Јелена011 Написано Јун 16, 2018 Пријави Подели Написано Јун 16, 2018 Svasta baba zna znanje Neverovatno koliko se recimo tu vidi uticaj prenosenja traume iz generacije u generaciju. Jer u babino vreme, pre ne toliko puno, imati da jedes znacilo je preziveti. A to nije bilo tako lagano kao sad. Pskudica je bila uzasna. I sve to njihovo, jedi, jedi je u stvari njihov nacin da nam kazu da nas vole, da brinu o nama. Jer je hrana sinonim za "zivi babi molim te, samo prezivi, budi dpbro". U njihovim glavama. Bez obzira sto ovde i sada vise nema ni rata, ni gladi, i sto nije situacija kao kad su oni odrastali. Nazalost to se kod babe ne moze promeniti. Al mi mozemo kod nas nasu reakciju na babu. Da prvo shvatimo da nas to ljuti, pa da pokusamo da je razumemo i na kraju to shvatimo kao vrhunac njene ljubavi ne ocekujuci da ona razume nas. Nego da naucimo da smo mi duzni da potrazimo nama adekvatnu ljubav. Paradoksologija and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 17, 2018 Пријави Подели Написано Јун 17, 2018 пре 9 часа, Снежана рече Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 17, 2018 Пријави Подели Написано Јун 17, 2018 On 15.6.2018. at 21:57, Дијана. рече I mala dopunica: ljubav moze biti smisao zivota i bez vjerovanja u vjecnost, duhovni svijet i besmrtnost covjeka. Ne bi se moglo reci da oni koji ne vjeruju ne mogu naci smisao u radu, ljubavi, klasicnim ljudskim vrijednostima. Ljubav narocito ispunjava covjeka koji je osjeca i daje, i on i kad ne vjeruje u vjecnost izgubljenog objekta i dalje moze da je osjeca i da vjeruje da on zivi u njegovom srcu, a moze da je prenosi i na druge objekte, i opet osjeti radost davanja, itd. с обзиром на различита поимања љубави код људи ,или како би З Миливојевић рекао различите предрасуде шта је љубав и на велико незнање код већине(а тек код мене),какав смисао проистиче из тога? Дешава се често,да то испуњење проистекло од љубави није ништа до задовољења свог егоизма,како у примању тако и у давању љубави.Као и здовољење кроз рад и кроз људске вредности.То може бити смисао нечијег живота нема сумње,али шта је суштина тог смисла то је нешто друго.У том смеру можемо доћи до тога да је тај смисао у ствари бесмисао. Узимајући у обзир и варљивост осећања,и све узроке и факторе који их иницирају,те и препуштање истим без стварне спознаје себе и сазнања шта су то осећања,са створеном фантазијом о љубави и проистеклим слатким доживљајем и замагљеним разумом(и по мом искуству између остлих),обично се и нађе смисао.Не испада ли то опет бесмисао по својој суштини? Још нисам видео мотивациону поруку лајф коучова која није тако површна.Оне могу деловати једноставно попут јеванђелских порука,али немају дубину а колко знам ни позадину тј причу или још боље истину из које ове проистичу. Нисам читао такву врсту књига ,само неке делове ,а по томе имам утисак да нису утемељене на чврстом ослонцу правих вредности које могу довести до истинског смисла и испуњења.Мени делује бар на основу кратких порука ,да је ту у питању само пумпање ега.А ако то појачава егоцентричност какав смисао добијамо ту?И какве последице могу проистећи код људи пољуљаних,психички изморених,замагљеног разума,као и у њиховим заједницама ? Насупрот томе по ономе што су свети оци по Божјој милости,истанчано,темељно претресли а у вези људске природе,чистоте срца и разума,па и ђаволских замки,из којих проистичу осећања,јесу само појашњење и надоградња јеванђелској једноставности и темељу праве истините вредности.Показатељ су колика је дубина јеванђелске једноставности,а и практично које вредности требају да формирају смисао . Свима којима је јасно ко је Пут Истина и Живот, и Његово предање ,ношено апостолима и чувано светим оцима,које је са нама,само потврђује да је једино Он истински успешни Учитељ живота.Наравно уз велику милост и благодат коју излива и којом држи срца и разум људски обоженим и чистим,Његовом присутношћу код свих оних који га желе,јасно је какве вредности и чистоћа осећања може бити ту.Као резултат је смисао ,не само за мене него и за оне око мене и да заиста имамо чиста осећања и љубав ал Божанску међу нама. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 17, 2018 Пријави Подели Написано Јун 17, 2018 Bokisha, imam utisak da se mene ovde razume da govorim o erotskoj ljubavi, mi imamo jezicki problem jer nemamo posebne rijeci za razne varijante tog univerzalno ljudskog osjecanja. Takodje rijec objekat ja sam razumjela u psiholoskom smislu, onako kako su to psihoanaliticari uveli, nikako u prizemnom smislu. Iako ni taj pojam nije dovoljan ni precizan jer ako je neko objekat nasih osjecaja i vezanosti, on je subjekt koji je osjecanja i vezanost izazvao i privukao. Erotsku ljubav karakterise ta prolaznost i ostalo sto kazes, ona je zamjenjiva, ne i dozivotna, osim kad postoji eticka odluka na to. Govorila sam o svakoj ljubavi, narocito drugim, dozivotnim vezama, porodicnim, prijateljskim. Gubitak neke drage osobe ne moze se nadomjestiti niti zacijeliti nikad ali voljenje drugih ispunjava i osmisljava zivot. O tome sam govorila. Ono sto mi kao hriscani iskustveno znamo je plod naseg dara i naseg iskustva. Ne bih nehriscane, nevjernike itd. tako lako proglasila nesposobnim za ljubav koja traje nakon smrti ljubljenog i osmisljavanje zivota. Zapravo life coaching smatram duhovno stetnim bas zbog njihovog koketiranja sa duhovnoscu i oni su produkt new age 'duhovnosti'. Oni su i komercijalizovani 'prostituisuci' sofisti koji nemaju pravog psiholoskog znanja. Bolje je ici psihologu i psihijatru nego njima u sake. Ali eto sve je roba i svaka roba ima svog kupca. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 17, 2018 Пријави Подели Написано Јун 17, 2018 пре 2 минута, Дијана. рече Bokisha, imam utisak da se mene ovde razume da govorim o erotskoj ljubavi, mi imamo jezicki problem jer nemamo posebne rijeci za razne varijante tog univerzalno ljudskog osjecanja. Takodje rijec objekat ja sam razumjela u psiholoskom smislu, onako kako su to psihoanaliticari uveli, nikako u prizemnom smislu. Iako ni taj pojam nije dovoljan ni precizan jer ako je neko objekat nasih osjecaja i vezanosti, on je subjekt koji je osjecanja i vezanost izazvao i privukao. Erotsku ljubav karakterise ta prolaznost i ostalo sto kazes, ona je zamjenjiva, ne i dozivotna, osim kad postoji eticka odluka na to. Govorila sam o svakoj ljubavi, narocito drugim, dozivotnim vezama, porodicnim, prijateljskim. Gubitak neke drage osobe ne moze se nadomjestiti niti zacijeliti nikad ali voljenje drugih ispunjava i osmisljava zivot. O tome sam govorila. Ono sto mi kao hriscani iskustveno znamo je plod naseg dara i naseg iskustva. Ne bih nehriscane, nevjernike itd. tako lako proglasila nesposobnim za ljubav koja traje nakon smrti ljubljenog i osmisljavanje zivota. И ја сам имао у виду све облике љубави...узимајући у обзир наше језичко сиромаштво...до пре 5 6 година је то било тотално непознато за мене.Богу хвала па наиђох и видех-сазнах.не још толко да би држао предавања,али да схватим колико људи живи и држи до нечега без спознаје тога ,а у заблуди је (а и сам бејах и још нисам начисто колко сам). Зар је не могуће имати егоистичну ,,љубав`` према члану породице,пријатељу,родбини или у било којој доживотној вези?према самоостварењу? реч објекат нисам ни запазио...мој одговор се односи на цитирано- на сваки облик љубави,у свим њеним спектрима по односима,као и различите заблуде о томе шта је љубав,као и осећања и вредности и формирања смисла која проистичу из тога а који нису обожени...па из тога настаје хаос и варљивих осећања односа и стања таквих који после траже лајф коучинг. А највише да све то може бити пренебрегнуто Христом као јединим истинским лајф коучом Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука