Jump to content

Zašto se rađaju bolesna deca?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Imam neizmerno poverenje u Gospoda, i ni najmanje nemam problem da prihvatim da je svako stradanje koje On dopusti upravo potrebno za spasenje nasih bliznjih i nas, ma koliko da je tesko.

Ono sto ne mogu da povezem u svom umu uz Gospoda su kletve i osveta. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Лидија Миленковић рече

Ono sto ne mogu da povezem u svom umu uz Gospoda su kletve i osveta. 

То и не иде уз Господа...зашто би то повезивала са Њим ?

Једемо оно што смо замесили. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, JESSY рече

zasto smo subotari...? 

mene niko nije ucio da Bog kaznjava decu zbog ucinjenih roditeljskih grehova...i ja ove citate imam obelezene u svom Svetom Pismu...

."..jer ljubav pokriva mnoštvo grehova..."

za mene je suština ovog života ovde - NAUČITI VOLETI...tako su me učili i tako sam ja shvatila...:)

Voleti se nicim ne kosi sa vaspitnim kaznjavanjem Roditelja, u tome je cela stvar. Jer kad ovako kazes izlazi da ja npr. nisam ucen da volim i ostalo sto tu ide, nego valjda obozavam nekakvog sadistickog "boga", koji se nasicuje kaznjavanjem ljudi.

I postavio sam razborito i pismeno pitanje, a ti mi ne odgovori. Na zalost, nisam iznenadjen...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Бог не кажњава наравно.

Nije tacno. Bog itekako kaznjava ljude VASPITNO, kako i prilici Roditelju koji neizmerno ljubi svoju decu. Ovo kazem u opstem slucaju, mimo ovog pitanja o kome se sad prica. Ili to, ili Oci prosto nisu imali pojma sta pricaju, nego sad evo nekolicina vas dodje da nas konacno nauci sta treba...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Иван ♪♫ рече

postavi

Necu. Uzmi pa citaj, toga ima na tone. Citatomanijom se bave subotari. Crkva dise zivim Duhom istine, kojim su disali i Oci, bogotumaci i bogorazumitelji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Лидија Миленковић рече

Zato i kazem jos uvek. Samo sam iskrena, jer to nije nesto sto sednes i naucis. Odnosno, mozes da naucis teoretski i onda je to znanje. Meni treba poimanje. Verujem da ce mi Gospod, kad bude volja Njegova otvoriti um i za to. (kao sto je i ucinio za mnoge druge stvari)

Njegova volja je uvek da covek razume Pismo, samo treba covek da pozeli da iskoraci izvan svoje zatvorenosti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Nije tacno. Bog itekako kaznjava ljude VASPITNO, kako i prilici Roditelju koji neizmerno ljubi svoju decu.

Нисмо се разумели, љубављу исправља (рекла бих) Што си  неки прек човек :smeh1: прави дрн...:smeh1:

Па је ли ти видиш да сам ти скоро све лајковла...аман  тврдоглави човече....

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi apostol Jakov rekao da nas Bog ne kažnjava nego da mi sami sebe kažnjavamo.

Ali jeste da bolest - greh - može da pređe od roditelja na dete. Ovo je prirodno-naučno dokaženo. Možemo jedino pitati zašto je Bog dopustio.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, VaSa110 рече

Kakve blage veze imaju patnje, muke i smrt nekog deteta /a za koje Bog nije kriv - daleko i predakeko bilo) sa "onim" životom? Kako je to u funkciji "onog" života?

Nemoj da se ljutis, ali ne vidim kako o tome sa tobom mogu da pricam. Ti hoces da telesnim razumom razumes jednu sasvim drukciju stvarnost, a to prosto ne ide.

U Crkvi vazi jedno pravilo za svakog ko zeli da poblize razume neke teze razumljive stvari duhovnog zivota: "tvori (ispuni) da bi razumeo".

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Рапсоди рече

Нисмо се разумели, љубављу исправља (рекла бих) Што си  неки прек човек :smeh1: прави дрн...:smeh1:

Па је ли ти видиш да сам ти скоро све лајковла...аман  тврдоглави човече....

Ne moze da se kaze da ne kaznjava ljude. Bog nije hipi, i tu je tacka. Bas u tome i jeste stvar sto mnogi danasnji Hriscani po nekoj cudovisnoj raslabljenosti volje (ili cega vec) ostro odbacuju i sam pojam vaspitnog kaznjavanja kao da je to nekakvo zlo.

I mi koji smo obicni roditelji vaspitno kaznimo dete, ne zato sto ga manje volimo, nego bas zato sto ga vise volimo i zelimo mu sve najbolje.

Bog kaznjava ljude i narode, vaspitno, po svojoj neizrecivoj ljubavi, da ne bi svi mi potpuno propali u svojim posunovracenim umovanjima.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

Ne moze da se kaze da ne kaznjava ljude. Bog nije hipi, i tu je tacka. Bas u tome i jeste stvar sto mnogi danasnji Hriscani po nekoj cudovisnoj raslabljenosti volje (ili cega vec) ostro odbacuju i sam pojam vaspitnog kaznjavanja kao da je to nekakvo zlo.

I mi koji smo obicni roditelji vaspitno kaznimo dete, ne zato sto ga manje volimo, nego bas zato sto ga vise volimo i zelimo mu sve najbolje.

Bog kaznjava ljude i narode, vaspitno, po svojoj neizrecivoj ljubavi, da ne bi svi mi potpuno propali u svojim posunovracenim umovanjima.

Прихватљиво ми је само казна као лек .

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Прихватљиво ми је само казна као лек .

Pa to je to isto - vaspitna kazna, odnosno kazna kao lek. I kanoni u Crkvi jesu isto to - vaspitno kaznjavanje, odnosno terapeutsko sredstvo kome nije cilj da coveka umlati do kraja, nego naprotiv da ga podigne i otrezni.

Подели на овим сајтовима

I uopste, ali uopste ni malo ne volim da se bakcem i bacam citatima, ali ajd`, evo jednog, da podsetim malo zaboravne...

...

"...и заборавили сте опомену, која вам као синовима говори: "Сине мој, не презири карања Господњег, нити клони кад те он кара (= кажњава); јер кога Господ љуби, онога и кара (= кажњава), и бије свакога сина којега прима".

(Jevr. 12, 5-6)

Подели на овим сајтовима

Ne znam da l` da menjam nik u "Darth Veseljak", ili tako nesto, kako vreme ide sve vise mi prilici tako nesto... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, obi-wan рече

Nemoj da se ljutis, ali ne vidim kako o tome sa tobom mogu da pricam. Ti hoces da telesnim razumom razumes jednu sasvim drukciju stvarnost, a to prosto ne ide.

Zašto bi se ljutio. Nisam ni mislio da bude razgovor, postavio sam pitanja ne bi li dobio odgovor. Nekako stičem utisak da izbegavaš

odgovor i u tu svrhu koristiš "telesni razum" i "drugačiju stvarnost" šta god da je to..

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...