Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 минута, ana čarnojević рече

slazem se. kod nas se sve meri samo tu. ali ja njih nekako ne mogu da uplicem u ova nasa caskanja. to je ozbiljna tema.

inace i ep Grigorije je rekao da ce borba za Kosovo biti prestrashna. i da je ep Teodosije najvazniji Srbin danas.

Да, ко дубље и шире гледа најважнији епископ СПЦ је Теодосије! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ana čarnojević рече

i zamisli on je bio u organizovanoj grupi organizovanih vladika koji su napali sirotog AV koji je pred njima stajao kano klisurina i borio se istinom i samo istinom.

ali ne kapiram kojih pet... Amfilohije, Teodosije, Grigorije...

Пет на једнога, људи зар је и то могуће... да јер AV је пролетер! 

Не знам, а ли могу да нагађам: Јоаникије и Атанасије Ракита... ( јер само они могу да знају шта је мука и шта значи на страшном мјесту постојати)! 

мнијем и да су имали и даљинску подршку никад умировљеног Тасе захумско.херцеговачког... :) 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Zoran Đurović рече

Још бих питао @Bokisd 

(ovde sam prvo odgovorio, ne moram ovde ?.. i da se prijavim na temu da mi stizu notifikacije... :D... https://pouke.org/forum/index.php?/topic/60030-бела-боја-сликарског-платна-или-о-покајању-и-будућој-чистоти-епископ-максим-васиљевић/&tab=comments#comment-1896434...)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Мораш, сад ће Ђуровић и Ведран с тачкицама да "анализирају" Максимов текст на десетак тема... 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Панарет рече

Мораш, сад ће Ђуровић и Ведран с тачкицама да "анализирају" Максимов текст на десетак тема... 

Nisam jos procitao, sto se tice samog teksta na prvi pogled teorijski :idea: deluje zanimljivo ima tu svega, onako uopsteno nesto mi se i svidja kod njegovog pisanja, nesto i onako, ne bas, slicno kao i kod drugih hriscanskih pisaca.... meni je i stil pisanja naseg sv.Justina ponekad bas 'tezak' za citanje koji je bio prva liga pisac... (:D)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Nisam jos procitao, sto se tice samog teksta na prvi pogled teorijski :idea: deluje zanimljivo ima tu svega, onako uopsteno nesto mi se i svidja kod njegovog pisanja, nesto i onako, ne bas, slicno kao i kod drugih hriscanskih pisaca.... meni je i stil pisanja naseg sv.Justina ponekad bas 'tezak' za citanje koji je bio prva liga pisac... (:D)

Да би се разумели текстови Максима, мора се бити на истом путу подвига. 

О Јустин да не говоримо... 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Панарет рече

Да би се разумели текстови Максима, мора се бити на истом путу подвига

Kakav komentar dati na ovakvu konstataciju?

Sta reci?

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Панарет рече

"анализирају" Максимов текст на десетак тема... 

Послао ми један пријатељ данас линк и ово сам одговорио:

од неких пасуса прочитах само почетне реченице а оне које сам целе прочитао ми дају утисак рециклаже и пренемагања... шта ћу није ми данас дан за удубљивања... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, The Godfather рече

Sta reci?

Мали се заљубио у Максу, тако да му не замерамо...:smeh1:

Пан, кад дође Макса до Бг, ти похитај код њега па да му држиш дугменце на тастатури да би он могао да лети у игрици. То задужење је имао један његов подвижник у Тврдошу!:)) Знаш да су те команде компликоване...

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, The Godfather рече

Sta reci?

У преводу - није то за незнавену боранију. Мораш бити "елита"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Мали се заљубио у Максу, тако да му не замерамо...:smeh1:

Пан, кад дође Макса до Бг, ти похитај код њега па да му држиш дугменце на тастатури да би он могао да лети у игрици. То задужење је имао један његов подвижник у Тврдошу!:)) Знаш да су те команде компликоване...

Није само то сфера подвига... На пример, ово што му ти приређујеш је исто искушење, а ти рече да смо ми осветољубиви... 

Него, што зовеш Лазића да ти објашњава "максимијаде", с обзиром да је он теолошки ауторитет који неће да каже из ког црквеног миљеа долази? 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Панарет рече

Није само то сфера подвига...

Za sve je kriv poster koji je Avva podelio!

Poceli smo da se krecemo u veoma scary sferama, krajnje je vreme da se vratimo ravnim plocama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...