Jump to content

Архиепископ атински Јероним избрисан је из диптиха Руске Цркве

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Ronald рече

Ohladi malo sa tvojim emotivnim izlivima

To nisu emotivni izlivi, nego iskreni....i nisu bljutavi. Retoriku koja stvalja u istu ravan razbojnike i pokradene ne prihvatam....ja nikoga ne napadam, kazem da mu je komentar licemeran! And?

Ako neko nije dosao na Sabor, to nije sprecilo nego olaksalo nekome da dnevni red kroji kako mu se cefne. Opet laz.

Подели на овим сајтовима

@Ronald I ti, oladi sa tim ciframa i glumom kultivisanog naucnika, nisam primetio da ragujes kad neki Medjedi iz amerike vredjaju cele narode. Niti sam primetio da regujes kad neko ljude razbojnike, koji su izbaceni iz Crkve dize u istu ravan sa stradalim narodom i Crkvom

Mozda ce neki Medjedi iz Amerike da vredjaju konstantno cele narode, ali ja im necu ostati duzan. I mozda ce doktor Miojokov da nastavi sa dobronamernonaivnozvucecim pataticnim frazama da komentarise, kako je lopov i pokradeni isto, ali ja cu mu reci da je to licemerje za mene. Ako nije, onda se bojati da je gore.. And?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ćiriličar рече

To nisu emotivni izlivi, nego iskreni....i nisu bljutavi. Retoriku koja stvalja u istu ravan razbojnike i pokradene ne prihvatam....ja nikoga ne napadam, kazem da mu je komentar licemeran! And?

Ako neko nije dosao na Sabor, to nije sprecilo nego olaksalo nekome da dnevni red kroji kako mu se cefne. Opet laz.

Opet nema potrebe za onakvim rijecima iz kojih negirao ti ili ne samo moze da se procita kao napad i emotvni izliv. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ćiriličar рече

@Ronald I ti, oladi sa tim ciframa i glumom kultivisanog naucnika, nisam primetio da ragujes kad neki Medjedi iz amerike vredjaju cele narode. Niti sam primetio da regujes kad neko ljude razbojnike, koji su izbaceni iz Crkve dize u istu ravan sa stradalim narodom i Crkvom

Mozda ce neki Medjedi iz Amerike da vredjaju konstantno cele narode, ali ja im necu ostati duzan. I mozda ce doktor Miojokov da nastavi sa dobronamernonaivnozvucecim pataticnim frazama da komentarise, kako je lopov i pokradeni isto, ali ja cu mu reci da je to licemerje za mene. Ako nije, onda se bojati da je gore.. And?

Ne vrijedjaju tebe, a narodi ne postoje, postoje ljudi, odnosno gradjani tih zemalja kojih ima svakakvih.

Ja nemam sta da ohladim, miran sam, dok ti cesto imas komentare pune emotivnog naboja i tesko odrzavas normalnu komunikaciju, sto se dalo vidjeti na mnogim temama.

Meni isti taj Srdjan koji ti lajkuje komentar naziva sodomitom, znaci direktna uvreda, pa ja opet ne reagujem.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ćiriličar рече

:aplauz:

Подели на овим сајтовима

Otislo se predaleko. Raskoli se jako tesko prevazilaze, eto primjera koliko hocete. Rim, starokalendarci, monofiziti, egzili, makedonci... Ko to vise moze da sastavi? Raskoli kada krenu samo se produbljuju. Eto sa Artemijem kako je bilo, ne samo da nije bilo pomaka na bolje nego se sve dublje tone. A kud i kamo je ovo ozbiljnija stvar i mnogo veci problem. Mali raskoli decenijama ne mogu da se rijese, sa Rimom 1000 godina, a isto toliko smo bili zajedno... Dobro ce biti ako ostane i ovako.

Подели на овим сајтовима

Jos da dodam da ni sami sabor,kada bi se i sastao, ne znaci da bi problem i rijesio. Jer eto, kod nas sabor je jednom godisnje, svi se znaju, govore istim jezikom, jedni druge predlagali za episkope, pa eto nas (ako je za vjerovati) na pragu americkog raskola (ne dao Bog)

Подели на овим сајтовима

Има овде једна екипа неуравнотежених која напада и вређа свакога ко има било какво другачије мишљење. Па ево и Александра који је овде можда најумеренији и најразумнији од свих посетилаца икад.

