Jump to content

Šta znači nositi svoj krst?

Препоручена порука

пре 48 минута, ronin рече

слажем се али није ратно стање. Радост чине мале ствари.  Не смеш допустити "ситницама"  да те изнервирају. 

Rat se vodi na nevidljivom planu

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana B. рече

Razumem Anu. Ne mogu svi u manastir i uostalom u manastir se iskljucivo ide zbog priziva i iskrene zelje. Tako da postoji dosta ljudi koji nisu za manastir, a s druge strane tesko se snalaze i u svetu, zbog raznoraznih iskusenja i okolnosti...

Sto se ljudi tice, i tu imam jedan primer iz okoline. Moja koleginica koja je vrlo aktivna u crkvi i privrzena veri, ima problem, jer je ljudi na poslu odbacuju. Nekako kao da joj precutno signaliziraju da nije njihovo drustvo, prosto ne umem da objasnim, ali zao mi devojke. Verujem i da je njoj tesko i da je imala skroz druga ocekivanja.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Лубеница рече

Што ја? Ја се одлично сналазим у свету, а даће Бог и у браку :)

Bićeš ti dobra domaćica,moj me insekt nikad ne vara.:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ana B. рече

Nevidljiva borba je uvek pristustan, ali od tebe zavisi da li ces izadji kao pobednik ili gubitnik. @Ana B.  zato glavu gore, svako nosi svoj krst ali  se uvek nadje neki  "Simona iz Kirine" da ponese tvoj krst. U nosenju krst niko nije sam. 

• Свиђа ми се 1

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ronin рече

Nevidljiva borba je uvek pristustan, ali od tebe zavisi da li ces izadji kao pobednik ili gubitnik. @Ana B.  zato glavu gore, svako nosi svoj krst ali  se uvek nadje neki  "Simona iz Kirine" da ponese tvoj krst. U nosenju krst niko nije sam. 

Ne zalim se, samo zelim malo da odmorim od molitve

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Anika рече

Razumem Anu. Ne mogu svi u manastir i uostalom u manastir se iskljucivo ide zbog priziva i iskrene zelje. Tako da postoji dosta ljudi koji nisu za manastir, a s druge strane tesko se snalaze i u svetu, zbog raznoraznih iskusenja i okolnosti...

Sto se ljudi tice, i tu imam jedan primer iz okoline. Moja koleginica koja je vrlo aktivna u crkvi i privrzena veri, ima problem, jer je ljudi na poslu odbacuju. Nekako kao da joj precutno signaliziraju da nije njihovo drustvo, prosto ne umem da objasnim, ali zao mi devojke. Verujem i da je njoj tesko i da je imala skroz druga ocekivanja.

Odbacuju je zato sto se oni ne trude u tom pravcu i onda im je ona ko neki zadatak ...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ana B. рече

Ne zalim se, samo zelim malo da odmorim od molitve

Odmor je koristan, posle ce sve biti lakse. 

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana B. рече

Lakse je ovako veruj mi :)

Znam. I ja sam kroz to prosao. 

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Ana B. рече

Da li je istina da što se više molimo to imamo teža iskušenja? Na primer daš sebi neko pravilo i moliš se možda i više nego što bi trebalo, jer primećuješ da postaješ zahtevan i prema drugima i prema sebi... Ako se manje moliš ko da više paziš na dela ... Bitna je umerenost, pa i u ovom... 

Najbitnije pravilo je da bude blaga i covrkoljubiva. Ostali darovi se sticu vremenom. 

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

@Adelaida ,,Udjite na uska vrata, jer siroka vrata i prostran put vode u propast, i mnogo ih je koji idu njim. Kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u zivot, i malo ih je koji ga nalaze!” Matej 7,12 :D:D

Uska vrata.jpg

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Nikola Stojanovic рече

Kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u zivot, i malo ih je koji ga nalaze!”

Da, ali gde kaze da ih ima 2?

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ronin рече

слажем се али није ратно стање. Радост чине мале ствари.  Не смеш допустити "ситницама"  да те изнервирају. 

Ove sitnice koje te nerviraju ti mogu pomoci da vise upoznajes sebe. :)

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...