Jump to content

Crkvena služba u Holandiji koja traje mesecima

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, obi-wan рече

...pravoslavne popove koji primaju emigrante - njih nema u ovakvim vestima, a to ce tesko da bude slucajnost.

Meni deluje da je ovo vest najviše zbog korišćenog metoda - neprekinute maratonske službe koja se koristi zbog rupe u zakonu. Ono što je neobično i nesvakidašnje često postaje vest, ne mora čak ni da bude na strani 'SJW' ;)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, obi-wan рече

Pazi, kod njih unazad nekoliko godina stalno bivaju napadi i silovanja od strane dosljaka. Nije kao da toga nije bilo uopste, ali sad je dobilo jednu novu i goru dimenziju. I onda uzme lik i zaleti se kamionom u masu, baci bombu u metro, napadne nozem ljude na mostu u sred dana... u takvoj atmosferi samo pomeni emigraciju nekom, i uteras mu stra` u koske odma`. Ljudi tamo, iako su za mnoge stvari realno sami krivi, prosto ne vide sebe sa desetinama hiljada psihopata koji prekopavaju njihovu kulturu uzduz i popreko, i ugrozavaju njihove zivote.

Pride, kad vidim kakav haos prave levaci po Murici sa tim politkorektnim djubretom, lepo mi se smuci od svega.

Baš si zapjenio bezveze. 

Pre svega ti koje pominješ da napadaju noževima, zaleću se kamionima u masu, i bacaju bombe po metrou nisu proizvod sjw-a nego desnice, rasista, altright ovca itd...i ta nedjela su izvršena ne od strane drekavaca, nego ljudi koji rođeni u zapadnim zemljama davno prije nego su drekavci bile uopošte na CIA-a listi planova i koji su osjetil svu gorčinu odbačenosti od strane društva, koji su samom svojom pripadnošću drugoj naciji i religiji bili osuđeni na odrastanje u getou, i koju su na kraju postali vrlo lagan plijen za regrutaciju u džihadističke redove. Napada od samih emigranata je bilo, i s obzirom na njihov broj, gotovo je zanemarljiv i ne iskače ništa od statistike koja važi za bilo koju od tih zemlja u pogledu počinjenih krivičnih djela. I pored toga smatram da su pretjerali, naročito Njemačka u pogledu poziva da se migranti prime po svaku cijenu. 

Uzimajući ovaj konkretan slučaj ne znam šta te toliko pogađa? Nastoje da zaštite porodicu sa troje djece i to iz hrišćanske Jermenije koji su tamo u Holandiji još prije nego je počela migrantska kriza i koji apsoultno nikakve veze nemaju sa SJW i koju su tamo vjerovatno silom prilika jer su pod političkim progonom u svojoj zemlji. Ne znam ni što ti smeta što su medijski ispraćeni? Evo ovaj skori slučaj saudijske djevojke koja je pobjegla od roditelja jer odilučila napustiti islam, dobio je na medijskoj težini i to joj je vjerovatno spasilo život, u suprotnom bi je tajlandski službenici deportovali i život bi joj se završio po sletanju u saudiju. Šta bi čovjek tu sve mogao reći, te ko je ona da joj se posveti pažnja, te koliko ljudi ima jop pogotovo u Jemenu koji bi rado tražili azil ali nemaju ni prebijene pare ni da promole nos iz svoje države, a tek da se oglase po društvenim mrežama.....itd...puno bi se primjera moglo navesti, ali to nije razlog da se diskredituje pokuša pomaganje bilo kome je pomoć potrebna, a u ovom slučaju jeremnske porodice njima je itekako potrebna. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Inače već je vrlo "zavadějicí - zavodeća" informacija da im je azil bio dva puta u toku šest godina odbijan i da su "nešto - nije jasno šta to tačno" uspjeli "iz-suditi" na holandskim sudovima ali ono što su maksimalno mogli žalbom isposlovati na sudovima je takozvani "přezkum rozhodnutí - revizija odluke" pa je sud taj predmet dva puta vraćao tom istom upravnom organu, ministarstvu unutrašnjih poslova tj. sekciji za izbjeglice i imigrante na tom ministarstvu jer se radilo o nekim valjda samo procesnim greškama ili manama administrativnog karaktera. Sudovi ustvari nigdje ni ne odlučuju o dodjeljivanju azila niti koji sud može šta bitno promjeniti na rješenju upravnog organa, tako je to svuda i u Srbiji i u Češkoj i u Holandiji. Može samo vratiti cijeli predmet na ponovno odlučivanje ukoliko nadje da se u nekoj tački neka administrativna stvar ili postupak nije ispoštovao (to tamo napišu šta je potrebno ispraviti kako bi se ispoštovala procedura) a ni u kojem slučaju ne donosi odluke ni za a ni protiv udjeljivanja azila bilo kome. Dakle već ta informacija da su parnicu o azil dobili 2x na sudu je netačna! 

http://sbirka.nssoud.cz/cz/rizeni-pred-soudem-zajisteni-cizince-prezkum-rozhodnuti-samosoudcem-azyl-povinnost-setrvat-v-zarizeni-pro-zajisteni-cizincu.p3245.html

https://www.epravo.cz/top/clanky/soudni-prezkum-spravniho-uvazeni-ve-veci-mezinarodni-ochrany-54973.html 

Zakoni o azilu u EU i naprostoj većini zemalja svijeta su svuda isti jer su usaglašeni s medjunarodnim pravom i Ženevskim sporazumom o izbjeglicama, ni Holandija nema neke svoje "specijalne" azilove zakone i pravila. 

http://www.profipravo.cz/index.php?page=article&id_category=16&id_article=257987&csum=43eea797

Izgleda da su im uz "odbijenicu" ponudili premještaj u nove zemlje EU (Rumuniju, Bugarsku, Slovačku, Češku, Poljsku, Madjarsku) Prema novoj važećoj legislativi o razmjeni i premještaju izbjeglica "Dublin III" je to moguće a oni to odmah svaki put odbili, to bi moglo značiti ono "da nisu saradjivali". U posljednje vrijeme se to čim dalje tim sve češće praktikuje, uzmi ili ostavi i sretan put! Ili Romania ili zurück nach Hause bella Armenia! Buon viaggio! Taj "Dublin III" se inače odnosi kako na tražioce azila tako i na one koji su ga već dobili, dakle na sve izbjeglice svejedno u kojoj fazi ili s kojim statusom - tražioca azila ili azilanta. Radi se to tako da jedna država koja ih želi premjestiti unutar EU im za sebe daje "odbijenicu" kako bi mogli dobiti azil tamo gdje ih pošalju jer ga ne mogu dobiti pozitivno rješeno na dva mjesta istovremeno. Oni koji to odbiju imaju peh, smolu a to je razlog zbog kojih se ni Visoki komesarijat OUN ne petlja potom u te stvari. Imali su šansu dobiti azil u Rumuniji ili Bugarskoj i sl. gdje su ih slali ali nisu tamo htjeli, nisu im to dosta lukrativne zemlje. Tu potom ni OUN a ni UNHCR ne pomognu ništa!

https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/humanitarni-azyl-cast-i

https://www.pravniprostor.cz/clanky/spravni-pravo/humanitarni-azyl-cast-ii

Подели на овим сајтовима

Jasno je i zašto holandsko ministarstvo koje o azilu odlučuje, ne može publikovati ključne stvari bilo kojeg konkretnog slučaja ili predmeta i ventilovati to po novinama i na internetu u javnosti. Pravo na azil spada u takozvana "nenároková" prava tj. ne postoji nikakav automatizam ili šema, recept po kojem ja kad ispunim to, neko mi mora dati ono (to je ta narokovost, ako sam ja osiguranik zdravstvenog osiguranja, bolnica me mora primiti na liječenje ili ako sam osiguranik socijalnog osiguranja kad napunim dovoljno godina staža ili starosti ili obojeg sljeduje me penzija, ili ako sam invalid sljeduje me invalidska penzija ili ako je žena trudnica ima pravo na trudničko bolovanje i sl.). Kod azila to sasvim tako na ide i odluka neke države o udjeljivanju azila nije ni aposlutno benevelontna jer mora biti u skladu sa medjunarodnim zakonima i propisima, glavno s tom Ženevskom konvencijom o izbjeglicama ali istovremeno nije ni bezuslovna tj. da je neka država bezuslovno dužna ponuditi, pružiti ili obezbijediti azil nekome. Zato recimo drugoj nekoj jermenskoj porodici isti taj holandski upravni organ može odlučiti pozitivno jer npr. imaju sasvim malu djecu do 10 godina starosti ili neko od te djece je hronično ili akutno bolesno, alergično i sl. i mora se liječiti a u Rumuniji ili Bugarskoj nisu uslovi za liječenje isto tako dobri kao u Holandiji ali recimo već drugu porodicu u sličnoj situaciji sa već odraslom djecom (kao kod ovih Tamraziana 21,19 i 15) može odbiti i ponuditi im alternativnu mogućnost sticanja azila u Rumuniji, Bugarskoj, Litvaniji i sl. Takodjer se procjenjuju i šanse na traženje posla, integraciju, školska sprema, kulturna bliskost sredine, jezična barijera itd. a u svakom konkretnom slučaju je to drugačije. Zato mnoge te detalje nije ni moguće bilo gdje publikovati niti ko ima pravo napisati: kako ste onoj porodici mogli dati azil, dajte ga sad i nama! To je ono što znači da tu ne postoji nikakva takva narokovost, pravo na nešto ili mogućnost istog aršina i komparacije, u tom smislu svaka država može "benevolentno" odlučivati o svemu tome i uslovima pod kojim će nekom azil dati ona sama a nekog otkazati na drugu alternativnu mogućnost, formu sticanja zaštite - azila kod sebe (nekakav vizum, privremena zaštita i sl.) ili u sasvim drugoj državi EU a u mantinelama, granicama medjunarodnih zakona, naravno. Inače tim sporovima potom ne bi bilo nikad kraja ni konca - "oni ga dobili a mi nismo" i tome slično. 

