Jump to content

ИН4С: Пуцано на владику Јоаникија и Даку Давидовића, Давидовић рањен!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Golub рече

Близу си ... потрефио си једног, а други је доле на слици:

djukanovic-i-vucic-tng.jpg

Голубе ја разумем да птичији мозак није неки капацитет,али ....

Подели на овим сајтовима

Први резултати истраге атентата на Давидовића: Политичка позадина, професионално припремано али лоше изведено због журбе извршиоца

У последње вријеме у црногорским медијима пласирани су подаци о повезаности Давидовића са опозиционим политичким партијама, као и информације да је он предводник новог опозиционог политичког покрета "Да свако има", који обједињује више утицајних странака

ZA-NEDELJU-NIKSC-PATRIJARH_620x0.jpg Дака Давидовић и патријарх Иринеј

На Миодрага Давидовића Даку, црногорског држављанина и успјешног бизнисмена, недавно је покушан атентат, пуцњем из снајперске пушке, док се налазио у просторијама београдског хотела „Краун Плаза“ y друштву владике Српске православне цркве Јоаникија.

Атентаторима као да се журило да Давидовића лише живота, јер су исти извршили у веома неповољним условима, што наводи на закључак да је притисак на снајперисту био велики.

Криминалистичко техничка обрада лица мјеста даје своје резултате, али су истражитељи подједнако фокусирани на политичку позадину атентата, као и његове инспираторе који се, према за сада непровјереним информацијама, налазе у Црној Гори.

Наиме, Давидовић је успјешан бизнисмен, који је већ неколико година пословно присутан у Србији, а средства која је зарађивао у легалним пословним аранжманима, превасходно је усмјеравао на пружање помоћи Српској православној цркви у Црној Гори. Због наведеног доброчинства Давидовић је и одликован од стране СПЦ-а, при чему је добитник ордена Светог Саве првог реда, као и ордена Светог краља Милутина за немјерљиви допринос који је дао у обнови манастира Острог.

Поред бројних доброчинстава Давидовић је познат и као велики противник режима Мила Ђукановића, предсједника Црне Горе, због чега је иначе својевремено напустио Црну Гору. Спекулише се и са информацијама да је Давидовићу прије напуштања Црне Горе пријећено смрћу, али и да је на њега извршен физички напад.

У последње вријеме у црногорским медијима пласирани су подаци о повезаности Давидовића са опозиционим политичким партијама, као и информације да је он предводник новог опозиционог политичког покрета „Да свако има“, који обједињује више утицајних странака.

Истовремено са наведеним у Црној Гори вођена је оркестрирана кампања у којој се Давидовић представља као лице повезано са криминалним миљеом, сумњивим пословним аранжманима, а избјегава се изношење оних чињеница које упућују на закључке због којих је Давидовић заправо напустио Црну Гору, у којој већ 20 година постоји спрега власти и криминала.

Управо због наведеног, истрага је посебну пажњу усмјерила ка мотивима атентата, професионално организованог, али лоше изведеног.

Питања која се намећу као главна у садашњој фази истраге су – да ли инспиратор овог покушаја атентата сједи у Подгорици, да ли је циљ атентата на Давидовића његово политичко неутралисање и да ли су јаке везе Давидовића са СПЦ сметња актуелном режиму Црне Горе који планира да измјенама закона одузме имовину и статус СПЦ-у.

https://www.in4s.net/prvi-rezultati-istrage-atentata-na-davidovica-politicka-pozadina-profesionalno-pripremano-ali-lose-izvedeno-zbog-zurbe-izvrsioca/

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Pontifex Emeritus рече

Оче, како знаш да нема ништа с тим, кад тврдиш да је потпуно у спрези са Милом? То значи или да је изричито благословио, или да је просто зажмурио (што опет дође на исто). Треће нема.

А што се тиче закона, реци нам, да ли ће се усвојити или не?

Моје виђење ствари је једноставно: Лохи и Ломи су у дилу око аутономне/аутокефална ЦПЦ, али то никако не значи да је Лохи на било који начин укључен у овај атентат. Као што није благосиљао Арканове злочине, мада је за те знао у глобалу. Амфилохије није наручио ниједно убиство. У то сам сигуран, као што сам сигуран да ја сада постојим. Лохи је превише дубок човек, а и побожан (на свој начин) да би могао да учествује у нечем оваквом. Није ми јасно, како вама који "браните" Лохија, падају на памет мисли које ја никада не бих могао прихватити? 

