Лубеница Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 2 часа, Liga Džentlmena рече Ali je isto i pisao da zena mora da bude nevina pre braka jer je kao kod rasnih pasa, ako se pomesa sa nekim ko nije rasan ona odmah gubi na svojoj radi i dosta drugih primera gde su devojke koje su bile sa crncima a posle se udale za belca radjele cerncice( sto meni nije pojmljivo da to pise jedan takvo duhovno lice posebno takve stvari) Bogu je sve moguce i sve se desava sa njegovim dopustenjem. Ти то хоћеш да кажеш да сам ја била са црнцем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 1 сат, Маријана91 рече Ти то хоћеш да кажеш да сам ја била са црнцем? Maaaa neeeeeeee, jete da imas tamniju put haha ali zasto bih ja tako nesto pisao ili pomislio u vezi tebe? Ne mrzim te toliko. ( sala ne zameri). Ja samo kazem ( posto si citirala Sugajeva) da je on odlican pisac i da treba procitati njegovu knjigu, ali mi se ne svidja njegov stav o tome sto je napisao zasto treba zene da cuvaju nevinost ( on je dao objasnjenje koje mi se ne svidja a to sto sam naveo je deo objasnjenja) i da mislim da ako zena nije nevina stupila u brak ili stupa u brak da ce da se tim cinom desi nesto lose. Trebao sam da napisem o njemu a da te ne citiram, tako da ako je neko nesto lose razumeo prastaj te nisam imao nameru nikoga da uvredim i nisam mislio na tebe Marijana kada sam to napisao. Ja to ne bih mogao tako nesto da napisem ni za jednu devojku a kamoli za tebe konu ni ne poznajem. Prastaj ali stvarno nisam mislio na tebe. Jl ok? Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 12 часа, Кратос рече Ja mislim da je baš kontra,prava ljubav ne traži ništa za uzvrat...to i Hristos govori i apostol Pavle u Himni Ljubavi Како? А откуд онда онолики захтеви и правила и од Христа и од Павла? Свака љубав је нечим условљена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 14 минута, todor рече Како? А откуд онда онолики захтеви и правила и од Христа и од Павла? Свака љубав је нечим условљена. Ja o tome i pricam. Samim time sto kazes ako bude Bozija volja bice necega to je vec vid uslova. Bezuslovna ljubav bi bila kada prihvats nekoga odmah na prvu bez razmisljanja, na rizik i onda prihvatis tu osobu bez potrebe da je menjas. To mi je dao Bog i tacka. Tada mozemo pricati o bezuslovnoj ljubavi. Sve ostalo je uz neki uslov, osim one ljubavi koja se vremenom gradi. Uvek postoji neki uslov. Натан је реаговао/ла на ово 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 11 минута, Liga Džentlmena рече Ja o tome i pricam. Samim time sto kazes ako bude Bozija volja bice necega to je vec vid uslova. Bezuslovna ljubav bi bila kada prihvats nekoga odmah na prvu bez razmisljanja, na rizik i onda prihvatis tu osobu bez potrebe da je menjas. To mi je dao Bog i tacka. Tada mozemo pricati o bezuslovnoj ljubavi. Sve ostalo je uz neki uslov, osim one ljubavi koja se vremenom gradi. Uvek postoji neki uslov. Схватам да апостол у Химни говори о универзалној љубави - Агапе, о љубави према Богу, свету, природи... о самом осећању, кад знаш да волиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 10 минута, todor рече Схватам да апостол у Химни говори о универзалној љубави - Агапе, о љубави према Богу, свету, природи... о самом осећању, кад знаш да волиш. Cuo si "pesmu nad pesmama". To bi trebala da bude neka prica o nekoj bezuslovnoj i pravoj ljubavi muskarca i zene. Da mislim da se konkretno na to misli, bezuslovna ljubav prema Bogu, a posto je Bog svuda onda i ljubav prema prirodi odnosno svemu sto je Bog stvorio treba da bude bezuslovna. Cak i prema zeni. Ali muskarac i zena su komplekana bica tako da ta ljubav ne moze da bude bezuslovna ( makar ne u pocetku, vec kasnije kada malo padnj strasti) kao ljubav prema Bogu ili ljubav koju nam daje Bog. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 Da bi se pobedilo samoljublje neizostavno je potrebno da ljudi medju sobom imaju ljubav - onu "ludu" ljubav Boziju i hriscansku, koja je uvek spremna da zazmuri na nedostatke onog drugog, i da ga i sa tim nedostacima beskrajno ljubi i miluje svim bicem. Prava ljubav podrazumeva upravo da covek doslovno zaboravi na sebe, a zivi zadrugog. Autor texta Obi -van Prava ljubav. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 17 часа, todor рече Како? А откуд онда онолики захтеви и правила и од Христа и од Павла? Свака љубав је нечим условљена. Koji smo mi to uslov ispunili pa nas je Bog toliko zavoleo i poslao Sina svojega jedinorodnoga da strada za nas? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 5 часа, Кратос рече Koji smo mi to uslov ispunili pa nas je Bog toliko zavoleo i poslao Sina svojega jedinorodnoga da strada za nas? Не причасмо о страдању него о љубави. Видиш, и Божја љубав према нама је условљена, зато и постоји тај пакао за оне који услове не испуне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 17 минута, todor рече Не причасмо о страдању него о љубави. Видиш, и Божја љубав према нама је условљена, зато и постоји тај пакао за оне који услове не испуне. čime je uslovljena? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 26 минута, todor рече Не причасмо о страдању него о љубави. Видиш, и Божја љубав према нама је условљена, зато и постоји тај пакао за оне који услове не испуне. Ja baš o ljubavi i pričam,seti se citata iz SP..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 11 минута, Снежана рече čime je uslovljena? Заповестима. Ено у Библији све услов до услова, па ко жели да вечно пребива у Божијој љубави, нек испуњава. Мораш да волиш да би био вољен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 3 минута, todor рече Мораш dobro, ako ti je tako lakše, samo ne znam kako uopšte staviš u istu rečenicu Boga (ljubav) i moranje... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 4 минута, todor рече Заповестима. Ено у Библији све услов до услова, па ко жели да вечно пребива у Божијој љубави, нек испуњава. Мораш да волиш да би био вољен. Pa, jeste, u pravu si. Ко има заповести моје и држи их, он је онај што има љубав к мени; а који има љубав к мени имаће к њему љубав Отац мој; и ја ћу имати љубав к њему, и јавићу му се сам. Mislim, ono, da ne ispadne, da imamo neku 'apstraktnu' ljubav,....ili, kako se kaze danas,...virtualnu ljubav.. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 14, 2018 Пријави Подели Написано Август 14, 2018 пре 2 минута, Снежана рече dobro, ako ti je tako lakše, samo ne znam kako uopšte staviš u istu rečenicu Boga (ljubav) i moranje... Па ено прочитао сам у Светоме Писму, све закони, уредбе, заповести које морају да се поштују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука