Поуке.орг - инфо Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Данас 4 септембра, на празник Светог мученика Агатоника и Светог свештеномученика Горазда Чешког, у раним јутарњим часовима, у својој 95 години овоземаљског живота, упокојио се у Господу академик др Владета Јеротић. Вест о упокојењу знаменитог академика саопштена на званичној интернет страници Задужбине Владете Јеротића. Кратак животопис новопрестављеног академика др Владете Јеротића Владета Јеротић је рођен у Београду 1924. године. У родном граду је завршио основно образовање и похађао Другу мушку гимназију и Медицински факултет. Специјализирао је неуропсихијатрију а психотерапију у Швајцарској, Немачкој и Француској. Радио је најпре као асистент на Нервној клиници Универзитета у Београду а затим је шеф психотерапеутског одељења у болници „Драгиша Мишовић“ у Београду. Преко двадесет година (1984-2005) предавао је по позиву Пастирску психологију на Теолошком факултету у Београду. Владета Јеротић био је члан Академије медицинских наука и редовни члан Српске академије наука и уметности. Библиографија др Владете Јеротића Награде и одликовања ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ: View full Странице Agaton Vuzman, Dragi, Благовесник and 5 осталих је реаговао/ла на ово 6 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Заиста мислим да је Владета био учитељ и путеводитељ за више генерација духовно и религиозно изгубљених и да он сам заслужује велики кредит за расветљавање и приближавање вери свима нама у последњих двадесет година. Да га упоредим са другим великим човеком малог раста, патријархом Павлом: многи нерелигиозни веома поштују ово особу и то је велика награда и комплимент. Нажалост, то је један глас мање у нашој свакодневној борби али и један становник више у Божијем Рајском насељу. александар живаљев, БанеЛ, Milica Bajic and 12 осталих је реаговао/ла на ово 12 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 пре 10 минута, gavrosaurus рече Да га упоредим са другим великим човеком малог раста, патријархом Павлом: Isto mislim. Za svako slovce i rec mu hvala.Za mir i ljubav koju je pored reci prenosio. Neka mu je vecna slava. Gospod jeste sa njim - bio i jeste! gavrosaurus, александар живаљев, badenac and 8 осталих је реаговао/ла на ово 7 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Iako znam da je veliki broj godina proživeo, i da je došlo vreme da i on odmori svoju dušu, ipak će nedostajati puno, puno... Koliko li sam njegovih knjiga pročitala, koliko njegovih predavanja posetila i odslušala... Koliko mi je samo pomogao da na što bolji način shvatim našu veru i primenim je u ovom našem privremenom životu. Koliko puta su njegove reči bile pravi melem za moju dušu. Imao neverovatno veliku količinu znanja zbog kojeg se nikad nije pogordio. Tih i skroman, a veliki čovek. Srećna sam što sam što je bio deo mog života. VEČNA SLAVA I HVALA MU! Broken, БанеЛ, Sanja Т. and 6 осталих је реаговао/ла на ово 4 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Uvek mi je prijalo da ga slušam. Carstvo mu nebesko. Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију obi-wan, АлександраВ, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Бог да го прости! Царство му Небесно! Sanja Т., obi-wan, александар живаљев and 5 осталих је реаговао/ла на ово 6 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Dodje vreme i njegovog trajnog odmora. Bog da ga primi u svoje nezalazno i blistavo Carstvo. AnaLaz, JESSY, Sanja Т. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Бог да му душу прости! AnaLaz, gavrosaurus, JESSY and 6 осталих је реаговао/ла на ово 6 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaSavic Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Његова гостовања у емисији Агапе сам увек радо гледала. Био је неисцрпни извор знања и мудрости, велики човек и савременик Патријарха Павла. Бог да га прими тамо где праведници обитавају. AnaLaz, БанеЛ, Sanja Т. and 6 осталих је реаговао/ла на ово 7 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Почасни грађанин Неготина АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Бог да му душу прости. Професоре Јеротићу, хвала ти за све! Sanja Т., obi-wan, БанеЛ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 secam se njegovog poslednjeg predavanja u Narodnoj biblioteci Srbije, kada je bila promocija njegove najnovije knjige Tajna, rekao je da ima jos mnogo toga kaze i pise, ali da vec postoji neko ko ce nastaviti njegov rad...iskreno se radujem tome... БанеЛ, АлександраВ, Sanja Т. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Бог да му души опрости БанеЛ, obi-wan, AnaLaz and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Септембар 4, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2018 Бог да му душу прости и подари рајско насеље! АлександраВ, AnaLaz, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука