш са овим ни оним, него тражиш рупе у простој тврдњи мога духовнога оца (која не мора бити истинита) да Амфилохије и Мило сарађују. Не видиш титулу, савјет епископа, Ацу, лову...јер не смјеш да гледаш ко србин.

Не тврди твој гуру да они сарађују, него да заједно залуђују народ и да праве раскол у ЦГ. Ту је разлика космичка. И те тврдње се до сад три пута одрекао па је после дан или два опет преузима и понавља. По задатку.

Око титуле и савета епископа је већ постављено сто пута овде, сад што теби значи једино оно што ти гуру каже, твоја ствар.

Толико од мене теби на овој теми, превише је битна да трошим време на Зораннах ботове.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Стаљиново унуче рече

„FOXP2 gen”, poznatiji kao gramatički gen, je odgovoran za razne teškoće sa gramatikom koje se javljaju kod ljudi, kao što je, na primer, nemogućnost konstruisanja složenih rečenica. Međutim, istraživači su došli do nalaza koji pokazuju mogućnost postojanja „FOXP2.1 gena” koji je uzrok potrebe opsesivnog ispravljanja gramatičkih grešaka. Tim istraživača sproveo je ispitivanje koje se bavilo ovom tematikom. Rezultati magnetnih rezonanci jezičkih perfekcionista pokazuju aktivnost u delovima mozga karakterističnu za obolele od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Pored toga, dobili su neke iznenađujuće nalaze – područja mozga koja se povezuju sa jezičkom sposobnošću, kod ovih ljudi bila su manje razvijena ili pokazivala manju aktivnost, u odnosu na grupu ispitanika koja nije bila klasifikovana kao „gramatički perfekcionisti”. Takođe, DNK analize su pokazale da ove osobe imaju veću verovatnoću posedovanja „FOXP2.1 gena” nego opšta populacija.

Tumačenjem podataka, ovi istraživači su došli do zaključka da gramatička pravila hrane potrebe osoba sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem da nametnu uređenost u jezički sistem, koji njima izgleda kao da je van kontrole. Pored toga, oni sa agresivnim tendencijama uživaju u mogućnosti da potkopavaju društvene konvencije i ispravljaju druge čak i kada se to smatra nepristojinim i uvredljivim. S druge strane, ovi autori ukazuju na to da striktno pridržavanje gramatičkih pravila predstavlja sigurnosni ventil za njih, pomažući im da izbegnu uznapredovale faze i epizode opsesivno-kompulzivnog poremećaja koje u mnogo većoj meri otežavaju svakodnevno funkcionisanje

+

Ljudi koji pravopisno ispravljaju druge su dosta velike drkadžije na internetu. Raspon njihove nadrkanosti se kreće negde između manijakalnih napada Duška Vujoševića i konferencija za štampu pokreta DJB. Stvarno treba da budete poseban tip smarača da biste ukazivali ljudima na pravopisne greške.

Gramar naci je osoba koja veruje da su gramatika i pravopis najbitnije stavke, kako u životu jedinke, tako i na nacionalnom, regionalnom, pa i globalnom planu. Gramar naci pokušava da ubedi ljude da se pravilno izražavaju i vode računa o pravopisu u bilo kojoj prilici. Gramar naci čak koristi gramatiku i pravopis kako bi ismevao druge ljude kojima nije toliko stalo do toga u svakodnevnoj komunikaciji. Ukratko, gramar naci je najblaže rečeno smarač, a preciznije rečeno kreten.

WWW.VICE.COM

Stvarno treba da budete poseban tip smarača da biste ukazivali ljudima na pravopisne greške.

а ја лепо све скратио,сажео и реко да је глуп и не васпитан

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Задње речи које ј Терминатор чуо кад је дошу у Србију

а бре куме овде има бар шесет кила гвожђа и черес кила бакра

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, RYLAH рече

Не тврди твој гуру да они сарађују, него да заједно залуђују народ и да праве раскол у ЦГ. Ту је разлика космичка. И те тврдње се до сад три пута одрекао па је после дан или два опет преузима и понавља. По задатку.

Око титуле и савета епископа је већ постављено сто пута овде, сад што теби значи једино оно што ти гуру каже, твоја ствар.

Толико од мене теби на овој теми, превише је битна да трошим време на Зораннах ботове.

Ма да, имаш само времена да ме опљунеш, прогласиш за бота и духовног инвалида, али имаћеш митрополита међ нама и то овог о којем причамо, а и оног другог у ЦГ, коме ћу да се жалим што радиш оно што ђаво ради: покушаваш да разориш однос међ оцем и чедом. Тако да ово на духовној равни на теби стоји, па настави.

Што се пак сарадње тиче, око чега то могу Мило и Амфилохије да сарађују? Око дувана?

Наравно само око аутономије или аутокефалије јер то је Милов интерес, а није сваки корак ка томе издаја.

Шта су митинзи него залуђивање, излазе тамо да их режим попише и да виде ђе су. То је политички скуп, Црква тако не реагује.

Питам те опет зар није лакше, запрјетити одлучивањем од Цркве, па конкордат је био мање зло од овог закона - ако се не варам?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Стаљиново унуче рече

Ј аих знам далеко више. И обучених профеисонално и самоуких, петорица од њих су садапшто у Донбасу што у Сирији, а седоморица су у разним приватним војскама,  Отрпилике десет пута толико их знам који су ван професионалне службе. Промашаја на тој раздаљини са метом у мировању  без обрзира на пуцањ кроз вакум стакло, Нема.ни на двадесет пута већој раздаљини.

