Jump to content

Са којим форумашем би сте заглавили на пустом острву?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 22 минута, Liga Džentlmena рече

Al posto si ti reditelj, poveo bih jednu par godina mladju (ne moram da je imenujem posto ce se sama pronaci, a ako se drugom obećala onda koristim opciju random)  :smeh1:Nego deder Vukašine kada nam ti spreman taj odlazak, a gde da se prijavimo)

А ненене, претпостави да друга особа нема избор никакав, само ти, то јест виша сила вас заглави на острву, одличан изговор за романсу. 

Подели на овим сајтовима

Nego, da malo ozbiljno doprinesemo temi... kad se kaze "pusto tropsko ostrvo" ljudi obicno misle na stenu od 5-6 ari sa 3 palme i 2 kamena na njoj. Ali to je potpuno pogresna predstava. Evo, ja sam malo istrazivao i nadjoh odlicnu ilustraciju, koja tacno pokazuje kako izgleda moje ostrvo...

...

a10fff21351c677b4f20ff5c629ccb30.thumb.jpg.9af32be8477bf1bc3000a475aedfcce1.jpg

https://twitter.com/yogjoshiart

...

Kako sam ovu sliku slozenim zahvatom postavio na desktop mozete da vidite ovde:

...

Takodje, svratite i na ovu temu da biste videli i razne druge predloge za vas desktop...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вукашин Ковачевић рече

А ненене, претпостави да друга особа нема избор никакав, само ти, то јест виша сила вас заглави на острву, одличан изговор за романсу. 

Pa ja bih to i zeleo, taman bih mogao da joj oprobam karakter.  :D

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, obi-wan рече

@Снежана - Otkriveni smo!

:smeh1:

kakvo vreme došlo i na pusto ostro da odeš forumaši bi te provalili 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Liga Džentlmena рече

Nego @Vukašine kad nam spremas odlazak na pusto ostrvo da počnem sa pripremama?

Кад год оћеш, само реци и именуј, имам моћ присилне телепортације, будући да сам левел 20 Хери Потер и левел 20 Sith sorcerer

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин Ковачевић рече

Кад год оћеш, само реци и именуј, имам моћ присилне телепортације, будући да сам левел 20 Хери Потер и левел 20 Sith sorcerer

E pa kada imas tolike moci onda ne moram da je imenujem, ti vec znas. :D

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Вукашин Ковачевић рече

Ако ош, можеш бираш са ким би да започнеш нову цивилизацију :smeh1: Ако бих то хтео, вероватно бих сам изабрао @ninaana

Kako se vaspostavlja nova civilizacija? ?

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ninaana рече

Kako se vaspostavlja nova civilizacija?

Па како другачије до Рађајте се и Множите :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Liga Džentlmena рече

E pa kada imas tolike moci onda ne moram da je imenujem, ti vec znas.

Мораш мораш, у питању је симпатетичка магијска способност, ја можда и знам, ал не вреди док ти сам не дођеш до Баба Ванге...то јест Баба Вулета

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин Ковачевић рече

Па како другачије до Рађајте се и Множите :smeh1:

Pa ja sam mislila to ćeš sa Lady, a meni daš sluge i budem kraljica. ??

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, obi-wan рече

Nego, da malo ozbiljno doprinesemo temi... kad se kaze "pusto tropsko ostrvo" ljudi obicno misle na stenu od 5-6 ari sa 3 palme i 2 kamena na njoj. Ali to je potpuno pogresna predstava. Evo, ja sam malo istrazivao i nadjoh odlicnu ilustraciju, koja tacno pokazuje kako izgleda moje ostrvo...

...

a10fff21351c677b4f20ff5c629ccb30.thumb.jpg.9af32be8477bf1bc3000a475aedfcce1.jpg

https://twitter.com/yogjoshiart

...

Znaci, gledajte pazljivo sliku...

Prvo, vidite da ostrvo ima znatna uzvisenja - takva mesta su najbolja za privremeno staniste, jer su mnogo bezbednija od npr. obale (velike plime, tropske oluje, cunami). Drugo - ostrvo obiluje zelenilom i drvetom, sto je sve dobro i u pogledu hrane, i u pogledu gradnje skrovista. Dalje, vidite da su tu i male tekuce (slatke) vode - to je voda za pice, nikako bara koja bi verovatno vrvela trbusnim bacilima.

Pre svega bi trebalo da se izvidi celo ostrvo, da se tacno uoce razni orijentiri i putanje, a u slobodno vreme moze da se napravi i neka skromna mapa.

Zatim da se brzo prenesu zalihe iz ostataka broda (kako smo dosli nas dvoje na ostrvo? - pa vozili smo se jedrenjakom i nestalo nam goriva), za koje procenjujem da mogu da traju najvise mesec dana (konzervisana hrana i flasirana pica - drzati potopljene u `ladnoj vodi radi cuvanja, ili u nekoj pecini mimo domasaja sunca). Osim hrane, da se obavezno prenese i sve sto bi bilo lek ili medicinsko pomagalo, zatim tkanine i odece, cebad ili pokrivke, posudje bilo koje vrste, i sve ostalo sto bi bilo od neke koristi (lampe, alat, stolice na rasklapanje, itd...).

Posle toga se pristupa izgradnji smestaja, tako da on zadovoljava neke bitne uslove: 1) preglednost, 2) zakrovitost, 3) zasticenost od jakog sunca i nevremena. Najbolje da to bude delimicno stenovita uvala ili plitka pecina, na koju bismo dogradili lako neke drvene delove.

Posle toga moze polako da se uspori tempo, i da se - ako se nadje nesto tog tipa - proba stupanje u kontakt sa nekim brodom ili eroplanom.

Bez zurbe, naravno, treba iskoristiti priliku. :coolio:

Ukoliko bi pretek`o neki foto-aparat, u slobodno vreme zajednicke setnje po ostrvu i slikanje svega zanimljivog...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ninaana рече

Pa ja sam mislila to ćeš sa Lady, a meni daš sluge i budem kraljica. ??

А нене, ја бих Годиву водио онако менторски тамо, да ил ме убије и заслужим мучеништво, ил да од ње створим патријархалну жену :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, obi-wan рече

Znaci, gledajte pazljivo sliku...

Прочито сам негде да радиш графички дизајн, радиш ли концепт арт?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин Ковачевић рече

Прочито сам негде да радиш графички дизајн, радиш ли концепт арт?

Mog`o bi po potrebi, iako se time ne bavim stalno... znaci, to sto bi radio islo bi ultrasporo... :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вукашин Ковачевић рече

Мораш мораш, у питању је симпатетичка магијска способност, ја можда и знам, ал не вреди док ти сам не дођеш до Баба Ванге...то јест Баба Вулета

Dobro baba Vule ili Deda Vule, pogledaj u kuglu, ili baci malo pasulja, mada ako nema pasulja, jeftin je i grašak u frikomu. Nesto mora da upali. :D

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...