Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да је добро бити ван БУ остали факултети би иступили , а не би се борили за статус унутар њега.

Што се тиче ставова Св.арх.синода, најбоље ће се изнијети на форуму који је у његовом оквиру.

Бесмислено да се  пензионишу само епископи родом  из РСрпске.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Не лупај безвезе. Ја сам жив пример да никада није хтео да ми одговори, а @Милан Ракићсведок како га је са ароганцијом откачио. 

Ti si čoveče bolestan. Stani da ne završiš kao moler.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Марио Токовић рече

Stani da ne završiš kao moler.

Zasto vredjas molere? Da li je to necasno i neposteno zanimanje? Analogija je sta?

Moleri nisu dovoljno dobri? Moleri na jedan posten nacin zaradjuju hleb za svoje porodice i sebe! Ne trose tudj novac na besmislena putovanja, ne voze se u sluzbenim luxsuznim limuzinama i ne placaju ruckove i vecere po exluzivnim restoranima fakturama sa racuna koji se pune prilozima izmedju istalog. Bolje je coveku da zavrsi kao moler nego kao izdajnik i strani placenik...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

Zasto vredjas molere? Da li je to necasno i neposteno zanimanje? Analogija je sta?

Moleri nisu dovoljno dobri? Moleri na jedan posten nacin zaradjuju hleb za svoje porodice i sebe! Ne trose tudj novac na besmislena putovanja, ne voze se u sluzbenim luxsuznim limuzinama i ne placaju ruckove i vecere po exluzivnim restoranima fakturama sa racuna koji se pune prilozima izmedju istalog. Bolje je coveku da zavrsi kao moler nego kao izdajnik i strani placenik...

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Не лупај безвезе. Ја сам жив пример да никада није хтео да ми одговори, а @Милан Ракићсведок како га је са ароганцијом откачио. 

Код в. Игњатија је већ био такав случај. Свештеник је писао графите против владике.

На крају је скинуо мантију,отишао за БГ и постао молер који говори да Бога нема.

Подели на овим сајтовима

Посебно се обрукао в. Игњатије. Ћути као заливен а прича о другости, слободи, заједници у различитом.

Где је сада тај други и различит и непонивљив. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Goran Likić рече

Gde?

прелисај теме о епископу Максиму од оца Зорана. У више наврата је рекао да ће Максим прво бити склоњен са ПБФ а касније и расчињен... 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Марио Токовић рече

Свештеник је писао графите против владике.

Kakve veze imaju grafiti koji su klinacka fora koja je btw krivicno delo sa analitickim textovima o.Zorana u kojima se otkrivaju zakulisne radnje uperene protiv Crkve i drzave? Sto se v.Ignjatija tice, ako postoje osnovane indicije za to sto pises, ti - izvoli napisi autorski text o tome, postavi temu ovde ( ukoliko ti admini dozvole ) i otvori raspravu, a ne da pises gluposti koje imaju za cilj da diskredituju o.Zorana i omalovaze njegov kriticki stav ( samo ne znam po kom osnovu i na kom nivou )

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Марио Токовић рече

Код в. Игњатија је већ био такав случај. Свештеник је писао графите против владике.

То је поп из Раброва који је флипнуо. Он је против мене и Игњатија лепио плакате по контејнерима, писао писма уредништву Седмице итд. Радио је најпре као надничар кад га је Иги рашчинио, а шта је после узео да ради, то не знам. За твоје обавештење, код Игија могу увек да се вратим јер су ми врата, како каже, увек отворена за мене. Но, сада није случај да се тамо враћам.

пре 35 минута, Марио Токовић рече

Посебно се обрукао в. Игњатије. Ћути као заливен а прича о другости, слободи, заједници у различитом.

Где је сада тај други и различит и непонивљив.

Лупаш по обичају - не бих те залдо блокнуо на мом фејсу да ти не фали нека даска - Игњатије поштује одлуку Патријарха и Синода. Када су мени скидали херцеговци главу, Игњатије је знао за то, јер сам му писао на време, али је видео да је ствар завршена. Није хтео да присуствује седници иако је био на БФ. И тај гест поштујем. 

Игњатију је Макса драг, па му је после мајског сабора дао да у Манасији прослави са друштвом са БФ то што се спасио губљења катедре и чина. Очигледно је да не може вечито да му држи страну. Иги није човек раскола, а Макса је успаљени заговорник истог. Тако да је твоје виђење ствари више него плитко и глупо. 

Подели на овим сајтовима

Председник Србије освнуо се и на писање појединих медија да ће владика Максим бити "склоњен" са православног Богословског факултета, наводно зато што је критиковао његову политику на Косову и Метохији.

"Видели сте да су неки објављивали да сам се ја мешао у смењивање неких људи, које и не познајем. Не знам ни ко су ти људи, ни шта раде... Али, шта ја ту могу“, казао је он.

Патријарх је на то констатовао: "И прича се да штампа нема слободу...".

Поглавар СПЦ се захвалио председнику на томе што је одвојио време за њихов сусрет, а Вучић му је узвратио да му је увек част да разговара са патријархом.

irinej-skender-(3).jpg

Иринеј стиже у зграду Генералног секретаријата Фото: Н. Скендерија

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:808265-VUCIC-POSLE-SASTANKA-SA-PATRIJARHOM-Situacija-sa-Kosovom-je-komplikovanija

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, александар живаљев рече

Патријарх је на то констатовао: "И прича се да штампа нема слободу...".

Sramno... Patrijarh bi morao da zna kolika je sloboda medija u Srbiji. Sve računam, ajde, stariji čovek, pa ne vidi neke stvari... i to bi bila bolja varijanta. A, ako vidi, ako, dakle, zna koji probisvet sedi preko puta njega, a ipak priča ovako snishodljivo... e to je onda zaista strašno.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, The Godfather рече

Pravda za molere:slikanje:

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Goran Likić рече

To je do sada najsmešniji spin južne struje SPC. Predstavljati Maksima kao borca za Kosovo i borca protiv Vučićevog režima je komedija. 

To može da prođe kod neupućenih ljudi, ali u crkvi teško da postoje takve budale koje bi u to poverovale. 

Имаш Апел за одбрану Косова и Метохије који је потписао Максим и још десет српских владика, као и десетине свештеника и монаха. Црно на бело, погледај линк.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Протомајстор рече

Имаш Апел за одбрану Косова и Метохије који је потписао Максим и још десет српских владика, као и десетине свештеника и монаха. Црно на бело, погледај линк.

Потпуно је бесмислено ово што си навео. Ниједан од ових владика није кажњен, а Вучић не може да памти сва ова имена. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

а Вучић не може да памти сва ова имена. 

Joojjjj, jadan. Evo avvo rasplaka me

12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Вучић не може да памти сва ова имена. 

Па зар није Вучић најпаметнији преЦедник од кад постоји Србија? 

Имао све дедестке на правном факсу, веле за њега да је жива енциклопедија, памтио и памти све што се упамтити могло и може... 

најбољи кординатор свеколиких тајних служби од памтивека... 

ДаклеМ, нема смисла што ава римски омаловажава преЦедника Србије! 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...