е сад ти можеш да верујеш а и немораш.мене баш брига

Шта зна Голуб, он је само писмоноша

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Стаљиново унуче рече

Ј аих знам далеко више. И обучених профеисонално и самоуких, петорица од њих су садапшто у Донбасу што у Сирији, а седоморица су у разним приватним војскама,  Отрпилике десет пута толико их знам који су ван професионалне службе. Промашаја на тој раздаљини са метом у мировању  без обрзира на пуцањ кроз вакум стакло, Нема.ни на двадесет пута већој раздаљини.

е сад ти можеш да верујеш а и немораш.мене баш брига

Ја само кажем да каткад Бог упетља своје прсте... 

Овај пут је то било због светости Владике Јоаникија! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Golub рече

Ја само кажем да каткад Бог упетља своје прсте... 

Овај пут је то било због светости Владике Јоаникија! 

Brate moj aj da ti pojasnim čim u medijima kreće priča "profesionalno organizovano ali traljavo odrađeno" znaj da je sve do kraja odrajdjeno profi i to baš kako je trebalo da se uradi.Poruka i upozorenje su poslati onom kome treba od strane onoga ko je to hteo.

A Bog nas čuva ako se i sami čuvamo stara narodna

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Наравно само око аутономије или аутокефалије

Mislim da ovo treba da se izjasni,..... samo autokefalija i raskol - to Amfilohije sa Milom tajno uz kaficu i ratluk :pivo:prave zajedno .....ili Amfilohije pravi samo autonomiju, sto je meni licno ono sto moze maximalno da se mozda ucita Djedu, sta ces mozda voli malo da bude gazda i da se pravi vazan :D, pa eto, neka bude u CG i neka bude egzarh i arhiepiskop i sta oce' ....i mirna Backa ( i Backi ...:D) i sve ovce na broju i Amfilohije ima to sta oce' i ne dirati ga previse i da se sacuva jedinstvo SPC.... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Стаљиново унуче рече

Brate moj aj da ti pojasnim čim u medijima kreće priča "profesionalno organizovano ali traljavo odrađeno" znaj da je sve do kraja odrajdjeno profi i to baš kako je trebalo da se uradi.Poruka i upozorenje su poslati onom kome treba od strane onoga ko je to hteo.

A Bog nas čuva ako se i sami čuvamo stara narodna

Па Дака се сам и чувао. 

Ко год је близу Јоаникија, њега и Бог чува.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Bokisd рече

Mislim da ovo treba da se izjasni,..... samo autokefalija i raskol - to Amfilohije sa Milom tajno uz kaficu i ratluk :pivo:prave zajedno .....ili Amfilohije pravi samo autonomiju, sto je meni licno ono sto moze maximalno da se mozda ucita Djedu, sta ces mozda voli malo da bude gazda i da se pravi vazan :D, pa eto, neka bude u CG i neka bude egzarh i arhiepiskop i sta oce' ....i mirna Backa ( i Backi ...:D) i sve ovce na broju i Amfilohije ima to sta oce' i ne dirati ga previse i da se sacuva jedinstvo SPC.... 

Не треба ништа учитавати Ђеду, причамо, ево ја сам предвидио да ће Ђедо да изгдигне ове антисинодалце, није било тешко, он је мудар, неће одмах у конфликт, него подржава, као што је подржавао Григорија за патријарха, као што је подржавао Максима за професора, сигурно подржава и Мила.

Сад како и докле то је мистерија, али да подржава подржава, чини кораке, иде у том правцу,(ту је Ава у праву), али хоће ли се Мило провести ко горе поменути?

Треба гледати живот Цркве, то је важније од начина организације. Теоретски могуће је и да је боље да се одвоје и да учине то са благословом СПЦ.

Практично проблем је у ЦГ идентитету, да ли је он неправи, да ли је антисрпски.

Ако би се договорили ко ту кога прави: Црква нацију и државу (Амфилохије) или Држава нацију и цркву - могло би нешто и бити. Мислим могла би бити ЦПЦ.

Центрано је ту питање како се историјски разумјева питање црногорског националног идентитета; да ли је то једна редакција српства  или антисрпство.

Јер било какав антиидентитет има мјеста само у антицркви..

Зато Његошеву светост подржавам као архетип црногорца и то ми није бласфемија, али црногорац који одриче Његоша, је несој.

А увукли су се многи и Ђеди као овај @RYLAH па га срамоте, и Црну Гору, како то бива да @Душица постане потпарол Атанасију и да говори је ли се или није посвађао са Амфилохијем ,то у моју босанску тинтару. не иде..

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Pontifex Emeritus рече

Неће да пита стадо где су му пастири, него пастире где им је стадо. 

У Папској једнодимензионалној еклисиологији коју су ти у СПЦ инсталирали да, али  у Цркви не, ти ћеш бити питан зашто си заблудјелог пастира подржао у обмани.

Зато их и има оволико заблудјелих што се пастиру не може рећи, јер ко си ти да икони Христа приговараш, и одмах те сатанизују, е сад се то прелило међу Пастире, џаба се Иринеј куне "да му Господ да 100х горе ако има злобе у њему на Максима". 

Јер који је други разлог да се једном у слободи пастиру (Христу) приговори него злоба?

Ако ти се памет врне схватићеш да такво учење неминовно води у непогрешивост.... и сијасет других болести. (ја се извињавао, не... )

Подели на овим сајтовима

Све те приче о ,,дилу Амфилохија и Мила Ђукановића", по мени су једна тешка глупост и оптужба на рачун нашег Митрополита Амфилохија која ничим није доказана. Митроплит је сувише велики човек и Србин да би на крају завршио тако како се говори. Морао би да пљуне на себе и све што је говорио, радио у животу, на све што је он. Не, он није такав тип човека, није таква личност. 

Зато, све те оптужбе на његов рачун сматра, не само нечасним, него неутемељеним и непоткрепљеним ничим, ниједним доказом. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...