https://www.dw.com/bs/65-godina-ženevske-konvencije-za-izbjeglice/a-19431464

http://www.europarl.europa.eu/external/html/welcomingeurope/default_hr.htm

https://tinyurl.com/yb9k9l3o

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Pre svega ti koje pominješ da napadaju noževima, zaleću se kamionima u masu, i bacaju bombe po metrou nisu proizvod sjw-a nego desnice, rasista, altright ovca itd...

Ne, to nije tacno ni najmanje. Oni su direktan proizvod sjw-a i ostale ekipe s te strane - direktan proizvod od samog njegovog nastanka, pa sve do nasilnog uvoza u zemlje zapadne Evrope. Bez ratova koje bas ta nazovimo je sjw politika pokrece po BI ne bi bilo ni 10% od ovog sad broja emigranata, i sto je najvaznije - bez njihovog nasilnog insistiranja ne bi bilo sirom otvorenih vrata bez ikakve kontrole, da ti isti drekavci udju tamo `de su usli.

Jesi zaboravio sta pricasmo na temi o Siriji? Ko su politicari koji pokrecu te ratove - desnicari? Naravno da nisu oni, nego lefterska sjw bagra.

пре 3 часа, Justin Waters рече

Uzimajući ovaj konkretan slučaj ne znam šta te toliko pogađa? Nastoje da zaštite porodicu sa troje djece i to iz hrišćanske Jermenije koji su tamo u Holandiji još prije nego je počela migrantska kriza i koji apsoultno nikakve veze nemaju sa SJW i koju su tamo vjerovatno silom prilika jer su pod političkim progonom u svojoj zemlji.

Rekoh vec povise i napred - nastup, nacin, licemerno zgrazanje nad jednim slucajem dok na masu drugih i mnogo tezih ti isti ni ne obrate paznju, itd...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Paradoksologija рече

Meni deluje da je ovo vest najviše zbog korišćenog metoda - neprekinute maratonske službe koja se koristi zbog rupe u zakonu. Ono što je neobično i nesvakidašnje često postaje vest, ne mora čak ni da bude na strani 'SJW' ;)

Isto i ja kazem - vest je pre svega zbog toga, tj. radi click-bait senzacije. Pa onda sve ostalo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters 

Ili aj` ovako da pricamo: `de su bili protestanti iz Holandije kad su npr. kolone izbeglica kuljale iz nasih krajina u Srbiju? Aminovali su nasilje koje je te izbeglice proteralo iz njihovih domova. Ili npr. kad psihopate raznesu pola kvarta u Keniji ili Zambiji, stave li bese oni zastavu te zemlje na neko videlo da izraze solidarnost? Naravno da ne, jer je po njima ocigledno zapadna Evropa jednakija od ostatka sveta.

Kao sto rekoh i napred - neka je ova ekipa iz ovog clanka sasvim besprekorna u svakom pogledu, u najboljem slucaju oni ce medijski pasti kao kolateralna steta opsteg licemerja koje tamo vlada - nece moci nikad da dodju do izrazaja i da do kraja saopste svoju poruku, jer ce upravo sredina u kojoj su da ih zakloni i ucutka.

