Jump to content

Хомосексуални лобисти у походу на Православље

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Dobro, ali ovo ipak jeste preterivanje. Autor jasno kaže da treba da budemo otvoreni za "netradicionalne" modele porodice, što podrazumeva homoseksualne brakove. To je baš teško uklopiti u hrišćansku antropologiju.

Ne govorim za to, nego za ovo bokijevo kukanje kako dolaze teška vremena gdje će s morati govoriti u glas pa makar i po tešku cijenu. Mislim kada to nije bilo za hrišćane? To se podrazumjeva od samih začetaka hrišćanstva počev od samog Hrista koji je bio izlagan porugama za ono što je govorio, do apostola pa sve do danas. A pride napominjem da je postojao jedan period kada su postojala hrišćanska carstva, gdje je bilo strogo kažnjavano bilo kakvo javno propagiranje svega što nije tradicionalno i hrišćansko. 

Sad je opet drugačije vrijeme, ali zašto kukati kako dolazi sudnji dan kada je on non stop već evo 2000 godina i završava se znamo kad. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 3 часа, Justin Waters рече

Šmrc šmrc, ajde ajde....imali smo 1650 godina da radimo i pričamo šta hoćemo jer je vjera bila pod državnim patronatom i izdržavala se izdašno od zlata careva i imepratora, a za "nevjerničke" iskaze se slalo na lomaču, vješala, šibanje, zatvaranje, izopštavanje itd....

Ovo je super vrijeme a tek je počelo negdje od 1960-tih, najbolje dosad da se pokaže vjera i nevjera. Sve ovo što vam smeta je kao užareni plamen uperen prema ono što čini Crkvu, i koji žeže jedan po jedan sloj, a ostaće ono što je u jezgri. 

Jeste,  jeste moj Justine,.... ovo sto kazes je nesto slicno ko sto Vucko prica,... i oni pre nas su losi pa zbog toga nam je i sad lose.... :D

Inace, i ovo sto si naveo nije bas 100% tacno, ako mislis i na Rimokatolike, onda se nas to ne tice jer su pogresno interpretirali veru,.. dok za Pravoslavlje situacija uopste nije bas tako drasticna i nema tih vesala i lomaca sto pominjes... :0201wink:

I, jeste, vrlo losa je buducnost onih koji hoce da se drze svetootacke vere jer ce ih prvo ismevati i proglasavati za fanatike i mrzitelje ljudi koji zive u proslosti i ne zele napredak nase civilizacije i protivnike nauke (sto nije tacno, evo licno moj primer, jesam protiv TE ... ali nisam protiv ostale nauke).... i na kraju ce cak i u zatvore da ih salju kao na primer gde imamo neke drzave gde je zabranjeno vernima pricati protiv homo kao nesto sto je greh, sa kaznom zatvora,... pa recimo o.Miroljub je postavio gde se sprema neki zakon koji kaze da vernici treba nesto da prihvate uprkos svom verskom uverenju :0426_feel:... itd.. ko zna sta sve mozemo ocekivati u buducnosti, sigurno nista dobro po veru..)

Tako da, ovo nije super vreme brate Justine jer se svetootacka vera i crkva napala sa svih strana i spolja i iznutra i to svim mogucim perfidnim nacinima i ne bi me cudilo da bude i sila primenjivana,... kao sto je na 'silu' i politickom i svakom drugom podrskom kao sto je ovaj nas 'nesretni' Vartolomej tamo u Ukrajini napravio svoju crkvu i zbog toga i stradaju tamo nasa braca pravoslavci koji su ostali verni m.Onufriju.

Samo me nesto brine brate, sta je to sto ti mislis da je jezgro crkve, .....:blush:

Подели на овим сајтовима

Ми већ имамо законодавство које је у колизији са хришћанством - који поп сме у Немачкој, Шведској, Енглеској да са амвона говори против хомосексуалности, а осебно хомосексуализма (=идеолоошког порета, сада већ глобалног). Не сме ни један.

Код нас ко сме да говори  о томе? Па Митроп. Амфилохије је рекао (још је он велика фаца) па шта му раде? Сада имамо  промоцију са теолошких сајтова. То је тобож залагање за слободу мишљења...када је Пено писао "против теолога дарвиниста" тада му нису објавили текст - а сада? Сада објављују како (вероватно је саставио "самозвани портпарол") Сабор не зна шта прича у посланицама, и треба отворити питање сексуалности...ето, педера никад ниј е било (зар) а Оци, пошто биологија није била напредан, није им - Боже ми опрости - Св. Дух могао благодатно појаснити неке ствари, зар? Као када би рекао да Апостоли нису говорили разговетно о Педесетници друге језиле (или слушаоци чути на свом језику) јер ниси ишли на курс језика...све се релативизује. Окуд то "случајно" и Дарвин, и хомосексуализма, и одједаред жеља хомосексуалних да буду део Цркве, али, не, мајчин сине, како Црква каже - неге, финоо-лепо, да Црква коригује своја учења јер Оци то нису добро појмили - сад ће хомосексуалци и либерал-теолози да нам појасне.

Леле...увек је Црква страдала? Јесте, али је имала и период да "одахне". Византија је трајала преко 1000 година. Православље тек што је "продисало" од два Велика рата, комунизма (Балакан од Турака пре), није се фасада на порушеним храмовима ни осушлиа а конвертити хоће да их отимају, или православно-папске унијате да их приписују себи...а све, ето "случајно", у хармонији са глобалним империјалистима.

Па ко је овде сисао весло?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ćiriličar рече

Ми већ имамо законодавство које је у колизији са хришћанством - који поп сме у Немачкој, Шведској, Енглеској да са амвона говори против хомосексуалности, а осебно хомосексуализма (=идеолоошког порета, сада већ глобалног). Не сме ни један.

Код нас ко сме да говори  о томе? Па Митроп. Амфилохије је рекао (још је он велика фаца) па шта му раде? Сада имамо  промоцију са теолошких сајтова. То је тобож залагање за слободу мишљења...када је Пено писао "против теолога дарвиниста" тада му нису објавили текст - а сада? Сада објављују како (вероватно је саставио "самозвани портпарол") Сабор не зна шта прича у посланицама, и треба отворити питање сексуалности...ето, педера никад ниј е било (зар) а Оци, пошто биологија није била напредан, није им - Боже ми опрости - Св. Дух могао благодатно појаснити неке ствари, зар? Као када би рекао да Апостоли нису говорили разговетно о Педесетници друге језиле (или слушаоци чути на свом језику) јер ниси ишли на курс језика...све се релативизује. Окуд то "случајно" и Дарвин, и хомосексуализма, и одједаред жеља хомосексуалних да буду део Цркве, али, не, мајчин сине, како Црква каже - неге, финоо-лепо, да Црква коригује своја учења јер Оци то нису добро појмили - сад ће хомосексуалци и либерал-теолози да нам појасне.

Леле...увек је Црква страдала? Јесте, али је имала и период да "одахне". Византија је трајала преко 1000 година. Православље тек што је "продисало" од два Велика рата, комунизма (Балакан од Турака пре), није се фасада на порушеним храмовима ни осушлиа а конвертити хоће да их отимају, или православно-папске унијате да их приписују себи...а све, ето "случајно", у хармонији са глобалним империјалистима.

Па ко је овде сисао весло?

kakve ima veze povezivanje TE i homoseksualnosti?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...