Jump to content

Nemci stižu u Čačak - bruto plata čak 500 EUR

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Аурор рече

Hvala.

Sad odoh da pušim tompus i eksploatišem narod :)))

Мислила сам да прећутим, али јбг.

Прво, ја сам написала коментар јер ми је мука од оваквог преношења вести и тога како диктатор манипулише људима који немају појма шта је нето, а шта бруто, ни шта је гос, ни џидипи, ни ајемеф.. Не треба ми лекција о функционисању тржишта рада ни понуди и тражњи. Хвала.

Друго, на очигледну спрдњу од коментара ми одговараш овако:

пре 12 минута, Аурор рече

Naravno - me and my family.

I svaka druga pristojna osoba (što će reći bez boljševičkih shvatanja stvari).

Ко овде "бољшевички схвата ствари", ја?

Подели на овим сајтовима

Није проблем у Немцима - њих много заболе где ће да отворе фабрику, што јефтиније прођу то боље по њих - него у домаћој политикантској багри која ово представља као реформе и успех у 21. веку. И оваквим стварима ће да се ките пред изборе да се раја мало ложи.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Ma kakvi ovo nema veze s vezom. 

Da su ovi Njemci pravi kapitalisti i da se rukovode zdravom ekonomijom, ponudili bi malo veću platu od srpskog prosjeka i privukli gro ljudi koji su spremni da rade, i da rade dobro i produktivno, i da naprave proizvod koji bi bio konurentan jer će ga prodavati na njemačkom tržištu, jer svakako da hoće kada su došli ovdje da zaposle srbina kome je prosječna plata 350 evra, a ne njemca kome je prosječna plata 2000 evra. 

Međutim pošto nisu, nego su eksploaratori, u saradnji sa hohštaplerskom državom (vlašću), napraviće neku obostranu saradnju u kome će se država obavezati da im pokrije eventualne gubitke, i da subvencioniše radnike sa sumom koja će biti jednaka ovoj bruto plati, tako da poslodavac neće ništa iz svog džepa da plaća...država će jeidno da ubire poreze koji će na kraju biti manji od subvencija, "strani investitor" će se pokupiti kada više ne bude mogao muzti kravu i svi će biti na gubitku osim njih i velikog vođe koji će moći da hvali za to vrijeme kako je smanjio nezaposlenost. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, GeniusAtWork рече

Није проблем у Немцима - њих много заболе где ће да отворе фабрику, што јефтиније прођу то боље по њих - него у домаћој политикантској багри која ово представља као реформе и успех у 21. веку. И оваквим стварима ће да се ките пред изборе да се раја мало ложи.

Kako nije problem i u Njemcima? Ako su spremni na dil sa vlastima po receptu AirSerbie ili Fiata, onda su svakako i oni problem. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Justin Waters рече

Kako podiže cijenu rada kada nudi minimalac?

Minimalac je 24k.

Dažbine državi (porezi i doprinosi) su 16-17k ako toliko neto plaćaš radnika.

Da su ponudili 400 evra neto, što bi bilo za 50 evra više od prosjeka u državi, onda bi se moglo reći da podižu cijenu rada jer nude više nego ostali, i onda će svi ljudi htjeti kod njih da rade, ili ako ne mogu trenutno kod njih, pokušaće na sve načie da se zaposle i izbjegavaće one koji nude niže.

Većina privatnika zapošljava na crno, to mu ukupno dođe još manje od ove minimalne propisane cifre.

Plus je i nezaposlenih koliko hoćeš.

, što se onda uklapa u cilj da se radnoj snazi koja će izrađivati te dijelove za njemačko tržište ponudi najmanja moguća zarada. 

Pa naravno. 

Osnovna stvar.

Jedini poznat slučaj u regionu za koji znam da je pozitivan

Svaki je pozitivan po definiciji.

Ako imaš bolje uslove, nećeš hteti da se zaposliš kod njih, niko te i ne tera. Oni ako hoće da zaposle nekog, moraju da daju bolje uslove nego drugi.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Kako nije problem i u Njemcima? Ako su spremni na dil sa vlastima po receptu AirSerbie ili Fiata, onda su svakako i oni problem. 

Зашто не би били спремни? Њима је једино битно да имају што већи профит уз што мање трошкове. Ако долазе у неко уређено друштво онда морају да играју по правилима, а кад је држава партократија у распаду онда им се више исплати да уђу у неки дил и тутну паре тамо где треба и коме треба да би добили оно што желе. 

Њих занима профит, а не алтруизам и морална доследност.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Ne ti. Svako ko izgovori reč "eksploatacija".

Ај се врати и провери ко је увео ту реч у ову нашу, малу преписку, ко је то први написао ти или ја.

Немој толико бољшевички да схваташ ствари, другар. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Отераћемо их ко ономад четрес пете!!!

Da su neke Nemice pa ajd`, ovako nista...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Da su neke Nemice, pa ajd`, ovako nista...

Нека тетка у поршеу па да се и @Broken запосли... :D

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Зашто не би били спремни? Њима је једино битно да имају што већи профит уз што мање трошкове. Ако долазе у неко уређено друштво онда морају да играју по правилима, а кад је држава партократија у распаду онда им се више исплати да уђу у неки дил и тутну паре тамо где треба и коме треба да би добили оно што желе. 

Њих занима профит, а не алтруизам и морална доследност.

Ma ne radi se ni o kakvom altruizmu niti moralnoj dosljednosti. Ako prodavačica u prosječnoj srpskoj prodavnici može imati 20000 dinara neto, onda može i radnik u firmi s njemačkom kapitalom, sa proizvodnjom dobara za njemačko tržište imati ne njemačku platu, ali malo veću platu kako bi privukli kvalitetan radni kadar. Šta misle da naprave nudeći ljudima minimalac? Neće privući vrijedne radnike sigurno, nego one koji će se zaposliti jer moraju i koji će raditi sa mrzovoljom i biti pripravni da odmah napuste ako im se ukaže nešto bolje. 

Ta deviza "njih zanima samo profit i ništa drugo", je i stvorila socijalistički pokret. Tako da sam ovo vješću samo htjeo da skrenem pažnju na iluziju o ekskluzivno zloj državi i ekskluzivno dobrim privatnicima. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...