Jump to content

Vladika Grigorije: Vučiću, ko si ti? Svako jutro ću pred ogledalom reći da se ne slažem s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Sherlock H. 

Прво ја нисам подржавао Вучића или Николића 2012.г., него сам гласао за Тадића. Какву слику имаш о мени то само Бог Отац зна.

Што се тиче Вучића и власти данас, много тога је јасније него икада раније. Мени је довољно да сагледам ствари из пар угла, са једне стране из личног искуства и сагледавања историје, и друге стране из угла војске.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 314
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 20 минута, Milan Nikolic рече

Прво ја нисам подржавао Вучића или Николића 2012.г., него сам гласао за Тадића. Какву слику имаш о мени то само Бог Отац зна.

Zakleo bih se da si u to vreme pisao da jesi, ali nije ni bitno za priču. Moja greška. 

пре 20 минута, Milan Nikolic рече

Што се тиче Вучића и власти данас, много тога је јасније него икада раније. Мени је довољно да сагледам ствари из пар угла, са једне стране из личног искуства и сагледавања историје, и друге стране из угла војске.

Ok, jel bi mogao da detaljnije objasniš sva tri ugla (lični, istorijski, vojni)?

I ne reče mi šta misliš o onim primerima koje sam naveo? Sigurno si pročitao ugovore i ostala dokumenta iz Krušika ili uporedni tekst doktorata i originala odakle je tekst prepisan. Kako to utiče na tvoju sliku o SNS-u?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

@Sherlock H. 

Искрено да ти кажем те ствари ме не дотичу много. Нагледао сам се и наслушао сам се лажи кроз живот и политичку сцену Србије и уопште глобално, да више не наседам ни на шта. Неке ствари су тривијалне, као што је та диплома. Можда је овако, можда је онако, али верујем да је све измишљено против Стефановића. Међутим, министар може бити изабран и са основном школом, и зато је та ствар тривијална.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, farisejski.bukvojed рече

Одлично питање, пустићу Милана да одговара, али имам и ја за тебе једно питање. Да ли је посао владике да се, у ситуацији када свако од нас доноси своје закључке, сврстава на једну страну?

Gledao sam celu emisiju i nigde nisam čuo da se vladika svrstao na jednu stranu. Kao što i sam kažeš, on je izrazio svoje neslaganje sa jednom partijom, a to samo po sebi nije svrstavanje na jednu stranu. 

пре 30 минута, farisejski.bukvojed рече

Тачније, да ли он то сме уопште да ради? Он нити има епархију у Србији, нити је држављанин Србије (икада био), али сваког јутра у огледало саопштава своје неслагање са политиком једне странке у Србији?

Sme, nije zabranjeno. U skladu sa onim što pišeš, mislim da je bolje pitanje da li je primereno to što radi, a ne da li sme. A s obzirom na to da već duže vremena nisam pri Crkvi, nisam baš najbolja osoba da mi postaviš to pitanje. Ali mogu da uzvratim kontra pitanjem: ako je neprihvatljivo Grigorijevo javno neslaganje sa Vučićem, šta je onda sa patrijarhovom javnom podrškom Vučiću? 

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, farisejski.bukvojed рече

нити је држављанин Србије (икада био), али сваког јутра у огледало саопштава своје неслагање са политиком једне странке у Србији?

Ако председник Републике Српске долази на митинг владајуће странке у Србији, не знам зашто би био проблем да неки држављанин Р. Српске има политички став о тој истој странци.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Milan Nikolic рече

@Sherlock H. 

Искрено да ти кажем те ствари ме не дотичу много. Нагледао сам се и наслушао сам се лажи кроз живот и политичку сцену Србије и уопште глобално, да више не наседам ни на шта.

Baš ni na šta? Ne nasedaš ni na Vučićeve spinove?

Evo na primer na ovaj:

http://rs.n1info.com/Vesti/a527384/Vucic-Mali-moze-biti-ministar-i-sa-osnovnom-skolom.html

gde zahtev da se neko smeni jer je baraba i prevarant koji je plagirao doktorat, spinuje kao da je poenta u tome da li ima ili nema diplomu potrebnu da bude ministar...

Ma nema šanse da ti nasedneš na nešto tako glupo...

Цитат

Неке ствари су тривијалне, као што је та диплома. Можда је овако, можда је онако, али верујем да је све измишљено против Стефановића. Међутим, министар може бити изабран и са основном школом, и зато је та ствар тривијална.

Pa da... naravno... ako mu ta diploma ne treba, onda nije bitno što je plagirao... normalno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Подршка Вучићу је поштовање власти. Јеванђеље говори да се поштује власт, а не опозиција власти.

Не кажем да треба забранити слободу говора овог што мислиш, али треба имати резона и не претеривати у помахниталости против власти. Немојмо се правити луди. Да постоји прилика зе екстремизацијом опозиције попут украјинског сценарија, већ би било трагичних сукоба. Срећом, такви изданци су мизерни.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Како не схваташ да поштен човек неће ни гледати такве медије које наводиш. Има ко то мора гледати и ко се мора препирати, ја не морам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

Можеш ли некада да направиш анализу овога што си рекао и да помислиш код кога то пије воду. Прво, чиниш Србе са Косова идиотима и празноглавима, а то је превелики грех. А друго, то што је Вучић начинио лапсус и комично кренуо да каже СРС уместо СНС није нешто лоше по себи нити говори о идеологији Вучића, него су реакције попут твојих показатељ много чега.

Pokazatelj je to da oni nemaju jasan uvid u realno stanje, kao sto nemate ni vi ostali koji glasate za Vucica. Jasno se vidi da ti emotivno odlucujes slicno paralelama o uspjehu Kine i Rusije u odnosu na USA o kojem si pisao na drugoj stranici. Sad praznoglavih ima mnogo, ali medju Vucicevim glasacima dominiraju, i to nisu iskljucivo sa KiM nego generalno. Uglavnom oko 5 % ljudi u manje vise svim drzavama ne nasjedaju na ideoloska naklapanja e sad sto je negdje selekcija na politickom trzistu bolja i sto gradjani razvijenijih zemalja imaju ipak povjerenja u institucije a ne u drzavnike je zbog tradicije tih zemalja i njihovog stabilnog politickog poretka. Smanji to igranje i odredjivanje sta je grijeh, ne budi licemjeran jer stalno na ovim temama povlacis paralele sa losim odlukama biraca i grijehom onih koji to kritikuju. To mozda prolazi kod ljudi koji imaju naivno vjerovanje.

Reakcija je humoristicna a Vucic pravi lapsuse posle 11. godina SNS-a tako da je to njegov problem.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Само изигравање бирача Срба са Косова је трагедија. Не бих даље коментарисао.

Pa izigrava ih Vucic, jer ne vidim sta je on to za njih uradio? Hajde navedi mi?

Подели на овим сајтовима

@Ronald 

Како не видиш да си у игри изигравања Срба са Косова? Шта би ти понудио Србима на Косову?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...