Неки добри људи су овде оклеветани и отерани, а овакви се толеришу. Штета. Био је леп форум некад.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

О могућем догматском проблему актуелних подела у православној Цркви, писао сам пре четири године:

,,Показује се од суштинског значаја примена која би за поредак и јединство Цркве имала основу у тријадолошком регулисању поретка и јединства Свете Тројице. (...) Зазирање православних од оваквог примењивања поретка – са унутартројичног на црквени поредак – долази данас услед опасности да првенство које се односи на Бога Оца у унутартројичном животу, буде поистовећено са узрочношћу која би ангажовала такву власт првог међу поглаварима. С једне стране, православни се залажу за исповедање једног узрока – Бога Оца –, али се, са друге стране, и труде да ни у чему не буде угрожена саборност једнаких, како у унутартројичном животу тако и у црквеном поретку. (...) Ако би први од јерараха изображавао првенство какво има Бог Отац у унутартројичном животу, то не би укључивало узрочност по којој први може да производи епископе и доноси одређене одлуке сам по себи (нпр. одлуке о аутокефалијама). Првенство засновано на личности Оца може бити само у љубави заједничарења и сагласја.''

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/41875-о-последицама-антилатинског-богословља-–-осврт-на-запажања-микоње-кнежевића-из-учења-светог-григорија-паламе/&tab=comments#comment-1387078

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Opet nema potrebe za onakvim rijecima iz kojih negirao ti ili ne samo moze da se procita kao napad i emotvni izliv. 

Kakvim recima? Reci Aleksandru da mu je komentar licemeran? Ne zasmejavaj me. NADlicemeran mu je komentar! Posle je cak i lazi ciste izgovorio, lazno zakljucujuci.Apropo emocije: ja nisam majmun, a i majmuni imaju emociju neku, ja sam covek. Iako sam ziveo sa protestanitima  znam da je emociju imao i Bogocovek, pa ako i sagresim, a sagresim, sagresim iskreno ne kao licemer. Moj Bog je i plakao i bicevao...ja nikoga ne smem niti bi bicevao, ali ne volim lazi licemerje. Mozda to Aleksandar govori iz ubedjenja, sentimenta, ne menja stvar da su to lazi. Ja ne sudim o njeu, nego o njegovom komentaru, on me ne zanima, osim da mu zelim sve dobro za spasenje i za zivot ovde.

Te price jeftine retorika Holandjana, jednakost liberala, gradjani, nema naroda nema polova...rode mani me toga. Za mene onaj ko ima penis je musko, ko ima vaginu je zensko! Neka se oseca kako oce, neka se ne primice mojoj deci samo. Ima Srba, Rusa, Grka, Bugara i te kako ima! Ako za tebe nema naroda za mene i te kako ima. Recimo ruski, narod, srpski narod i to. Ta ukodirana narodnios u pasos - gradjanin Obale slonovace - ne vazi kod mene. Imam vise pasosa ali sam samo Srbin...i fala Bogu ima jos i srpskog naroda. Ili mislis da nema?

Homoseksualci izjednacavaju polove, liberali izjednacavaju patriote i one koji nas bombarduju i pljackaju, a Milojkov izjednacava raskolnike i one koji brane poredak u Crkvi. Bre....dokle? Sujetan ovaj Rim, sujetan onaj Rim...a autokefalija nije bila na dnevnom redu na Saboru...joj nisu ni Rusi bili....pa kakve to ima veze sa dnevnim redom?

Sta, Milojkov moze da bude sujetomer patrijarsima, ja njemu ne sme niko nista reci? Leleeee! Nesto mi sve izjednacavate....od homosekualaca do patrijaraha...preko gradjana i naroda...bojati se da nece moci...raskolnik je raskolnik, onaj koji brani predak brani! Gradjanin je indivudua a pripadnik naroda je ličnost u zajdnici. Zena ima onu stvar zensku, musko onu musku. To kako se ko oseca....aaaaa, to su vazne emocije? Ili je i to bez emocija?

