Jump to content

Успомене из детињства

Оцени ову тему

Изида

Препоручена порука

Нисам знала како да насловим ову тему, а ни у ком пдф-у да је поставим.

Ето, пало ми на мој шашави ум да вас припупитам шта заиста памтите из детињства. Играчке, слаткише, чисту и испеглану одећу, распремљену кућу или нешто друго?

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Изида рече

Нисам знала како да насловим ову тему, а ни у ком пдф-у да је поставим.

Ето, пало ми на мој шашави ум да вас припупитам шта заиста памтите из детињства. Играчке, слаткише, чисту и испеглану одећу, распремљену кућу или нешто друго?

Baš lepa i opuštajuća tema Izida. Hvala ti!?

Подели на овим сајтовима

Puno bolnih uspomena, ali hvala Bogu i dovoljno lijepih.

Nedostaju mi virsle sa senfom sa kioska

Nedostaju mi video klubovi pa dodjes kuci i gledas filmove iz Amerike

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Detinjstvo prepuno uspomena....trudim se da gajim to dete u sebi i pustim ga da diše u meni slobodno.

Sećam se sladoleda na kuglu, ringišpila, druženja i osvajanja sveta na svom konjiću Pegazu....:) delićak...pravljenja skloništa od granja..

Подели на овим сајтовима

Princes krofne prelivene čokoladom, zlatasta aplikacija na majčinoj haljini za po kući, nestvarno svetlucanje snega pod nogama dok se otac i ja vraćamo iz novogodišnje kupovine... Sećam se i svog prvog digitrona bordo boje, radio je neverovatno dugo :D ... i rezača za olovku, metalik roze sa ugraviranom macom :) .

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

Secam se da sam nekako sama naucila da citam latnicu sa 3 godine, a vec pre toga sam znala i cirilicu. Pa sam trpela neku vrstu pritiska zbog velikih ocekivanja. :whackado: Ono sto me vezuje za detinjstvo su i zivotinje, poezija koju sam pisala, ljubav prema muzici, ljubav prema apstraktnom razmisljanju, radoznalost, babina proja, dedina rakija, mnogo dece u okolini, te cari kada smo se igrali na poligonu. Svega je bilo, od nekog vida karaoka do samo nama znanih izmisljenih igrica, tobogana, igranja u pesku, sankanja, prikupljanja humanitarne pomoci, pravljenja zurki, maskenbala, sta sve nismo radili. Pamtim i po casovima engleskog, po 1.pesmi koju smo naucili "Wind of change". 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

једна љуљашка на једној трешњи

орах у дворишту, тзв првој авлији, испод кога смо се играли на простирци са играчкама

уствари, више ти ближњи, бака која је имала дар да окупља људе, и деда, тих један човек на кога личим

по мало, по нешто, понесемо из далека

Подели на овим сајтовима

Памтим ноћи на казану, које сам проводила с мудрим и часним старинама. Шетње са оцем, некада и покојним дедом до тврђаве. 

Харминику, коју ми је отац купио, барбику и ћелаву лутку, које ми је купила мајка.

Научену ћирилицу и латиницу, научен рачун...

Таблић и Човече, не љути се, миц...

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Да, тај. Нисам се добро изразила. Нисам се пела на казан. Можда би било боље да сам написала ноћи крај казана.

Подели на овим сајтовима

Нисам пила ракију. Слушала сам оца, деду и дедине рођаке, и понеког комшију. Уосталом, ако сам могла да купим шљиве, могла сам и да висим на тој журци. С радошћу се сећам тих ноћи. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...