Подели на овим сајтовима

А на све већ горе речено, ово је највероватније само још једна тужна прича о томе како су суботари узели под своје једну Хришћанску породицу и дали ужасан пример коме да се обрате остали који су у сличној невољи.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, obi-wan рече

Ne, to nije tacno ni najmanje. Oni su direktan proizvod sjw-a i ostale ekipe s te strane - direktan proizvod od samog njegovog nastanka, pa sve do nasilnog uvoza u zemlje zapadne Evrope. Bez ratova koje bas ta nazovimo je sjw politika pokrece po BI ne bi bilo ni 10% od ovog sad broja emigranata,

Sad bez ikakog zezanja stvarno ne znam šta ti podrazumevaš pod SJW...

Ovo su definicije sa wikipedije:

Social justice warrior (SJW) is a pejorative term for an individual who promotes socially progressive views, including feminism, civil rights, and multiculturalism,[1][2] as well as identity politics.

i Urban rečnika:

A person who uses the fight for civil rights as an excuse to be rude, condescending, and sometimes violent for the purpose of relieving their frustrations or validating their sense of unwarranted moral superiority. The behaviors of Social justice warriors usually have a negative impact on the civil rights movement, turning away potential allies and fueling the resurgence of bigoted groups that scoop up people who have been burned or turned off by social justice warriors.

i Conservapedia:

A social justice warrior, often abbreviated SJW, is a leftist who calls attention to some (real, imagined, or exaggerated) injustice in society in an excessive, inappropriate and often ineffectual way. The term is a pejorative for those who engage in identity politics and political correctness. A large percentage of social justice warriors are secular leftists.

Jel ti pod tim izrazom podrazumevaš nešto drugo? Možda "socijalni liberalizam"?

Baš nekako ne mogu nikako da spojim kako "SJW politika" pokreće ratove na BI... pa čak ni kako postoji nekakva "SJW politika"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Avocado рече

Sad bez ikakog zezanja stvarno ne znam šta ti podrazumevaš pod SJW...

Pa mislio sam da je iz pisanja jasno - sve te licemere, koji iznutra kljucaju zlobom i netrpeljivoscu, a glume francuske sobarice. Gore sam Justi i napisao "nazovimo ih tako", u smislu - sve te tog tipa ponasanja. Zamorno mi je da se drzim tih nekih skroz krutih obrazaca i definicija, pa uzimam sebi slobodu jednog sireg tumacenja, za koje moze da se kaze da je tacno. :)

Znaci, politicari koji zele ratove i koji pokrecu ratove po svetu, narocito na BI, u Murici listom pripadaju tom levicarskom pravcu, nisu konzervativci.

To ne znaci ni najmanje da su konzervativci suvo zlato, ni cak da su uospte nesto i mnogo bolji, prosto ovi prvi dominiraju i stalno se trpaju u prvi plan. Tog i takvog duha su prakticno svi koji ih slede u bilo kom pogledu, pa i tom o kome smo pricali napred - po pitanjima emigracije ove i one.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Pa mislio sam da je iz pisanja jasno - sve te licemere, koji iznutra kljucaju zlobom i netrpeljivoscu, a glume francuske sobarice. Gore sam Justi i napisao "nazovimo ih tako", u smislu - sve te tog tipa ponasanja. Zamorno mi je da se drzim tih nekih skroz krutih obrazaca i definicija, pa uzimam sebi slobodu jednog sireg tumacenja, za koje moze da se kaze da je tacno. :)

Znaci, politicari koji zele ratove i koji pokrecu ratove po svetu, narocito na BI, u Murici listom pripadaju tom levicarskom pravcu, nisu konzervativci.

To ne znaci ni najmanje da su konzervativci suvo zlato, ni cak da su uospte nesto i mnogo bolji, prosto ovi prvi dominiraju i stalno se trpaju u prvi plan. Tog i takvog duha su prakticno svi koji ih slede u bilo kom pogledu, pa i tom o kome smo pricali napred - po pitanjima emigracije ove i one.

Ma nisam ni pitao da nešto posebno definišeš, zato sam i ponudio par nekih definicija koje sam našao na netu... a ako ih definišeš kao "sve te licemere, koji iznutra kljucaju zlobom i netrpeljivoscu, a glume francuske sobarice", time si obuhvatio sve zlobne licimere... i leve i desne i centrističke... prosto sve... i onda je malo nejasno o čemu pričaš... a npr. baš suprotno od ovog što dalje navodiš, konzervativci takođe pokreću ratove po svetu... ovaj talas ratova na BI su pokrenuli upravo republikanci tj. konzervativci posle 11.09... posle Obama nastavio i proširio priču, ali ovi su pokrenuli... takođe, poslednjih godina u Evropi imaš gomilu konzervativaca na vlasti... počev od Merkelove i britanaca, pa preko ostalih... najveća grupa partija u EU parlamentu je konzervativna... još od 1999.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party_group

In the European Council, 9 out of 28 Heads of State and Government belong to the EPP family and in the European Commission, 13 out of 27 Commissioners come from EPP parties.