Мислим да ће се закон усвојити, али не у смислу да ће бити отета иједна наша светиња, него да се у наредних 15 година (или најмање 5) гусла на ту тему, а онда ће ту гуслати и Европа, као и други заинтересовани. Сада све зависи од Велике Британије и шта ће она предузети, јер она иде против Ломија. Избори су сада и ако Борис Џонсон победи лоше се пише Ломију. Импичмент ће само донети нових 4 године Трампу, а ту се има осовина САД-ГБ. Зато мислим да Ломи-Лохи план ће завршити крахом. Ломи ће морати да бежи из ЦГ, а смеши му се и Гадафијева судбина.     

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Лохи и Ломи су у дилу око аутономне/аутокефална ЦПЦ

Јел могуће да без блама понављаш причу које си се до сад одрекао три пута? Без трунке блама и савести? 

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Мислим да ће се закон усвојити, али не у смислу да ће бити отета иједна наша светиња

Ако се буде усвојио, промениће правила игре. И ако ће нешто да направи грађански рат у ЦГ, то је тај закон. И не, овакви монструми од закона се не праве да се њима маше, јер је овај закон у рангу оних комуњарских (мада ништа чудно за цг данашњу). Толико је потенцијално гадан да су и из Ватикана реаговали на могућност његовог усвајања. 

Поред тога, Митрополија неће моћи да се региструје у ЦГ као део СПЦ. Тако да ће закон да има ужасне последице ако се усвоји. 

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Сада све зависи од Велике Британије и шта ће она предузети, јер она иде против Ломија. Избори су сада и ако Борис Џонсон победи лоше се пише Ломију. Импичмент ће само донети нових 4 године Трампу, а ту се има осовина САД-ГБ. 

???

Ђе си Фридмане брате, нисам знао да си на Поукама ?? 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, RYLAH рече

Јел могуће да без блама понављаш причу које си се до сад одрекао три пута? Без трунке блама и савести?

Ти ниси глуп, него бесрамно спинујеш своје фантазије. Можеш да кажеш и како сам рекао да је Лохи мој отац. Памет и образ ти не смета.

пре 16 минута, RYLAH рече

И ако ће нешто да направи грађански рат у ЦГ, то је тај закон.

Када не буде тог грађанског рата, ти ћеш ситно да серуцкаш. И ја се не радујем томе што сам увек био у праву, него само жалим што се кретенишете. Ти и компанија. И ово ће остати записано. На вашу срамоту. Закон ће бити изгласан, и никаквог грађанског рата неће бити. Јер су се тако договорили Ломи и Лохи. 

Како мислим да си учесник у свему, не верујем да могу да ти пожелим да ти из дупета дође у главу.   

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Ти ниси глуп, него бесрамно спинујеш своје фантазије. Можеш да кажеш и како сам рекао да је Лохи мој отац. Памет и образ ти не смета.

Ајд сад опет ону нашу причу од које стално бежиш... Прво си тврдио да се у МЦП на расколу и стварању аутокефалне ЦПЦ ради годинама. Онда, кад сам ти тражио конкретне доказе за то, рекао си да их немаш, и да ниси сигуран да се тамо на расколу уопште и ради, него да ти то пишеш превентиве ради, да некоме не би ни пало на памет да уђе у то.

Кад си лагао од та два пута? И заузми већ једном конкретан став о коме можемо да причамо, смор је да покушаваш бесрамно да бежиш од конкретних одговора и стално спинујеш, онда побегнеш са теме кад сконташ да ниси ни упола толко паметан колко мислиш, па се опет после дан или два појавиш и опет бесрамно кренеш са тим Миловим спиновањима.

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Закон ће бити изгласан, и никаквог грађанског рата неће бити. Јер су се тако договорили Ломи и Лохи. 

Јесу ли и Патријарх и Папа учесници у том договору? Или цео Сабор, пошто је и цео Сабор то осудио? Или су само будале сви редом, а ти си најпаметнији од свих?

Пошто су се за сад о том закону као о катастрофалном монструму огласили Патријарх, цела МЦП, највећи светски правни ауторитети из области верског права, Католична Црква, свако ко је икако прочитао тај закон а да нема интереса које ти имаш, и свако ко је иоле писмен и зна да прочита одредбе у којима пише да ће да се одузима имовина и да не може да се региструје верска заједница којој је седиште ван Црне Горе.

