Jump to content

Русија или Америка или... ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 968
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, obi-wan рече

Jesi li spremio repertoar sta ces da im zapjevas ?

Кантри роуд и Подмосковние вечера. А шлаг на торти, платинаста Миљацка! Ту ће да лете рубље и долара, биће посла и за Наду Мацуру! Ма бре ми смо домаћински народ!

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams

Nah, ova je bolja...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 3/21/2018 at 22:12, obi-wan рече

Milos i ovi danas ko d...e i oko. Toliko su slicni.

Нигде нисам вршио величање власти које данас имамо, тако да ти је овај коментар беспотребан.

Него, још нешто, шта год ко мислио, Милош је, својом мудром политиком, створио српску државу, он ју је зацементирао као такву, довео је до независности. А није то урадио Карађорђе. При чему, нико не оспорава Карађорђа, напротив, он је повео борбу за слободу, али је Милош и његови потомци, мудром политиком и дипломатијом пре свега, довео ту државу до независности. 

Заправо, Карађорђе и Милош су симболи две српске политичке и државничке традиције кое не иду једна против друге, већ заједно. Једна је српска ослободилачка и слободарска традиција (Карађорђе), која не трпи ропство и угњетавање (што је свакако позитивно и сведочи да су Срби један слободарски и истински демократски народ). А друга (Милош), је она дипломатска, мудра политика која мудрим и пажљивим односом према великим силама извлачи за интересе српског народа и државе. Те две политике нису у сукобу, него у сагласју. 

:smeh1:

Елем, нисам једини који је то приметио код тебе, и други су ти скренули пажњу на то, али ти изгледа и даље не увиђаш како се понашаш на теми. Али то је опет твоја ствар. ;) 

Ne znam otkud sad Nemanja i ostali preci, kad si ti forsirao despota Stevana. Cela ova recenica mi je skroz nejasna.

Па не знаш и нејасно ти је, јер ниси ни читао шта овде пишем. Јер заправо ти и не знаш који је мој став, ти мени приписујеш оно што си ти умислио да је мој став. И ту је твој проблем. ;) 

А да си ушао у дискусију са намером да се упознаш са ставовима својих саговорника, па и мојим, видео би да сам помињао не само Деспота Стефана, већ и Светог Симеона (који се понизио пред византијским царем и постао његов вазал, затим пустио Фридриха Барбаросу да прође кроз Србију у свом походу према Византији, итд). Помињао сам и све Свете Немањиће који су итекако знали да воде мудру и одговорну политику. Све закључно са Милошем Обреновићем илити Милошем Великим.

Деспота Стефана, сам истине ради, највише пута наводио, јер је то најачи пример, пошто је он постао вазал крвника и тиранина који је убио његовог оца и косовске јунаке на Косову. 

Али, нажалост, многим данашњим Србима је трипутз дражи пример арогатне будалетине Слободана Милошевића који избацуије америчке амбасадоре из канцеларије, уместо  смиреног и народу оданог Деспота Стефана који је, зарад народа и тога да сачува српске животе, пристао да буде Бајазитов вазал и да ратује за њега. Није му сигурно било драго да то учини, али је морао због опстанка народа и државе. То је политика коју ја заговарам, а не некакво ,,слугањство", ,,подгузивање" и слично, што ми ти потпуно непримерено приписујеш. 

Ako dodjes do samog poda, i iscrpes sve druge mogucnosti pre toga, pravedni rat je jedino sto ti preostaje. "Bolje je pravedni rat, nego nepravedni mir", kaze patrijarh Pavle. Mnogo toga moze da se uradi da se svakako izbegne ta zadnja varijanta, ali ulizivanje zlikovcima i krvopijama nije jedna od tih opcija.

Ако те већ нападну, ту нема дилеме, брани се земља. И сам сам то рекао (и са Гризлијем баш имао једану дискусију око тога), да бих увек бранио своју земљу ко год да је нападне. Од тога не бих бежао.

Али бих зато свим дипломатским и другим политичким средствима учинио да до тога не дође и пристао бих чак и на неке уступке да се рат избегне. 

Na citavoj temi do sad? Ili to, ili ti prosto ne umes lepo da iskazes sta mislis...

Не, ја мислим да ти не умеш да читаш. 

Шалу на страну, овде и јесте проблем што ти не желиш да се упознаш са мојим ставовима. Не, мој став није да будемо било чије ,,слуге" или ,,робови" (опет по милиарду и први пут кажем да не заговарам чак ни улазак Србије у НАТО), већ да водимо мудру политику. То је политика која је у суштини неутралност, с тим што сматрам да треба мало да охладимо са руском пропагандом и да треба да видимо мало да се прилагодимо доминатној сили на Балкану, а то је, свиђало се то нама или не, САД. То не значи да постанемо ,,њихови робови", већ да око неких ствари са њима, ако је могуће, нађемо заједнички језик. 

О левичарској ЕУ мислим све најгоре, зато сам и против уласка у исту. Тако да. Е а због тога што сам ја то тако рекао, и на то додао да је Русија данас тренутно слабија сила од Америке и да она нема начина да војно или на било који начин помогне Србији, ти си почео да ме вређаш и пљујеш, називаш ,,нато фанатиком", затим да ме оптужујеш да заговарам да будемо ,,амерички робови" и остале небулозе на које си још додао оно ,,брука од човека" и остале бесмислице. 

А притом ниси био у стању ни да се поштено упознаш са мојим ставом око овог питања. То све личи на тешки фанатизам са твоје стране и управо ти је пар људи скренуло пажњу на то, али ти си наставио да тераш по своме. Али, опет на крају, то је ипак твоја ствар, или твој проблем, како год. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

93492_dd9df50f908e002da2a55d6.jpeg

Ја као сваки прави српски патриота увек добијем нагон да ову заставу исцепам чим је видим. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, grigorije22 рече

Mozemo da zakljucamo temu jer u svetskom ratu pobedjuju Rusija i Kina. To nece da se desi samo zahvaljjuci mocnom pravoslavnom oruziju koje samo Rusi mogu da izmisle, vec i natprirodnoj Bozijoj intervenciji. Srbija ce da bude na strani pobednika. :D

ПС: Иначе, и ја бих са овим Григоријевим завршио дискусију, бар њен озбиљан део. :D   Што се тиче става, јасно смо га исказали сви, тако да нема више потребе да се прегањамо. 

Што се музичког дела тиче, ево један мој допринос: 

;) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

ти изгледа и даље не увиђаш како се понашаш на теми

Ja se uvek ponasam isto na svakoj temi - iskljucivo kao ja, nikako drukcije. I to mi je ogromna prednost.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...