Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

On 20. 9. 2019. at 21:16, Вилер Текс рече

А тебе, да се не љутиш, кад читам имам осећа да читам упутство за употребу микроскопа и епрувете.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:29, Вилер Текс рече

Ја себе за разлику од тебе и Панарета не стављам за меру. А да напишем нешто на јавном форуму могу исто као и ти и да да моментар исто као и ти. И да кажем шта мислим о товом писању уз сву одговорност. 

Жива реч се код тебе не осећа у писању. Ја је не осећам. Осећам само да износиш неке податке које си негде приочитао и убеђујеш људе у  "догме".  Не знам шта је бијас.

Expand  

Ja diskutujem ovde o temi koja je u naslovu i preliva se na nekoliko tema, ne vidim kako bilo koga, a posebno sebe stavljam za mjeru. A realno posto si zapeo da li se kod mene osjeca "ziva rijec" ili ne to me i ne zanima kako ti iskreno dozivljavas. Da li iznosim podatke i kakve to mozes da provjeris ali kad naucis da citas naucne radove jer je i to proces za koji je potrebno vrijeme kao i za pisanje istih. Ne ubjedjujem nikoga ni u sta vec iznosim ono sto znam, druga je stvar sto ti imas pogresan osjecaj da te neko ubjedjuje. Ne bih uopste ni mogao da te ubjedjujem u bilo sta sve i da hocu jer ti imas formiran stav po ovom pitanju i neces ga mijenjati. Posto si zapeo za " zivu rijec", neki teolozi ce ti objasniti da je internet komunikacija i dozivljaj cesto smrt licnosti jer nema veze sa realnoscu i licnosnim dozivljajem nekoga.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:42, Ronald рече

Ja diskutujem ovde o temi koja je u naslovu i preliva se na nekoliko tema, ne vidim kako bilo koga, a posebno sebe stavljam za mjeru. A realno posto si zapeo da li se kod mene osjeca "ziva rijec" ili ne to me i ne zanima kako ti iskreno dozivljavas. Da li iznosim podatke i kakve to mozes da provjeris ali kad naucis da citas naucne radove jer je i to proces za koji je potrebno vrijeme kao i za pisanje istih. Ne ubjedjujem nikoga ni u sta vec iznosim ono sto znam, druga je stvar sto ti imas pogresan osjecaj da te neko ubjedjuje. Ne bih uopste ni mogao da te ubjedjujem u bilo sta sve i da hocu jer ti imas formiran stav po ovom pitanju i neces ga mijenjati. 

Expand  

Ти си први почео да коментаришеш туђе стилове писања. Када дбојеш одговор на твој стил писања, узврпољиш се.

Ако критикујеш, научи да примиш критику. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:26, Ronald рече

Ne znam zasto si ti uopste mjera ili tvoje subjektivno shvatanje i dozivljavanje neciijeg pisanja i razmisljanja pa da si u stanju da ocjenis objektivno gdje se osjeca "ziva rijec", sta god to znacilo. Mozda da obavis neku introspekciju da vidis kako stojis sa bijasom i da nije slucajno to u pitanju.

Expand  

-

To ne uviđa samo on nego mnogi ovde, radi toga se čini da nije subjektivno baš. Razmisli o (samo)introspekciji.

-.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:45, Вилер Текс рече

Ти си први почео да коментаришеш туђе стилове писања. Када дбојеш одговор на твој стил писања, узврпољиш се.

Ако критикујеш, научи да примиш критику. 

Expand  

Ja sam kritikovao njegov stil pisanja jer mi ne odgovara, zbog toga sam mu objasnio da ne citam njegove odgovore. Isto tako ako se tebi ne svidja moje pisanje i osjecas prazninu ili sta vec mozes da ne citas, jer ne pisem ja od prije tri dana pa da ne znas kako pisem i razmisljam, vec godinama ovde.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:48, Ronald рече

Ja sam kritikovao njegov stil pisanja jer mi ne idgovara, zbog toga sam mu objasnio da ne citam njegove odgovore. Isto tako ako se tebi ne svidja moje pisanje i osjecas prazninu ili sta vec mozes da ne citas, jer ne pisem ja id prije tri dana, vec godinama ovde.

Expand  

Штета, могао би нешто и да научиш. Жив био.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:49, Вилер Текс рече

Штета, могао би нешто и да научиш. Жив био.

