Jump to content

Наводни наводници о „наводној“ аутокефалији Српске Православне Цркве по Владики западноамеричком Максиму

Оцени ову тему

Препоручена порука

Укратко, еклисиологијом коју Цариград покушава да наметне, Црква дефинитивно престаје бити заједница исповедања вере у Бога, и верности Христу, већ постаје вероисповест о божанственим пуномоћјима и прерогативима личности истанбулског патријарха.

Подели на овим сајтовима

Цариград намеће себе као орган јединства нашем маловерју према Богу, нашем оклевању да покајањем приступамо Христу да би имали лични однос са Њим, наше склониште и уточиште од покајања и од Христа, наш законски заступник и опуномоћени адвокат пред Њим.

Подели на овим сајтовима

On 13.4.2019. at 8:51, Ведран* рече

Једна ствар коју нисам поменуо је та да Владика Максим титулу светог Саве пише као "архиепископ српских и ПОМОРСКИХ" земаља.

Ја не знам које су то поморске земље? Знате ли ви?

Знам за наше приморске земље, тј. земље на обали мора, у приобаљу, при мору, отуда приморске. Знам такође да постоје прекоморске земље, земље које су са друге стране неког мора. Али не знам за поморске земље. То би теоретски биле неке земље по мору, што једно друго искључује, јер или је море, или је земља, то јест копно. Знам још за поморске карте, које користе морнари, знам за поморски туризам, крузере и слично, знам за поморце, који ипак нису посебан народ, итд., али не знам за поморске земље. 

Иначе занимљиво је да је тај израз "поморске земље" ушао и у предлог новог Устава СПЦ. Како се и зашто ту нашао у тој форми није сасвим јасно. Надам се да ће бити исправљен у новој верзији. 

Nije tu nista posebno novo slicnu titulu ima i hercegovacki episkop

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Ведран* рече

Мени је "чудно" (са наводницима)

Preter`o si s navodnicima u ovoj temi... vise se ne zna sta je navodno a sta "navodno"... :smeh1:

• Хахаха 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

Preter`o si s navodnicima u ovoj temi... vise se ne zna sta je navodno a sta "navodno"... :smeh1:

Пости на води, а пије вино, па га ударило у главу и занесе се... Сад само да се в Максим јави па да искоригује му то око наводника... Он се разуме у ту материју.:))

Подели на овим сајтовима

A ka` sam ja jos pre 7-8 godina na istom ovom forumu bas ostro kritikovao fanarce (incl. Zizjulasa) i njihove partizane, javise se neki visokoprepodni koji mi rekose da rusim Pravoslavlje samo ako izrazito ne obozavam "vaseljenskog" patriju. Vol`o bi sad da ih malo susretnem, da popricamo nesto na srpskom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Пости на води, а пије вино, па га ударило у главу и занесе се... Сад само да се в Максим јави па да искоригује му то око наводника... Он се разуме у ту материју.:))

Cekaj, a `e sad meni vazi ocena iz patrologije? Ako me teraju ponovo da polazem, strajkovacu gladju u sred posta!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Cekaj, a `e sad meni vazi ocena iz patrologije? Ako me teraju ponovo da polazem, strajkovacu gladju u sred posta!

Важи ти се, јер си приватно учио код Аве!:))12:smeha::))

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Важи ти се, јер си приватно учио код Аве!:))12:smeha::))

Nista bez pecata... 0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, obi-wan рече

Iz agiologije. Ja dobio osmaju

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Jok more, ja sam kod njega polagao bas patrologiju. Isto 8. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

Мора да си рекао да истинољубивост држиш за врлину!:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Мора да си рекао да истинољубивост држиш за врлину!:))

Jok. Pričo o Mariji Egipćanki i njezinom moralnom kolektivu

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Милан Ракић рече

Jok. Pričo o Mariji Egipćanki i njezinom moralnom kolektivu

Мора да си рекао да је она давала... :D А где ћеш то да кажеш?!

Подели на овим сајтовима

Чоек вас остави за мало, и одмах скренете са благочешћа. 

Ц ц ц 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...