Jump to content

(BLIC) DRAMA U PATRIJARŠIJI Bivši crkvenjak oteo dvojicu radnika, pretio pištoljem i tražio 200.000 EVRA

Оцени ову тему

Препоручена порука

najnovija vest standard

U zgradi Patrijaršije SPC u Beogradu bivši crkvenjak B. L. (42) oteo je dvojicu radnika kojima je pretio pištoljem i tražio da mu se isplati 200.000 evra, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, B. L. ušao je oko podneva u zgradu Patrijaršije SPC, u kancelariju na prvom spratu, izvadio pištolj i od knjigovodje i blagajnika, koji su bili u prostoriji, zatražio 200.000 evra, navodno za odbranu Kosova i Crne Gore. Zatim je ljudima rekao da mu daju novac ili da zovu policiju, a sve vreme držao je pištolj u ruci, preneli su mediji.

U Patrijaršijski dom ubrzo su stigle dve patrole policije, a napadač je savladan zahvaljujući policajcu iz PS Stari grad, Zoranu Vuloviću, koji je uspeo da mu oduzme pištolj marke "bereta" sa sedam metaka.

Takođe, radnici su nepovređeni oslobođeni, a proverama je utvrđeno da B. L. nema dozvolu za oružje. Osumnjičeni muškrac do sada nije imao dosije.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/drama-u-patrijarsiji-bivsi-crkvenjak-oteo-dvojicu-radnika-pretio-pistoljem-i-trazio/l5l3yce

Подели на овим сајтовима

Што каже Патријарх само да се све добро завршило. Нека би Бог подарио памет том човеку да се покаје и смири.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

О Боже, да ли је нормалан, коме тражи паре? :smeh1:

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Поуке.орг инфо рече

Kako saznajemo, B. L. ušao je oko podneva u zgradu Patrijaršije SPC, u kancelariju na prvom spratu, izvadio pištolj i od knjigovodje i blagajnika, koji su bili u prostoriji, zatražio 200.000 evra, navodno za odbranu Kosova i Crne Gore. 

То баш округло по 100.000 евра за обоје, не поновило се али имамо побуну лудака и расчињених у СПЦ чим крене лето, ових других категорија бивших вероучитеља.. смо имали на јесен...:krstix:.

Управо сада, gavrosaurus рече

О Боже, да ли је нормалан, коме тражи паре? :smeh1:

метереопате:945729:

Подели на овим сајтовима

ПОЛИЦАЈАЦ КОЈИ ЈЕ РЕШИО ДРАМУ У ПАТРИЈАРШИЈИ: Изненадио сам отмичара!

Ј. Д. ЉУТИЋ | 03. јул 2019. 21:34 | Коментара: 1

Полицајац Зоран Вуловић разоружао бившег црквењака Бранка Л. (42) после покушаја изнуде у Патријаршији: Чим сам ухватио оружје знао сам да је мој. Све се догађало у просторији близу кабинета патријарха који је ту био на састанку

10-drz-fif%20(2).jpg

КАД сам успео да дохватим оружје, знао сам да је отмичар мој! Нисам размишљао о својој безбедности, него само о томе како да га разоружам и заштитим људе около, патријарха и двоје талаца које је држао. Поступао сам професионално, онако како сам обучен за посао за који сам и плаћен - да штитим грађане Србије, чему сам посветио живот!

Овако, за "Новости", започиње своју причу Зоран Вуловић, полицијски службеник ПУ Стари град, који је у среду успео да разоружа бившег црквењака Храма Светог Саве Бранка Л. (42), након драме која се догађала у Улици краља Петра, у згради Патријаршијског дома Српске православне цркве у Београду. Осумњичени је око 12 часова отео и уз претњу ватреним оружјем држао као таоце двoje радника, захтевајући да му црква исплати 200.000 евра на име наводних заслуга у одбрани Србије!

Бранко Л. је, како сазнајемо, ушао у Патријаршију, а потом и у канцеларију број 4, која се налази на првом спрату.

- Уз претњу оружјем, натерао је двоје радника да уђу, заједно са њим у канцеларију - каже један од очевидаца. - Закључао се, а све се, иначе, догађало у просторији која је близу кабинета патријарха. У тренутку упада, патријарх је био у згради и налазио се на састанку са сарадницима.

По уласку у зграду побеснели Бранко Л. кренуо је ходником који води до канцеларије на чијим вратима пише "благајна".

- Та табла стоји на вратима још од пре Другог светског рата. Данас се ту налази канцеларија двоје књиговођа, које је отмичар затекао за својим радним столовима у тренутку уласка. У тој канцеларији не налази се новац, чак ни ситниш за свакодневне потребе.

10x.jpg

Неко из Патријаршије ко је видео шта се догодило, успео је да позове полицију и две патроле из ПУ Стари град убрзо су стигле на лице места:

- Троје колега остало је испред зграде, а нас петорица смо се попели на спрат и евакуисали запослене из ње. Онда смо дошли до канцеларије број 4. Видео сам да се квака помера и врата полако отварају, а онда и руку са подигнутим пиштољем, упереним према ходнику. Хватам га за оружје, обарам на земљу, разоружавам и везујем. Узимам пиштољ и обезбеђујем га, а убрзо је стигла и Интервентна, коју смо ми обавестили о инциденту, као и припаднике САЈ-а. Ипак, није било потребе за њиховoм интервенцијом, јер смо успели да окончамо агонију пре њиховог доласка.

Како сазнајемо, код ухапшеног који је висок око 175 цм, средње грађе и обучен скроз у црно, нађена је "берета" и седам метака, али ниједан, срећом, није био у цеви.

- Није пружао отпор, мислим да сам га изненадио. Ни ја нисам размишљао о себи, него само како да све професионално урадим и да нико не страда. Шок је уследио тек сат касније, када су ми кроз главу прошли жена, деца, родитељи... - прича полицајац Вуловић.

Бранко Л. је ухапшен и спроведен у полицијску станицу, где му је одређено задржавање до 48 сати након чега ће бити приведен на саслушање надлежном Вишем тужилаштву у Београду.

МЕЂУСОБНЕ ОПТУЖБЕ

ЦРКВЕЊАК Бранко Л. пре неколико година довођен је у везу са проневерама у Храму Светог Саве, које су тада откривене. Био је близак одређеним свештеницима, који су се сумњичили и за крађе. Ипак, он никада није осуђен за та кривична дела. Њему је тада речено да напусти Храм, а он је потом преко друштвених мрежа писао писма против свештенства и неких владика СПЦ.

ВИШЕ ПУТА НАГРАЂИВАН

ЗОРАН Вуловић запослен је у МУП Србије већ 16 година и све време службује у ПУ Стари град. Ожењен је, отац двоје малолетне деце. Није први пут да се нашао у сличној ситуацији као у среду, односно да је успео да ухапси наоружано лице и одузме му оружје. Више пута је награђиван - прошле године добио је награду за полицајца месеца Града, а био је награђен и разним општинским наградама, као и оним на нивоу полицијске станице у којој ради. О себи каже:

- Не мислим да сам херој. Добро је што се све овако завршило и једва чекам да одем кући и играм се са децом.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...