Bre planeta gori, homoseksualci evoje emocije pokazuju, a ja na forumu ne smem coveku reci da mu je komentar licemeran. Kakvi arsini, svaka cast!

da zakljucimo: homo mi kaze: nema to vise muusko i zensko! Onda mi liberal kaze: nema vise Srbin nego gradjanin Srbije! Onda mi Milojkov kaze: e, za raskol su krive sujete novog Rima (Vartolomeja) i najnovijeg Rima (Kirila). I jos kaze: nije bila autokefalija na Saboru jer(bo) nisu ni Rusi bili! Cekaj ko koga ovde pravim budalom?

I ne tupi, od kad to da nema naroda?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Grizzly Adams рече

Има овде једна екипа неуравнотежених која напада и вређа свакога ко има било какво другачије мишљење. Па ево и Александра који је овде можда најумеренији и најразумнији од свих посетилаца икад.

Неки добри људи су овде оклеветани и отерани, а овакви се толеришу. Штета. Био је леп форум некад.

Десанка Максимовић

Балканац

Не стидим се што сам,
како ви велите,
варварин са Балкана,
тла прљавштине и буре.
Чујте сад,
и код нас има неке
вама непознате културе.

Ви прво испитујете и сумњате,
далеки сте и од рођених синова,
за трпезу своју
не посадите сваког туђина;
ви можете да пијете
а да сваком не пружите
чашу вина.

А код нас су још стари обичаји груби:
ми пуштамо сваког под своје слеме,
код нас се још и с намерником љуби,
код нас се подвизи због гостољубља чине;
код нас сваки човек има
читаво племе
пријатеља и родбине.

Ви, доиста, имате
неколико милиона Христових кипова,
на сваког човека по једнога,
имају га друмови и поља, апсане и школе;
а код нас, кад људи верују у Бога,
у себи га носе,
и тихо му се,
скоро у сну, моле.

Ви, истина, за сваки кут живота
имате справа и машина,
све сте срачунали и све знате;
изуми су ваши за дивљење;
а ми још имамо старинске алате,
али све је код нас још здраво
и природно као глина:
и умирање, и рађање, и живљење.

Ви имате читаве збирке
правила и наука о слободи,
о свему се код вас пише и приповеда;
али ми и по неписаним законима
слободно живимо
и неког природног држимо се реда,
слично огњу, ветру, и води.

Код вас је, збиља, све тачно прописано,
како се једе, говори, облачи;
а ми, кад говоримо, вичемо
и машемо рукама,
и чорбу гласно срчемо,
и у рукавицама смо као на мукама.

Све је код нас заиста просто:
обућу носимо од свињске коже,
пуно је код нас сељачких
навика и ствари;
и краљевски преци наши
доиста су били говедари.

Народ наш, збиља, у гневу може да коље,
руши и пали;
али ми нисмо они што смишљено тлаче,
ми не сматрамо да је свет цели
наше поље;
ми не бисмо поднели
ни урођеник прашуски да због нас плаче;
душа нам је пространа,
иако смо бројем мали.

~ КРАЈ ~

ал не разумеш ти то јер ниси Србин

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

Kakvim recima? Reci Aleksandru da mu je komentar licemeran? Ne zasmejavaj me. NADlicemeran mu je komentar! Posle je cak i lazi ciste izgovorio, lazno zakljucujuci.Apropo emocije: ja nisam majmun, a i majmuni imaju emociju neku, ja sam covek. Iako sam ziveo sa protestanitima  znam da je emociju imao i Bogocovek, pa ako i sagresim, a sagresim, sagresim iskreno ne kao licemer. Moj Bog je i plakao i bicevao...ja nikoga ne smem niti bi bicevao, ali ne volim lazi licemerje. Mozda to Aleksandar govori iz ubedjenja, sentimenta, ne menja stvar da su to lazi. Ja ne sudim o njeu, nego o njegovom komentaru, on me ne zanima, osim da mu zelim sve dobro za spasenje i za zivot ovde.

Te price jeftine retorika Holandjana, jednakost liberala, gradjani, nema naroda nema polova...rode mani me toga. Za mene onaj ko ima penis je musko, ko ima vaginu je zensko! Neka se oseca kako oce, neka se ne primice mojoj deci samo. Ima Srba, Rusa, Grka, Bugara i te kako ima! Ako za tebe nema naroda za mene i te kako ima. Recimo ruski, narod, srpski narod i to. Ta ukodirana narodnios u pasos - gradjanin Obale slonovace - ne vazi kod mene. Imam vise pasosa ali sam samo Srbin...i fala Bogu ima jos i srpskog naroda. Ili mislis da nema?