Expand  

Takodje i ti bi mogao, ziv bio i sve najbolje:)

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 13:21, Bokisd рече

Celu pricu oko Sodoma i Lota treba gledati iz sire perspektive , tj. u kontekstu stvari.... jer je na pocetku receno, da ce Bog postedeti Sodom ako ima i pet pravednika, znaci nije prvobitna intencija Bozija da nekog kazni, nego uvek ceka pokajanje i promenu.... itd.... nije to bas prica, sta mi mislimo da je trebalo da bude u Sodomu i da li se nama svidjaju ili ne neke stvari u smislu da mi danas kao znamo da homo nije greh iz ovih naucnih ili onih nekih verskih uverenja,... dok je slika homo greha po pismo predstavljena tako da cak i Lot nudi svoje cerke kako ne bi ucinili protiv prirodan greh koji vapi na nebo i zbog koga su kaznjeni svi ti gradovi i ljudi i Pavle cak nece o tom grehu ni da prica nesto mnogo osim po potrebi stvari.

Expand  

samo da se jos malo samoispromovisem... :smeh1: ... ovde ima neka tumacenja u vezi toga zbog cega je Lot ponudio svoje rodjene cerke divljackoj masi grada sodoma i sve ide u prilog tome da je nekako pokusao da ubedi te ljude, kojima je ova strast o kojoj pricamo skroz popila mozak i razum, da to sto cine ne rade i da ne da to nije samo kao obican greh, nego je i protiv prirode covekove, ko oce moze da pogleda i procita kako ide ova zaista potresna prica, govorimo o real ljudima i real coveku pravedniku Lotu koji se nasao u jednoj takvoj teskoj zivotnoj situaciji da je morao cak i svoje cerke da prinese radi urazumljenja tih ljudi koji su nameravali da ucine takav greh prema drugim ljudima :

http://bible.optina.ru/old:gen:19:08

Подели на овим сајтовима

često su nam puna usta "ljubiti grešnika a mrzeti greh" a onda ide ona pesma 

Teoretski ljubav lepo zvuci
malcice je drukcije u praksi
mnogo toga jos uvek se uci
'ajmo dole, stigao je taksi

Прва посланица светог апостола Павла Коринћанима, глава 13

1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи.

2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.

4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се,

5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу,

6. Не радује се неправди, а радује се истини,

7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати.

9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо;

10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично.

11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско.

12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 22:07, dragisa рече

često su nam puna usta "ljubiti grešnika a mrzeti greh" a onda ide ona pesma 

Teoretski ljubav lepo zvuci
malcice je drukcije u praksi
mnogo toga jos uvek se uci
'ajmo dole, stigao je taksi

Прва посланица светог апостола Павла Коринћанима, глава 13

1. Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи.

2. И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам.

3. И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи.

4. Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се,

5. Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу,

6. Не радује се неправди, а радује се истини,

7. Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи.

8. Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати.

9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо;

10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично.

11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско.

12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав

Expand  

Све је ово истина али је и истина када Свети Апостол Павле прича да се људи клоне између осталог и можеложништва тј хомосексуализма. 

Уздравље.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 22:26, Вилер Текс рече

Све је ово истина али је и истина када Свети Апостол Павле прича да се људи клоне између осталог и можеложништва тј хомосексуализма. 

Уздравље.

Expand  

naravno to se podrazumeva, nego mi nije jasno zašto mrzeti grešnika

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

1991. Симон Левај је показао да део сексуално диморфног једра има скоро дупло већу запремину код хетеросексуалаца него код хомосексуалаца и хетеросексуалних жена. Међутим, једна студија из 1992. је показала да сексуално диморфно једро преоптичког региона има сличне димензије код хомосексуалаца и хетеросексуалаца, дакле веће од женског. Ово јасно противуречи тврдњи да хомосексуалци имају „женски хипоталамус“. Ове области још увек нису истражене код лезбејки нити код бисексуалних мушкараца или жена. Иако функционалне импликације ових открића још увек нису јасно испитане, бацају озбиљну сумњу на нашироко прихваћену Дорнерову хипотезу да хомосексуалци имају „женски хипоталамус“ и да је кључни механизам за разликовање „мушког мозга од првобитно женског мозга“ епигенетски утицај тестостерона у пренаталном развићу. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 22:28, dragisa рече

naravno to se podrazumeva, nego mi nije jasno zašto mrzeti grešnika

Expand  

Ја никада нисам ни рекао да треба мрзети грешника а ни људи који су писали на овој теми. Било је неких коментара, жешћих али како и не би када се црно назива белим. Али то није мржња према човеку.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...