Jump to content

Зоран Ђуровић: О причешћу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

оће да ме запале..

to da bi prosvetlili tvoju duhovnu tamu...nista drugo...

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Теби је за опростити ако си ме побркала са ликовима као што су Мирољуб Петровић...

:smeh1: ma kakav Miroljub...i on je stand up komicar...ja ne brkam pojmove. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Adelaida рече

to da bi prosvetlili tvoju duhovnu tamu...nista drugo...

Мудро збориш, па за тебе могу рећи да не спадаш у "жене објекте"!:))12:smeha::)) Има једно мизогено место у Томином Јеванђељу: Жена ће се спасити ако се трансформише у мушко! :smeh1: Наравно да ова изјава није позив на трансгендерство...  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Adelaida рече

:smeh1: ma kakav Miroljub...i on je stand up komicar...ja ne brkam pojmove. 

Дуже време сам упозоравао на тог лика. Као што сам то чинио за Перановића, а људи мислили да претерујем. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Жена ће се спасити ако се трансформише у мушко! 

Jel se vazi ako sam junacna sa slabim zenskim telom a duhom muskim i vojvodskim? :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Avo iskreno sam se uplasila. Ako je takvo stanje da monasi u takvom stupnju prelesti imaju priliku da uticu na ljude to je tragedija za SPC. 

I sto je najbolja fora sedi u keliji iz koje je izasao Nikodim B. Cudno.

A u manastirskoj crkvi milina Bozija.

Ух, знам и тог јунака... И на њега сам упозоравао, јавно писао. Неки ревнитељи зажалили што им нисам ближи па да ме приупитају за јуначко здравље. Амфилохију сам скоро рекао, кад смо се видели овде у Риму да је погрешио што није рашчинио одмах Никодима. То је грешка као кад педофиле и сличне само преместе. Милутин се примио на зилотство овог, да би после дочекао да га овај прогласи екуменистом! Милутин и екуменизам!:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Adelaida рече

Jel se vazi ako sam junacna sa slabim zenskim telom a duhom muskim i vojvodskim? :scratch_head:

Отприлике::::::::)))))))))))))))))). Има наде за тебе, нећеш се претворити у ... дим.  

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, ana čarnojević рече

Nikodim B.

Ко теби даје за право да га овако ословљаваш? Види како је он отписао Владици Милутину: 

"Пре свега, писмо Еп. Милутина је правно неважеће.

У њему недостаје име особе коме је оно упућено. Иако сам ја једини Архимандрит Никодим у Епархији ваљевској, моје пуно име је Архимандрит Никодим (Богосављевић), као што стоји у свим актима мени упућеним, које је издавала иста Епархија. Дакле, особа којој је писмо упућено – АРХИМАНДРИТ НИКОДИМ – правно не постоји у Епархији ваљевској, односно у СПЦ".

- Зато, молићу те лепо, да се држиш протокола!:))

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Adelaida рече

Ne, to je duhovni ucitelj. Duhovni ucitelj moze biti parohijski svestenik, dete, roditelj, baba, pradeda, kasirka u prodavnici...bilo ko ko svojim recima doprinese da se u necijem mozgu upali lampica i nesto ti bude jasno...

Duhovnik je ozbiljnija prica...level up...duhovnik osim sto ti dopre do mozga, dotice ti i dusu...zato se tako i zove duhovnik. I pravi duhovnici ne rastu na drvecu, ne pronalaze se lako, i nemaju svi svestenici i dar duhovnistva...neki mogu biti ispovednici ali ne i duhovni ucitelji niti duhovnici, neki mogu biti i ispovednici i duhovni ucitelji ali ne i duhovnici...a retki mogu biti sva tri.

Ali ne znam ti ja nista o tome... nisam skolovala...od vremena pa do sad :smeh2:

Tesko je biti psihologicarki duhovnik. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

Da, a ovsj drugi je Arsenije Isihasta Youtuberski

Знао сам, против лудориј његових сам писао. Мислим да Амфилохие после овога неће моћи ниједнога да ували Милутину.:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, ana čarnojević рече

Avo iskreno sam se uplasila. Ako je takvo stanje da monasi u takvom stupnju prelesti imaju priliku da uticu na ljude to je tragedija za SPC

Ma ne brigaj. Monasi su uvijek, ne svi naravno, bili takvi. Samo im nije puno dolazilo kao danas, pa ih je to malo dodatno iskvarilo. Tako da mozes u potpunosti da ih zaobidjes.

Gore je kad imaš takvo stanje u parohiji, tu gdje ziviš stanje koje ne možeš zaobići, koje ti guši duhovni život.

Avinu parohiju gledam na slikama i uzdišem, preselio bih se u Rim, a ne mogu. Za utjehu je što ga imamo online. I to je neka Božija utjeha valjda. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Оде Ава да слика. Радим нешто за Аустрију. Оградих вас довољно од вукова!:pop: Ако треба нешто ургентно :sossos:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Liga Džentlmena рече

Tesko je biti psihologicarki duhovnik.

Jedino u slucaju ako je na nizem duhovnom stupnju od mene. 

( sta da ti kazem...najjaci samo opstaju ) 1324_womens

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Heraklit рече

Čime meriš stupanj svoje duhovnosti?

Duhovnim i dusekorisnim razgovorima, opitima i delima. 

ali kao sto rekoh ranije...ne znam ti ja nista o tome...;) uzalud pitas

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...