Jump to content

Клуб мајки

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мени је прво доста људи рекло да спавам увек кад и беба. Али, авај, ја у току дана некад не могу да заспим, некад спавам мање од пола сата и пробудим се. Сад то време користим да нешто урадим. А некад заспим и кад је беба будна.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 375
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 24 минута, Марина Савковић рече

Зашто мајке често говоре у првом лицу множине, обухватајући њиме бебу и себе (+/- мужа)?
"Проходали смо" уместо "проходао је", "проговорили смо" уместо "проговорио је", "напунили смо десет месеци", "примили смо вакцину", "добили смо зубе"...

Zanimljivo pitanje. Valjda doživljavaju bebu kao deo sebe, mada mislim da to i nije tako dobro. Zanesu se i zaborave, pa kad dete poraste umeju malo i da ga pridave.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Снежана рече

Nadam se da takvu vrstu "ludila" materinskog nikada neće okusiti:D

U kontekstu postavljenog pitanja i zahtevajućeg odgovora, a s obzirom na podrijetlo i "crven končić" kao otrodoksni integrator, od muke će se i prohoda i progovori... Ništa strašno, život ide dalje

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Марина Савковић рече

Зашто мајке често говоре у првом лицу множине, обухватајући њиме бебу и себе (+/- мужа)?
"Проходали смо" уместо "проходао је", "проговорили смо" уместо "проговорио је", "напунили смо десет месеци", "примили смо вакцину", "добили смо зубе"...

Тепање из милоште. Ништа посебно. Мени је тако мајка причала кад сам био баш мали.

И мислим да муж није обухваћен, бар колико сам ја сконтао. Само се односи на мајку и дете  :) 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, GeniusAtWork рече

Тепање из милоште. Ништа посебно. Мени је тако мајка причала кад сам био баш мали.

И мислим да муж није обухваћен, бар колико сам ја сконтао. Само се односи на мајку и дете  :) 

Dok je samo tepanje, to je ok. Ako pređe u naviku i kad mali poraste, ne valja da pridavi, a to se dešava. Mislim da je tu muž bitan faktor da to spreči, ako ume i hoće da se izbori.

Подели на овим сајтовима

Ja tepam, i moj muž tepa tako- mi. Propuzali smo, jeli smo itd. Mislila sam da me neće dokačiti, ali eto simpatično nam je oboma. Nismo bili trudni doduše, ja sam bila trudna :D i nismo se porodili, ja sam se porodila :D ali ovo nas nije zaobišlo.

Što se tiče postporođajne osetljivosti- mnogo sam bila osetljiva na početku. Onda mi je u jednom trenutku mleko krenulo da se smanjuje, i uz sve moje napore, a bilo ih, je nisam uspela da održim količinu mleka. To me je dokusurilo, valjda i zbog pada oksitocina, ko će ga znati, ali bila sam mnogo loše. Kako su mi se hormoni stabilizovali, i ja sam bila bolje. Nisam ona ista kakva sam bila pre porođaja, i mislim da nikad neću biti, ali to već nema veze sa hormonima.

Ne spavam kad beba spava u toku dana, i nikad nisam. Iako sam bila kolosalno neispavana na početku, nisam ni tad, to vreme sam koristila u druge svrhe. Njegove dremke su za mene najslađe kafe ikada :D

Imam ja pitanje. Al' da budete iskrene. Ako ćete da lagite, onda nemojte ni odgovarati :D
Elem, sve smo bile premudre u trudnoći (i pre trudnoće), pa smo tačno znale šta ćemo i kako ćemo sa decom, i neke stvari se nama ,,nikako nisu mogle dogoditi''.
Šta ste pogazile od toga?
Ja sam, na primer, rekla da mi dete neće nikad spavati u krevetu, pa ipak ga prebacim ujutru da odremamo još malo ili ga prebacim noću kad ne mogu da ga smirim nikako da se ponovo uspava.

Подели на овим сајтовима

И мени пријају кафе док он спава. И ненормално ми се тражи кафа.

Ја сам прекршила датум крштења, али Бог је видео разлог. Прекршила сам да га никад нећу хранити у колицима, већ увек у хранилици. Прекршила сам да му нећу куповати индустријске кашице, па понекад купим. Прекршила сам апел зубара да му не дајем ништа пре спавања да не добије каријес, па морам да му дајем или млеко или Бебелак јер неће да заспи. Пуштам га да гледа цртане филмове, али ретко. И не пуштам му Моцарта за бебе сваки дан.

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

Šta ja znam, ništa nisam obećala pa da nešto kršim. Uvek me bilo strah da spavam sa bebom i stvarno ga stavljam u krevetac. Nisam bila u fazonu da ga ne držim na rukama, znala sam da ću da nunam ceo dan. Tek sad upoznajem svoju novu stranu, pa ni ne obećavam ništa sebi. Nikome ga ne ostavljam, to mi je interesantno. Uvek ga vodim sa sobom, nije mi prijatna pomisao da se razdvajamo. Samo mi u glavi kako će da ogladni i da kmeči, a ja nisam tu.

Подели на овим сајтовима

Шта има, драге маме? Мени укућани спавају па дођох мало овде.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Изида рече

Шта има, драге маме? Мени укућани спавају па дођох мало овде.

Ista situacija...beba namirena dremka, ja kuliram malo uz Pouke :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

I mi smo malog spakovali na spavanje.

Ne stižem da upalim komp uopšte tokom dana jer puzi svuda pa čačka kablove, tako da ga za sad gasim iz struje a kablove dižem. Valjda će naći neku novu fascinaciju. 

Celi dan smo lunjarali, svi smo se izmorili. Zbrisali smo malo van Bg-a, i baš mi je prijalo. Prija kad odeš negde prvi put, pa makar bilo na sat ipo udaljenosti.

Подели на овим сајтовима

Ја сад дошла из града. Нешто куповала. Попила кафу на тераси и дођох овде.

У међувремену сам ових дана прочитала још 76 страна књиге.

Подели на овим сајтовима

Драге маме, опустите се мало. 

233881123.jpg

• Радостан 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...