Снежана Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 2 минута, Natasa. рече Auuu, skroz. Depresiva dna . није депресива, него сам се надовезала на твоју мисао...једна изанђала реч која је ишла од руке до руке и подвођена под свашта, што горе неко рече (Бане чиними се), мене је још увек срамота да је рабим, да је трпам у било какве дефиниције, још увек имам страхопоштовање и не бих да је узимам залуд у уста као ни име Божије. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 3 минута, Снежана рече није депресива, него сам се надовезала на твоју мисао...једна изанђала реч која је ишла од руке до руке и подвођена под свашта, што горе неко рече (Бане чиними се), мене је још увек срамота да је рабим, да је трпам у било какве дефиниције, још увек имам страхопоштовање и не бих да је узимам залуд у уста као ни име Божије. Razumem. Samo jeste depresivno biti ocvala starija animir dama koja čeka da je putnik časti vinjakom, nevezano za temu...mali je off, ali sad mi ta slika nesrećne žene u glavi. Što bi rek'o brat Lukas-sama pijana, imala si ukus dna . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 6, 2018 Пријави Подели Написано Август 6, 2018 пре 5 часа, Нифада рече Да,када не прате једна другу.Страст без љубави је себична,али страст из љубави ,је нешто друго, љубав која није страствена је млака . Mudro zboris. Mudro. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Август 7, 2018 Пријави Подели Написано Август 7, 2018 пре 20 часа, Дијана. рече Sve dok se nedozvoljenoj žudnji ne udovoljava, osjećanja su dozvoljena i samo dopuštaju uzrastanje kroz nesebičnost i stradanje. Upravo to! Zbog toga sam rekla da je kroz tu zrtvu i stradanje ta ljubav bila ociscena:) Interesantno je da mnogi to ne prepoznaju i ostaju razocarani zavrsetkom ove ljubavne price (u ovom svetu) koja , po njima, nije ni kompletna ni "prava" ljubav jer se nije strastima udovoljilo ni u nagovestajima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Август 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2018 Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Prava ljubav je obostrano: razumevanje, postovanje, pozrtvovanje, prilagodjavanje, i borba za iste ideale. Kada se jedna strana zrtvuje tu nema ljubavi. To je sebicno mucenistvo. Ili obe strane ili ni jedna. Aleksandra_A and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Prava ljubav je posvećenost i predanost. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 21 минута, Liga Džentlmena рече Prava ljubav je obostrano: razumevanje, postovanje, pozrtvovanje, prilagodjavanje, i borba za iste ideale. Kada se jedna strana zrtvuje tu nema ljubavi. To je sebicno mucenistvo. Ili obe strane ili ni jedna. Ja mislim da je baš kontra,prava ljubav ne traži ništa za uzvrat...to i Hristos govori i apostol Pavle u Himni Ljubavi Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радост служења Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Садржај живота је љубав, а садржај и мјерна јединица љубави је жртва. У мјери у којој волиш у тој мјери живиш. У мјери у којој се жртвујеш у тој мјери волиш. Волим, дакле живим. Жртвујем се, одричем се себе за ближњег, дакле волим... Љубав се не дефинише,она се не доказује, њоме се живи. Љубав је живот. Живот без љубави је сурогат живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лубеница Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 ''Ми у земљу бацамо семе јабуке и не долазимо да беремо плодове кроз месец дана, већ неколико година гајимо дрво и тек онда очекујемо плодове. Слично томе, плодови љубави неће се појавити одмах, јер је људска душа много компликованија од биљке. Не доживи свако дрво да почне да рађа плодове, многа увену. '' Илија Шугајев, Једном за цео Живот Што му дође да су праву љубав спознали једино они у браку. Мада ја верујем и у оно, кад се душе међусобно чују; На пр. помислим на драгог, а он ме зове; Кад ћутимо, а тишина је пријатна; Он помисли да му се пије лимунада, а ја већ цедим лимун; Итд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 28 минута, Кратос рече Ja mislim da je baš kontra,prava ljubav ne traži ništa za uzvrat...to i Hristos govori i apostol Pavle u Himni Ljubavi Ti pricas o bezuslovnoj ljubavi. Takvu ljubav ima samo Bog prema ljudima. Ljudi ne poseduju takvu ljubav. Mogu samo da rade na sebi da je pronadju. Mozda samo svetitelji poseduju takvu ljubav. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Управо сада, Liga Džentlmena рече Ti pricas o bezuslovnoj ljubavi. Takvu ljubav ima samo Bog prema ljudima. Ljudi ne poseduju takvu ljubav. Mozda samo svetitelji. Pa tema je prava,znači istinska ljubav...čim postoji neko kalkulisanje,merenje,vaganje,ja tebi ti meni tu i nema onda ljubavi,to klasična trgovina i gledanje sopstvenih interesa... Лубеница and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 36 минута, Маријана91 рече ''Ми у земљу бацамо семе јабуке и не долазимо да беремо плодове кроз месец дана, већ неколико година гајимо дрво и тек онда очекујемо плодове. Слично томе, плодови љубави неће се појавити одмах, јер је људска душа много компликованија од биљке. Не доживи свако дрво да почне да рађа плодове, многа увену. '' Илија Шугајев, Једном за цео Живот Што му дође да су праву љубав спознали једино они у браку. Мада ја верујем и у оно, кад се душе међусобно чују; На пр. помислим на драгог, а он ме зове; Кад ћутимо, а тишина је пријатна; Он помисли да му се пије лимунада, а ја већ цедим лимун; Итд Bravo Sugajev ( nisam mogao da se setim). On je pisao da je posle 6 meseci znao da ce ozeniti svoju zenu ali je pustio da prodje gidinu dana kako bi mogao da bude potpuno siguran. ( sto je bio apsolutno u ptavu i dao je jos mnogo korisnih saveta saveta vezanih za barak i porodicu). Ali je isto i pisao da zena mora da bude nevina pre braka jer je kao kod rasnih pasa, ako se pomesa sa nekim ko nije rasan ona odmah gubi na svojoj radi i dosta drugih primera gde su devojke koje su bile sa crncima a posle se udale za belca radjele cerncice( sto meni nije pojmljivo da to pise jedan takvo duhovno lice posebno takve stvari) Bogu je sve moguce i sve se desava sa njegovim dopustenjem. Prava ljubav se stice godinama kroz brak, jer Ja postajemo Mi sto je Aleksandra pricala. Ali za pravu ljubav je potrebno dvoje, oprastanje, prilagodjavanje itd. Prava ljubav moze biti i u vezi ako tu vezu kradi sve ono sto krasi bracni podvig ( ili ono o cemu je Aleksandra pisala). Sve je to lepo i izvodljivo, to je ta duhovna ljubav koja se stice vremenom, znas koje su mu navike, zna on i tvoje, i imate zelju da se prilagodite, zelju za prilagodjavanjem, iz te zelje proizilazi neznost i sve ostalo. Bitno je da covek odredi svoje prioritete i zrelo krene da gleda na zivot, da bi bio dobar roditelj muz, zena treba da zive u realnosti. Covek treba da prestane da gleda na zivot kao na bajku vec prihvati realnost i uhvsti se u kostac sa njom. A posle toga, a ako se dvoje zrelih ljudi vole i postuju lako ce od zivota napraviti bajku. Pogledaj film o zivotu Dostojevskog i shvatices o cemu pricam. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 пре 43 минута, Кратос рече Pa tema je prava,znači istinska ljubav...čim postoji neko kalkulisanje,merenje,vaganje,ja tebi ti meni tu i nema onda ljubavi,to klasična trgovina i gledanje sopstvenih interesa... A ko moze da se pohvali takvom ljubavlju? Ljudi su slabi pa zato gledaju i kalkulisu. Prva kalkulacija je to sto trazis osobu koja ce da ti se svidi i telesno a i duhovno da bi usao u vezu ili brak. Druga kalkulacija je da li ce da bude verna ili ne, da li ce da te postuje... Zenama je kalkulacija, da li je radnik ili nije, sta ima, kakav je prema deci itd... Brate, realno mi mozemo da tezimo pravoj bezuslovnoj ljubavi, ali tek kada ugasimo sve strasti, kada budemo kao "mirno more" o kome pise Ducic u " Blagu cara Radovana". Ja ne kazem da nije moguce bezuslovno voleti, ali je potreban veliki rad i trud obe strane kako bi se stiglo do toga i mora da bude zajednicki. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Август 13, 2018 Пријави Подели Написано Август 13, 2018 Ммм, безусловно... Лубеница је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука