Jump to content

Због примедаба лезбијске НВО "Лабрис" шест уџбеника за средње школе биће стопирано од септембра

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 17 часа, Zayron рече

Najbolje otići na CT, trebaš vidjeti je li to akutna ili hronična upala sinusa, s njima se čovjek dobro "zaposli" i utrapi. Daj Bože da ti to dobro dopadne.

Da, nesto malo sam se informisao.

Kazu, da je bolja magnetna rezonanca ( sa nekim kontrastom, ako bude trebalo,  i treba takodje naci nekoga da to' dobro procita ), videcu.

Hvala na podrsci. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Da, nesto malo sam se informisao.

Kazu, da je bolja magnetna rezonanca ( sa nekim kontrastom, ako bude trebalo,  i treba takodje naci nekoga da to' dobro procita ), videcu.

Hvala na podrsci. :skidamkapu:

Ma i mislio sam na magnetnu rezonanciju ali se ne sjetih pravog naziva.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Jel' to isto, ,.....kao ,....magnetna rezonanca,.... :))

Izvini, malo se salim, od muke, malo me cepaju sinusi ( i neki zub ).... :0228_hot:

Jest, to je isto, magnetna rezonanca. Pa može to bit zaista zub, mene je tako jedan namučio da sam mislio, to je ziher maxilarni sinus jer nije bilo dole kvara ni rupe, tamo negdje pod okom u korijenu bila neka upala, prošla poslije aplikacije antibiotika. Ako je to čeoni sinus (frontalis) onda od zuba najvjerovatnije nije a problemi sa zubom mogu ličiti na problem sa maxilarnim sinusom. To sve se onda ustnovi najbolje tim snimkom sa MR o kojem se sinusu radi i kakvo je tamo stanje.

https://www.wikiskripta.eu/w/Vedlejší_dutiny_nosní

478px-Nnh_front.svg.png

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zayron рече

Jest, to je isto, magnetna rezonanca. Pa može to bit zaista zub, mene je tako jedan namučio da sam mislio, to je ziher maxilarni sinus jer nije bilo dole kvara ni rupe, tamo negdje pod okom u korijenu bila neka upala. Ako je to čeoni sinus (frontalis) onda od zuba nije a problemi sa zubom mogu ličiti na problem sa maxilarnim sinusom. To se onda ustnovi najbolje tim snimkom sa MR.

https://www.wikiskripta.eu/w/Vedlejší_dutiny_nosní

478px-Nnh_front.svg.png

Dijagnoza je ( rengen ),..... nehomogeno smanjena transparencija maks. sinusa , izrazenije desno.

Recimo, pre mesec dana sam imao operaciju ( deo korena zuba ) na kecu ( gore desno ) i dalje me boli.

Uf, moracu da uradim taj snimak MR.

Puno ti blagodarim na ovim informacijama. :mahmah:

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Bokisd рече

Dijagnoza je ( rengen ),..... nehomogeno smanjena transparencija maks. sinusa , izrazenije desno.

Recimo, pre mesec dana sam imao operaciju ( deo korena zuba ) na kecu ( gore desno ) i dalje me boli.

Uf, moracu da uradim taj snimak MR.

Puno ti blagodarim na ovim informacijama. :mahmah:

Ovdje piše da kod maxilarnih, čeljustnih sinusa je je etologija, porijeklo u 15% slučajeva od zuba a u 85% slčajeva rinogeni faktor (od problema s nosom, nosnom pregradom itd.).

http://www.nechcikazy.cz/slovnik/sinusitis

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

Ovdje piše da kod maxilarnih, čeljustnih sinusa je je etologija, porijeklo u 15% slučajeva od zuba a u 85% slčajeva rinogeni faktor (od problema s nosom).

http://www.nechcikazy.cz/slovnik/sinusitis

Da li mozda imas neku informaciju, gde najbolje rade MR, i sto je jos mnogo bitnije, da imaju nekog pouzdanog doktora, koji moze da procita snimak, sto  tacnije  ?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Da li mozda imas neku informaciju, gde najbolje rade MR, i sto je jos mnogo bitnije, da imaju nekog pouzdanog doktora, koji moze da procita snimak, sto  tacnije  ?

Pa to stvarno nemam jer živim na Moravi (u Češkoj) a ne u Srbiji ali mislim da je to rutinski snimak, to je u stanju pravilno interpretirati i svaki doktor početnik. Kod tumora je to nešto drugo, za to treba iskustva a to na srecu ni nije tvoj slučaj radi kojeg bi tražiiti morao vrhunskog "čitača" snimaka.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bokisd рече

Bas sam nasao tebe da pitam ( za ovu informaciju ) , zaboravio sam gde zivis. :bu:

Ili, da dodjem u Moravu, na pregled.  :smeh1:

Hvala ti, na odgovorima.

Ne bi ti bilo loše ni kad bi došao, mi na Moravi imamo "vesmirnu medicinu", to još nisi vidio kakva čudesa tu imamo.  :) 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...