Jump to content

Српски и руски Епископи заједно служили у Сан Франциску

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Преузето са Телевизије Храм.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Baš lepo!  :945729:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Величанственим Литургијским сабрањем у Лос Анђелесу почела прослава 8 векова Аутокефалности СПЦ

1. Септембар 2019 - 18:47
ОдштампајОдштампај

Величанственим Литургијским сабрањем у Лос Анђелесу почела прослава 8 векова Аутокефалности СПЦ

У суботу, 31. августа, у Цркви Светог Саве у Сан Габриелу (Лос Анђелес), Епархија западноамеричка је великим Литургијским сабрањем почела дводневну прославу великог јубилеја - 8 векова аутокефалности Српске православне цркве.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Митрополит Јосиф из Антиохијске патријаршије уз саслужење 16 Епископа из Српске православне цркве али и сестринских Православних Цркава.

2311_6w_f.jpg

Велику радост причињава чињеница да су током овог Литургијског сабрања заједно саслуживали и причестили се епископи Грчке и Руске православне цркве:  Митрополит Сава из Грчке америчке архиепископије која је под Васељенском Патријаршијом и Архиепископ Петар из Руске православне заграничне цркве.

Поред поменутих Епископа, на Литургији којој је присуствовао велики број верника, саслуживала су и господа Архијереји из осталих помесних православних Цркава: Митрополит Николај из румунске православне Цркве у Америци. Архиепископ Бенџамин из америчке православне цркве и Епископ Данијел из Америчке православне цркве.

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Српски Царски град у Сан Франциску: „Ој Косово, Косово“ се заорило усред Америке

Годину дана од објављивања албума „Славни граде“, који је по песми о Призрену постао познат и ван црквених кругова, ученици Призренске богословије „Свети Ћирило и Методије“ објавили су нови, под именом „Песме из Старе Србије“. Албум је промовисан у оквиру Епархијских дана Западно-америчке епархије Српске православне цркве.

Нови компакт диск призренских богослова посвећен је великим јубилејима — 800 година аутокефалности Српске православне цркве и 1000 година од првог писаног спомена Епархије рашке и призренске.

Више на спитњиковој интернет страници: 

https://rs.sputniknews.com/svet/201909031120744772-srpski-carski-grad-u-san-francisku-oj-kosovo-kosovo-se-zaorilo-usred-amerike/

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Баш сам се чудио да овај сајт није у вестима ништа написао о литургијским сабрањима у Лос Анђелесу и прослави 8 векова Аутокефалности СПЦ???

Кад видим да Драгиша написа на другој теми: ,,pa i ovaj forum postaje kontrolisan i pod diktaturom''

Откад Милан напусти уредништво, овај сајт Поуке.орг  постаде значајно пристрасан и једносмеран... 

да није тужно, било би смешно... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Како сад ово? Колко сам ја чито неке црквене Шешеље на овом сајту, СПЦ у САД се не само одвојила од СПЦ, него и Руси не могу да их гледају јер признају раскол у Украјини.

Сад ми све ово необично. Ил Шешељи не причају баш како јесте, ил се цели свет изврнуо наопачке за ову једну прилику.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Golub рече

Баш сам се чудио да овај сајт није у вестима ништа написао о литургијским сабрањима у Лос Анђелесу и прослави 8 векова Аутокефалности СПЦ???

Кад видим да Драгиша написа на другој теми: ,,pa i ovaj forum postaje kontrolisan i pod diktaturom''

Откад Милан напусти уредништво, овај сајт Поуке.орг  постаде значајно пристрасан и једносмеран... 

да није тужно, било би смешно... 

Zbog ovoga imate opomenu i veoma brzo ban sa sajta jer širite laž o Poukama.

Mnogi su napuštali i vraćali se, ali ovo nećemo dozvoliti. Smatrajte ovu poruku opomenom pred dugi ban.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Како сад ово? Колко сам ја чито неке црквене Шешеље на овом сајту, СПЦ у САД се не само одвојила од СПЦ, него и Руси не могу да их гледају јер признају раскол у Украјини.

Сад ми све ово необично. Ил Шешељи не причају баш како јесте, ил се цели свет изврнуо наопачке за ову једну прилику.

Na ovom sajtu pišu razni ljudi...neko piše iz neznanja, neko iz ovog ili onog razloga... Na čitaocu ili učesniku je da raspozna šta jeste ili nije istina.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Поуке.орг инфо рече

Zbog ovoga imate opomenu i veoma brzo ban sa sajta jer širite laž o Poukama.

Mnogi su napuštali i vraćali se, ali ovo nećemo dozvoliti. Smatrajte ovu poruku opomenom pred dugi ban.

Можда ми је промакло... (ако јесте извињавам се!) 

Ако ми докажете да сте у вашим вестима постављали 31. августа и 1. и 2. септембра вести о  служењу српских и руских епископа заједно у Сан Франциску спреман сам да се додатно извиним и тражим опроштај?! 

Будући да тада нисам могао то наћи у вашим вестима, ја сам качио на форум... а Ана је качила вести из рашкопризренске епархије... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

@Golub поставићемо Вам све линкове да је СВАКИ догађај испраћен од стране Поука, а писле тога ћемо да се поздравимо... Јер доста нам је прозивке и са свих страна... Нико није спреман на дијалог, на разговор. Ови прете смрћу, други гашењем... Доста више тога! 

Нећемо као админ тим више дозволити ничије иживљавање. 

Ускоро ће Вам уредник насловне странице све доставити, те стављамо тачку

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Поуке.орг инфо рече

@Golub поставићемо Вам све линкове да је СВАКИ догађај испраћен од стране Поука, а писле тога ћемо да се поздравимо...

фер инаф.

П.С. зашто сте толико сујетни и љути? 

П.П.С. Голуб као и свака птичурина зна да кљуцне погрешно зрно... :) 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Поуке.орг инфо рече

@Golub Јер доста нам је прозивке и са свих страна... Нико није спреман на дијалог, на разговор. Ови прете смрћу, други гашењем... Доста више тога! 

Нећемо као админ тим више дозволити ничије иживљавање. 

Ускоро ће Вам уредник насловне странице све доставити, те стављамо тачку

Ко прети смрћу, ко гашењем? 

Голуб само ,,прети'' да ће да се извини и затражи опроштај ако му дате линк да сте објавили вест да су  Српски и руски Епископи заједно служили у Сан Франциску?!

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...