Са друге стране је Зораннах, муљатор који на свака два дана мења причу, већ како приличи муљаторској агенди која му је дата у службу, и слични апаратчици комуњарског режима у Црној Гори.

Мислим да ће на Сабору 21. народ јасно да се определи коме ће да верује.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Pontifex Emeritus рече

Аха.. али ти си до пре неколико дана овде на Поукама писао како се такав закон неће усвојити, и да је то све само обична фарса. А сад кажеш да ће се усвојити. Што значи да те- или напустио дух погађачки, или да ти овде нас, далеко било, намерно обмањујеш и смућујеш. 

Булазниш. Сасвим јасно сам рекао да тај закон неће моћи да се имплементира као нормалан закон и буде прихваћен од међународне заједнице. И то није у супротности са овим што кажем да ће се усвојити у парламенту, али да неће имати никакве ефективне последице. Биће у наредних неколико година за поткусуривање и држање тензија. 

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Zoran Đurović рече

Када не буде тог грађанског рата, ти ћеш ситно да серуцкаш. И ја се не радујем томе што сам увек био у праву, него само жалим што се кретенишете. Ти и компанија. И ово ће остати записано. На вашу срамоту. Закон ће бити изгласан, и никаквог грађанског рата неће бити. Јер су се тако договорили Ломи и Лохи. 

Како мислим да си учесник у свему, не верујем да могу да ти пожелим да ти из дупета дође у главу.   

имплицитно тврдим да грешиш...глуп је

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Zoran Đurović рече
Булазниш. Сасвим јасно сам рекао да тај закон неће моћи да се имплементира као нормалан закон и буде прихваћен од међународне заједнице. И то није у супротности са овим што кажем да ће се усвојити у парламенту, али да неће имати никакве ефективне последице. Биће у наредних неколико година за поткусуривање и држање тензија. 

Тензијом до аутономије? Мислим, бар је Мило јасан, зашто та Амфи не анатемише? Чему митинзи? 

пре 14 минута, Pontifex Emeritus рече

Јер вас ће Господ да пита за нас, а не обрнуто. 

И обрнуто...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Стаљиново унуче рече

имплицитно тврдим да грешиш...глуп је

То би било експлицитно, необразовано чељаде.

Само си по стоти пут потврдио ко си и шта си. А сад иди и пусти одрасле да разговарају.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Сасвим јасно сам рекао да тај закон неће моћи да се имплементира као нормалан закон и буде прихваћен од међународне заједнице.

Још једна лаж. Причао си да од усвајања тог закона неће да буде ништа, јер закон није прошао Венецијанску комисију, и да се ради само о слуђивању народа између Митрополита и Ђукановића.

Ако се ботови не сећају ко је шта причао, има нас којима памет иде преко пет дана.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

Још једна лаж. Причао си да од усвајања тог закона неће да буде ништа, јер закон није прошао Венецијанску комисију, и да се ради само о слуђивању народа између Митрополита и Ђукановића.

Ако се ботови не сећају ко је шта причао, има нас којима памет иде преко пет дана.

Риле, помоћниче спасења мојего, што си ти толико против сарадње државних и црквених власти у Црној Гори која је ријетко позитиван примјер. Па није ваљда Митриполит толико ускогруд и Мило задрт?

Људи морају у некој мјери сарађивати за опште добро и на крају није догма да митрополија буде у СПЦ, могућа је ситуација у којој је за све боља нека друга варијанта. Је ли се ова мисао само код мене јавља?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Риле, помоћниче спасења мојего, што си ти толико против сарадње државних и црквених власти у Црној Гори која је ријетко позитиван примјер. Па није ваљда Митриполит толико ускогруд и Мило задрт?

Људи морају у некој мјери сарађивати за опште добро и на крају није догма да митрополија буде у СПЦ, могућа је ситуација у којој је за све боља нека друга варијанта. Је ли се ова мисао само код мене јавља?

Мани ме се, мајке ти. Не иду ти од руке ни покушаји хумора ни сарказам. 

За непуних годину дана ће да се види ко је овде причао искрену а ко наручену причу, и чије си интересе следио и бранио кад си овог смутљивца себи одабрао за гуруа.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Ko te je ubedio da treba da nam dokazujes da si debil?

To ti kaza.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, RYLAH рече

То би било експлицитно, необразовано чељаде.

Само си по стоти пут потврдио ко си и шта си. А сад иди и пусти одрасле да разговарају.

Не воспитани, не утрпвај се у разговор  других.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...