Jump to content

Горазд: „Смути“ теологија интернет смути(лаца)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Ведран* рече

А да ово није само метафора доказаћу устима самог Барта. 

Каже он у обраћању својим архијерејима да као патријарх има прилику да се сретне и са предстојатељима и са архијерејима других Цркава. И да зато са сигурношћу може да каже да су архијереји цариградског трона ипак елита. Врлински теолози, научници, мисионари, проповедници, елоквентни професори, познати писци, итд. Наспрам, на пример, наше, и друге, ситне бораније. 

Морам да цитирам једног бившег архијереја СПЦ, чија је изјава уједно сваки пут једини одговор који дајем Грцима кад имају фашистичке испаде о својој супремацији и примату. 

Немој ми молим те причати о Цариграђанима и фанариотима. Ја њих све знам, ја сам био тамо, они су сви тетке, ја сам њих све јебо. 

Само након тога остану без текста, глупаво те гледају и не помињу више првенство части и каноне васељенских сабора.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 152
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ти Мачковићу вероватно ниси испратио целу тему Раскол се захуктава. 

Теологија.нет је као један од уводних текстова о Украјини објавила интервју са познатим др. архимандритом са елитном биографијом. Који умало није завршио у Иларионовом одељењу у Москви! И тај је "високим" писао о кризи. Типично.

А ми смо онда на Раскол се захуктава објавили снимак тога архим. како са Зором (Денисенковом десном руком) стиже у вашингтонски центар за мир за шта ли....

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Дејан Мачковић рече

Сад им сви лове сваку длаку и зарез, а раније није било тако.

Не заборави наводник. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

У сваком случају, да се вратимо на тему. Теологија нет је супер. Имала је можда батерфлај ефект на Кипарску цркву. Типа теологија нет објави текст о Украјини, Срби затегну узде, а Кипар и Албанија кажу Вартоломеју ОХИ.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Дејан Мачковић рече

Али нисам пратио овде на форуму.

Али су зато неки, како би ти рекао, из епископата, пратили, и слали поруке разним каналима, и још увек прате... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Али су зато неки, како би ти рекао, из епископата, пратили, и слали поруке разним каналима, и још увек прате... 

Море, и украјинци су нас пратили. Ја имам доказе. А како, то ни уважена администрација не зна. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Дејан Мачковић рече

Онај епископат који је овде под тајним именима, и онај епископат који само чита.

Hah. Episkopat pod tajnim imenima. Čak i kada je bio u najvećoj mogućoj ekspanziji ovaj forum nije imao taj potencijal.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Дејан Мачковић рече

Sigurno on zna bolje nego ti I ja.

Барт је добио златну медаљу САД конгреса а шта смо ми добили? Ето, па ти сад вид ко боље зна... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Nebojš.a рече

Hah. Episkopat pod tajnim imenima. Čak i kada je bio u najvećoj mogućoj ekspanziji ovaj forum nije imao taj potencijal.

И ја сумњам у то да је неки е. овде под тајним именом или ако и јесте онда није (нешто много) активан (на темама које их се тичу). Мада, волео бих да грешим.

Али да се овај форум код њих радо (:smeh1:) чита у то не сумњам.

Подели на овим сајтовима

@Vladan :::. Čita se samo ono što je trenutno aktuelno pa bilo ovde ili na borbi za veru. Nedavno je bila aktuelna polemika dva episkopa i to jeste bio maksimalni trend foruma. Slučajno se desio ovde. Na to mislim da puca gospodin Mačković.

Naravno, uz dužno poštovanjе @Милан Ракић-a.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Nebojš.a рече

@Vladan :::. Čita se samo ono što je trenutno aktuelno pa bilo ovde ili na borbi za veru. Nedavno je bila aktuelna polemika dva episkopa i to jeste bio maksimalni trend foruma. Slučajno se desio ovde. Na to mislim da puca gospodin Mačković.

Naravno, uz dužno poštovanja Milana Rakića.

Nije istina.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Nebojš.a рече

Čita se samo ono što je trenutno aktuelno pa bilo ovde ili na borbi za veru.

Наравно, мада, рече ми једна модераторка да се копа и дубље по текстовима... али то је то, читају се актуелности углавном...

пре 2 минута, Nebojš.a рече

Nedavno je bila aktuelna polemika dva episkopa i to jeste bio maksimalni trend foruma. Slučajno se desio ovde.

Није полемика била овде него преко објава на званичним порталима а овде смо "само" то све исецкали у ситна цревца и кавурму... :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...