Homoseksualci izjednacavaju polove, liberali izjednacavaju patriote i one koji nas bombarduju i pljackaju, a Milojkov izjednacava raskolnike i one koji brane poredak u Crkvi. Bre....dokle? Sujetan ovaj Rim, sujetan onaj Rim...a autokefalija nije bila na dnevnom redu na Saboru...joj nisu ni Rusi bili....pa kakve to ima veze sa dnevnim redom?

Sta, Milojkov moze da bude sujetomer patrijarsima, ja njemu ne sme niko nista reci? Leleeee! Nesto mi sve izjednacavate....od homosekualaca do patrijaraha...preko gradjana i naroda...bojati se da nece moci...raskolnik je raskolnik, onaj koji brani predak brani! Gradjanin je indivudua a pripadnik naroda je ličnost u zajdnici. Zena ima onu stvar zensku, musko onu musku. To kako se ko oseca....aaaaa, to su vazne emocije? Ili je i to bez emocija?

Bre planeta gori, homoseksualci evoje emocije pokazuju, a ja na forumu ne smem coveku reci da mu je komentar licemeran. Kakvi arsini, svaka cast!

da zakljucimo: homo mi kaze: nema to vise muusko i zensko! Onda mi liberal kaze: nema vise Srbin nego gradjanin Srbije! Onda mi Milojkov kaze: e, za raskol su krive sujete novog Rima (Vartolomeja) i najnovijeg Rima (Kirila). I jos kaze: nije bila autokefalija na Saboru jer(bo) nisu ni Rusi bili! Cekaj ko koga ovde pravim budalom?

:aplauz::skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne vrijedjaju tebe, a narodi ne postoje, postoje ljudi, odnosno gradjani

Rode, kad neko vredja moj naord vredja mene! Kad neko vredja narodE moje dece, posto su dvonarodni, vredja mene! Da podvucem: onaj ko ima penis, taj je musko. Ko ima vaginu, taj je zensko. Onaj ko je napravio raskol taj je raskolnik! Onaj ko brani poredak u crkvi on je Pravoslavan!

Jeste da je Milojkov citao mnogo Zijulasa, ali sujetomer sigurno ne moze biti. I ne prihvatam da nesto sto se tice svih nas, taj Milojokov, stavlja u istu ravan raskolnike sa onima koji brane poredak crkveni! To je zesce licemerje. Tako, nacrtao sam, da ne bi ostao nedorecen. Nadam se da ce taj isti Milojkov biti na ikoni...ne nadam se, zelim iskreno.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ćiriličar рече

Haha sta si ti sve nabacao, a mogao si da kazes samo emotivan sam i zelim tako da pricam, jer tako i dozivljavam njegova pisanja. Ja isto imam mogucnost i slobodu na forumu da kazem kako mi se ne svidja tvoj nacin vodjenja dijaloga sa Alekdandrom, da dam predlog koji ti ne moras ni da procitas a ne da usvojis. Ali sa ovim dodatkom koji si napisao imam osjecaj kao da se ti vec odjecas ugrozeno:-)))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

Rode, kad neko vredja moj naord vredja mene! Kad neko vredja narodE moje dece, posto su dvonarodni, vredja mene! Da podvucem: onaj ko ima penis, taj je musko. Ko ima vaginu, taj je zensko. Onaj ko je napravio raskol taj je raskolnik! Onaj ko brani poredak u crkvi on je Pravoslavan!

Jeste da je Milojkov citao mnogo Zijulasa, ali sujetomer sigurno ne moze biti. I ne prihvatam da nesto sto se tice svih nas, taj Milojokov, stavlja u istu ravan raskolnike sa onima koji brane poredak crkveni! To je zesce licemerje. Tako, nacrtao sam, da ne bi ostao nedorecen. Nadam se da ce taj isti Milojkov biti na ikoni...ne nadam se, zelim iskreno.

A oni koji imaju penis i vaginu sta su oni, rodjeni su takvi, jesu li musko ili zensko? 

Ali ne stavlja on u istu ravan, diskutuje, ne moze in da tebe poistovjecuje sa njegovim misljenjem, to mogu patrijarh i episkopi jer mirjani ne odlucuju nista.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...