obi-wan Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Santi Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 Snežo, to tvoje šetkanje je najbolji mogući scenario otprilike. Lepo se beba spusti, nema guranja stomaka nema gluposti. Verovatno si se i oporavila kao zmaj. Koliko god čudno delovalo, bilo bi mnogo bolje da sve imaju takvu priliku. I ja sam imala divan porođaj i neprijatnosti na njemu (ne od strane osoblja nego ono neprijatnosti jbg ) nisam shvatila kao nešto dramatično. Tako mora, hajd sad. U odnosu na sve ostalo, baš sve, minorne stvari su minorne stvari. Ali to mi nikako ne daje za pravo da umanjujem tuđa loša iskustva. Nikako. A ima ih ohahaj. JESSY је реаговао/ла на ово 1 https://lb3f.lilypie.com/nUWBp1.png Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 2 минута, Santi рече Snežo, to tvoje šetkanje je najbolji mogući scenario otprilike. Lepo se beba spusti, nema guranja stomaka nema gluposti. Verovatno si se i oporavila kao zmaj. Koliko god čudno delovalo, bilo bi mnogo bolje da sve imaju takvu priliku. I ja sam imala divan porođaj i neprijatnosti na njemu (ne od strane osoblja nego ono neprijatnosti jbg ) nisam shvatila kao nešto dramatično. Tako mora, hajd sad. U odnosu na sve ostalo, baš sve, minorne stvari su minorne stvari. Ali to mi nikako ne daje za pravo da umanjujem tuđa loša iskustva. Nikako. A ima ih ohahaj. далеко било да умањујем туђа лоша искуства, али овде нису тема неадекватни и нестручни доктори,и лоши исходи због њихове немарности, а тога на жалост има све више, што се личног искуства тиче, чудно, али најгоре су на порођају прошле две другарице које су имале дебеле везе и са самим докторима су биле у блиским породичним везама. Santi је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 1 hour ago, obi-wan рече Ako ocekujes samo aplauze na svoje teme, a da sama iz njih nista ne naucis, a zasto bi mi bili potrebni neciji aplauzi..ili bilo kome drugom...? otvorila sam lepo jednu zensku temu, o problemu koji muci zene na porodjaju, da razmenimo iskustva...znaci tema je samo ta...a ne govori se uopsteno o stanju u medicini, Srbiji i ostalo... stvarno ne znam sta bih o tome trebalo da naucim...ovo su cinjenice koje se dogadjaju...ali mi stvarno nije jasno otkud tebi ta stalna potreba da nekom drzis predavanja... kao sto rekoh, ono sto neko licno na svojoj kozi ne dozivi ne moze znati kako je to...ti to naravno ne mozes znati jer si muskarac i ne poradjas se...ali samo se stavi u situaciju da je tebi neko blizak u pitanju...da li bi isto imao takvo misljenje... ova devoka, mlada zena, koja je preminula, jako se zalila na bolove, da nesto nije u redu...ali je doktorka urlala na nju, tipa sta kukas kad ti nista nije... Smaragdni kamičak and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 2 минута, ana čarnojević рече ne znam kako da uspostavim logicku vezu izmedju uopstenog urlanja na zene i tragicne smrti jedne mlade porodilje. veza je sledeca: TRETMAN PORODILJA JE U PITANJU...ne prosto urlanje...da sad ne bukvalizujemo stvari...znaci, ne moze se generalizovati misljenje - sve porodilje su danas razmazene, deru se i kukaju bez veze, ne mogu malo da pretrpe isl. ne podnose svi isto bol, i nije svaki porodjaj isti...neke se zene poradjaju brze i lakse, neke jako dugo i tesko...ne znam sta je u pitanju, ali SIGURNA SAM DA TO NIJE LICNA ZASLUGA SAME PORODILJE... i niko ne bi ''kukumavkao'' tek tako bezveze, iz dosade... ova nesrecna mlada zena se zalila duze vreme da nesto nije u redu, da trpi nesnosne bolove, da sad ne detaljisem o tom slucaju, medjutim dobila je gore opisani odgovor...niko je nije saslusao, zainteresovao se sta je u pitanju...dobila je sepsu, tamo u bolnici... znaci, da ponovim, ne zelim da generalizujem stvari i ljude...nisu svi isti, naravno... i naravno da se ove stvari ne desavaju samo prilikom porodjaja, ali je tema otvorena o tome... ne vidim svrhu opravdanja da je tako svuda , a sto bi samo ovde bilo drugacije... znaci, ovde je vise nego igde drugde (bar po pisanjima i iskustima zena) prisutan veoma neadekvatan tretman...ne verujem da ijedna zena misli ovde o svom egu, da se prosto zali sto neko vice na nju...ako ih i ima, onda je to sigurno neznatan broj...a na kraju krajeva, zasto bi neko uopste i trebalo da vice, da vredja...? a sta da je situacija obrnuta...? Aleksandra_A, Драшко and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 27 минута, ana čarnojević рече neznanje nema veze sa urlanjem. ok, postoji i neznanje, ali se bar potrudis da nekog razumes i shvatis...potrudis se da nesto saznas i naucis...da prosto budes samo COVEK... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 2 минута, JESSY рече TRETMAN PORODILJA JE U PITANJU koji je kod nas na katastrofalnom nivou Civilizacijski je katastrofalan nivo. Nije samo u pitanju da li se ima para da se ulaze u porodilista (sto je svakako posebna tema) ali smo kao drustvo ociglendo pali u blato i ponizavamo sami sebe. JESSY and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 1 hour ago, JESSY рече otvorila sam lepo jednu zensku temu Nigde nije bilo naznake da je tema rezervisana samo za zene. Da jeste, ne bi sigurno ulazio na takvu temu. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 19 минута, Драшко рече koji je kod nas na katastrofalnom nivou Kako gde, kod nas ovde i nije. A Srbija smo i mi i vi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 15 минута, Драшко рече koji je kod nas na katastrofalnom nivou Civilizacijski je katastrofalan nivo. Nije samo u pitanju da li se ima para da se ulaze u porodilista (sto je svakako posebna tema) ali smo kao drustvo ociglendo pali u blato i ponizavamo sami sebe. тачно, али последица тог пада није отишла у правцу, добро, шта ја могу да урадим да се изађе из тог блата, него иде у правцу... породилишта се распадају, доктори су нестручни, сестре се деру, ја нећу више да се порађам.. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 Neke žene odustaju od drugog deteta zbog lošeg tretmana u porodilištima Čak 10 odsto žena odustaje od drugog porođaja zbog izuzetno lošeg iskustva s prvim, podatak je istraživanja Centra za mame. Istraživanje je rađeno na osnovu iskustava žena na porođaju i odnosu medicinskog osoblja prema porodiljama. Prema tim rezultatima, 60 odsto žena nije imalo porođaj kakav su želele, u 70 odsto slučajeva lekari i medicinske sestre nisu se predstavili porodiljama i objasnili im proces porođaja, a najzabrinjavajući je podatak da je dosta njih odustalo od drugog deteta zbog lošeg iskustva s prvim porođajem. Jovana Ružičić iz Centra za mame kaže da fokus nisu bili ni hrana, ni uslovi u porodilištima, pa ni korupcija, iako su i to veoma veliki problemi. Kako objašnjava, odlučili su se za odnos prema porodiljama jer je to najlakše izmeniti i ne zahteva milionska sredstva. "Neke kažu da su imale dobro iskustvo, ne možemo da kažemo da su iskustva samo loša, ali je prevelik procenat onih loših. Neke i dan danas imaju traumu zbog porođaja i rasplaču se kada o tome pričaju. Shvatili smo da žene izlaze iz porodilišta sa traumama", ispričala je Ružičić za N1. Ona objašnjava da ovo nije poslednjih nekoliko godina i da nije stvar samo jedne vlasti, već višedecenijski problem za čije rešavanje će biti potrebna najmanje jedna decenija. Ružičić kaže da se radi na tome da se standardizuje priprema za porođaj, a prema podacima UNICEF-a, 13 odsto žena se adekvatno sprema za porođaj. Ona napominje da priprema nije dostupna u svim domovima zdravlja, a pogotovo je nedostupna za žene koje trudničko bolovanje otvaraju tek 28 dana pred porođaj. Cetnar za mame je dve nedelje pred izbore poslao dopis svim strankama sa pitanjem šta će, ukoliko dođu na vlast, uraditi da se promeni tretman prema porodiljama. Kako otkriva, odziv je bio mali, a od stranaka koje su prešle cenzus odgovorile su samo četiri i to one najslabije. Najveće partije nisu dale odgovor kako će poboljšati status porodilja. https://www.021.rs/story/Info/Srbija/134258/Neke-zene-odustaju-od-drugog-deteta-zbog-loseg-tretmana-u-porodilistima.html ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 6 минута, obi-wan рече Kako gde, kod nas ovde i nije. A Srbija smo i mi i vi. Sad ima i mi i vi Lepo obi-wan and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 29, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 7 минута, obi-wan рече Nigde nije bilo naznake da je tema rezervisana samo za zene i nije...ali ja recimo ne bi komentarisala na temi o sluzenju vojnog roka ... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 2 минута, JESSY рече i nije...ali ja recimo ne bi komentarisala na temi o sluzenju vojnog roka ... Ne znam za tebe, ali na toj temi ucestvuje solidan broj zena; a sto i da ne, nema nikakvog razloga da bude samo muska. Ali neka je i samo zenska neka tema, samo kazes u uvodu i to je to. Ni takve teme nisu zabranjene, daleko od toga. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2019 Пријави Подели Написано Јул 29, 2019 пре 5 минута, Драшко рече Sad ima i mi i vi Lepo Dobro... i mi i Vi... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука