Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

On 20. 9. 2019. at 20:58, Haralampije рече

Sa padobranom il bez istog?

Expand  

Не знам, али знам да нам човек прича без блама причу за телетабисе и очекује да му тапшемо. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:04, Вилер Текс рече

Не знам, али знам да нам човек прича без блама причу за телетабисе и очекује да му тапшемо. 

Expand  

nažalost ... tkva vremena loših ljudi... vladika pipka malo bogoslove i pošalju ga u penziju da se baš posveti pipkanju.. šta onda očekivati od odbeglih monaha

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 20:03, Ćiriličar рече

Ниси мене прозвао/прозвала, али употреби мало логике, што се правиш енглез (=енглескиња, да буде феминистички ко ректно): Црква сматра предбраћне хетеро односе за грех. Пошто хомосексуалци не могу да склапају брак у Цркви, Црква то не признаје, логично је да је за Цркву грех. Није шија него врат. Сад, нека оци појасне како се односе према Св. Тајнама кад им такви људи дођу. Јер неки дозвољавају неки не, да се преЕ (=не преДбрачни) ловери причешују. За грех нема дилеме, али покушај је, види се, да се дилема наметне - за почетак.

Expand  

Nemoj se ljutiti ali sve sto ti napises ja ne citam jer pises nepovezano i razvlacis na milion recenica.

Подели на овим сајтовима

@Поуке.орг инфоРеално, не видим више сврху да ова тема буде отворена, јер су "обе стране" изнеле сасвим довољно чињеница и аргумената за своја гледишта, а сада почињемо да се вртимо у круг, јер се мишљења и ставови понављају. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:15, Ronald рече

Nemoj se ljutiti ali sve sto ti napises ja ne citam jer pises nepovezano i razvlacis na milion recenica.

Expand  

Човек погађа суштину. И кад читам шта он некада напише као да читам Достојевског. Осећа се човек, жив. А тебе, да се не љутиш, кад читам имам осећа да читам упутство за употребу микроскопа и епрувете.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:15, Родољуб Лазић рече

@Поуке.орг инфоРеално, не видим више сврху да ова тема буде отворена, јер су "обе стране" изнеле сасвим довољно чињеница и аргумената за своја гледишта, а сада почињемо да се вртимо у круг, јер се мишљења и ставови понављају. 

Expand  

А онда кад се овде затвори ти би да је пренесеш код себе у азил за хомиће

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 20:32, grigorije22 рече

Ako ti imas podatak da vise od 80% takve brace nisu gejevi onda je to drugo. 

Expand  

Najveci problem je sto on ne razumije ni to sto je napisao,  ja sam pomenuo hipotalamus, odnosno INAH3 i tako dalje, ali on je to povezao sa jednojajcanim blizancima sto nije bilo govora, jer covjek ne zna da epigenetski uzroci homosexualnosti mogu biti razliciti. Na primer fraternal birth order objasnjava 15-20%. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 13:23, Paradoksologija рече

Da li se ljudi u Crkvi često venčavaju iz odluke, čistim činom volje rešivši s kim ćemo imati seksualne odnose i deliti život, jer tako treba?Ako se to dešava, to bi realno objasnilo neke probleme...

Expand  

odgovaras pitanjem, jasno mi je..znaci udala si se za muskarca samo zato sto te muskarac  privlaci a zena ne, i zbog niceg drugog? znaci nisi se udala da bi stvorila porodicu i rodila decu? 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:16, Вилер Текс рече

Човек погађа суштину. И кад читам шта он некада напише као да читам Достојевског. Осећа се човек, жив. А тебе, да се не љутиш, кад читам имам осећа да читам упутство за употребу микроскопа и епрувете.

Expand  

Pa citaj njega, nemoj mene, da se ne bi pretvorio u epruvetu. Haha ali uporedio njegovo pisanje sa Dostojevskim, dobro nisi dodao i Borhesa:D

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:21, Ronald рече

Pa citaj njega, nemoj mene, da se ne bi pretvorio u epruvetu. Haha ali uporedio njegovo pisanje sa Dostojevskim, dobro nisi dodao i Borhesa:D

Expand  

Па видиш да си микроскопичар и да не видиш суштину. Суштина је да се осећа жив човек иза писања. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:15, Родољуб Лазић рече

Expand  

Zašto ti smeta tema? Ovde će uvek biti nešto za dodati, a onda ćemo svakako otvarati novu bespotrebno...

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

У јавном дискурсу реч дерпа је забрањена .

Имајте то у виду.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:22, Вилер Текс рече

Па видиш да си микроскопичар и да не видиш суштину. Суштина је да се осећа жив човек иза посања. 

Expand  

Ne znam zasto si ti uopste mjera ili tvoje subjektivno shvatanje i dozivljavanje neciijeg pisanja i razmisljanja pa da si u stanju da ocjenis objektivno gdje se osjeca "ziva rijec", sta god to znacilo. Mozda da obavis neku introspekciju da vidis kako stojis sa bijasom i da nije slucajno to u pitanju.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:26, Ronald рече

Ne znam zasto si ti uopste mjera ili tvoje subjektivno shvatanje i dozivljavanje neciijeg pisanja i razmisljanja pa da si u stanju da ocjenis objektivno gdje se osjeca "ziva rijec", sta god to znacilo. Mozda da obavis neku introspekciju da vidis kako stojis sa bijasom i da nije slucajno to u pitanju.

Expand  

Ја себе за разлику од тебе и Панарета не стављам за меру. А да напишем нешто на јавном форуму могу исто као и ти и да дам коментар исто као и ти. И да кажем шта мислим о твом писању уз сву одговорност. 

Жива реч се код тебе не осећа у писању. Ја је не осећам. Осећам само да износиш неке податке које си негде прочитао и убеђујеш људе у  "догме".  Не знам шта је бијас.

Подели на овим сајтовима

On 20. 9. 2019. at 21:24, Панарет рече

Zašto ti smeta tema? Ovde će uvek biti nešto za dodati, a onda ćemo svakako otvarati novu bespotrebno...

Expand  

Zakaj brate, dokle vise ovako....jel se vrti Mandiceva "nisam kreso 6 meseci" po glavi mozda

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...