Bojim se da gomila tih političara koje ti označavaš kao "SJW" su konzervativci... i onda imamo mali problem u komunikaciji... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ono kaj je ocito na mnogim temama, ne samo ovdje, jeste taj stav da kad god neki protestant uradi bilo kakvo dobro djelo, to je uvijek licemjerno, to je uvijek zbog pozornosti da ljudi vide, to je da bi se ljudi na prevaru odvukli u njihovu crkvu, da bi se ti ljudi " prevarili da odu u pakao" I slicno. Pa evo da Vam aplaudiram, braco pravoslavci na postenom sudu, jer kakvim sudom sudite, takvim vam se bude sudilo.

Znaci nikad nijedno dobro djelo ne uradimo jer smo ljudi npr, ili zato jer imamo suosjecanje, ili zato jer hocemo da poslusamo Kristove zapovjedi ? 

Da ne spominjem da smo svi subotari I sektasi. Naravno cast onima koji imaju posteno rasudjivanje, a ima ovdje I puno takvih.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, SerbCro рече

Ono kaj je ocito na mnogim temama, ne samo ovdje, jeste taj stav da kad god neki protestant uradi bilo kakvo dobro djelo, to je uvijek licemjerno, to je uvijek zbog pozornosti da ljudi vide, to je da bi se ljudi na prevaru odvukli u njihovu crkvu, da bi se ti ljudi " prevarili da odu u pakao" I slicno. Pa evo da Vam aplaudiram, braco pravoslavci na postenom sudu, jer kakvim sudom sudite, takvim vam se bude sudilo.

Znaci nikad nijedno dobro djelo ne uradimo jer smo ljudi npr, ili zato jer imamo suosjecanje, ili zato jer hocemo da poslusamo Kristove zapovjedi ? 

Da ne spominjem da smo svi subotari I sektasi. Naravno cast onima koji imaju posteno rasudjivanje, a ima ovdje I puno takvih.

Nisi baš u pravu, te zemlje kao Holandija i slične su poznate po tome što su njihovi pastori, većinom sektaši koji nisu pripadali ni nekim glavnim protestantskim denominacijama bukvalno izmišljali na silu konvertite i sasvim otvoreno bez nekog velikog ustezanja nagovarali na sve moguće načine izbjeglice muslimane (Sirija, Avganistan, Irak itd.) da predju na hrišćanstvo tj. u tu njihovu sektašku verziju hrišćanstva jer će im to olakšati cestu k azilu, dokazano je to i posvjedočeno u mnogo takvih primjera čak i YT videima a tako nešto nisu nikad radile ni katolička, ni pravoslavna ni evangelička crkva, pri tom mislim na original luterane a ne na evangelikane i ostale slične "biblijske hrišćane" koji poriču čak i postojanje Crkve. Njima je najvažnija njihova mozak ispirajuća propaganda slično kao i Jehovistima a ne Kraljevstvo Nebesko ili spasenje nečijih duša, tamo kod njih se ustvari teško ko i spasiti može. Jehovisti to rade svuda, obećavaju posao, stanovanje čak i novčanu pomoć itd. kao satisfakciju za krštenje kod njih, sam sam se s tim sreo, jedan moj radni kolega bio njihov pastor a vrbovao nove ovčice upravo tako tim načinom i obećanjima boljeg života. Slično to rade i Pentekostalci, takozvani Letniční hrišćani ali imaju bar neku mjeru ukusa i ne rade to tako okato i bestidno kao Jehovisti već nešto suptilnije. Vidio sam to lično na svoje oči. Radio sam i s jednima i s drugima, i s tim jehovistom i s tim pentekostalcima na normalnim poslovima u firmama po nekoliko godina i imao priliku upoznati ih izbliza a na duže vrijeme pratiti šta rade. Tako su se tamo ponašali i o tom pričali, koristili svaku priliku za vrbovanje novih potencijalnih članova.

Подели на овим сајтовима

Pa to sto su neki muljali, ne znaci da svi nekaj muljaju, ne treba generalizirati, a da se neko bude spasio samo zato kaj je pripadnik bilo koje crkve, u to ne vjerujem, jer pise nece onaj koji mi govori Gospode, Gospode, nego onaj tko cini Ocevu volju.

Naravno, tamo gdje je istina slabo zastupljena, teze bude covjek presvjedocen o potrebi za pokajanjem I spasenjem.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...