Jump to content

Преносимо: Реаговање на писање дневног листа „Курир”

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поводом текста објављеног у дневном листу „Курир” 8. марта 2018. године најављеног на насловној страни ових новина насловом „Патријарх Иринеј: Нећу да се селим на Косово” дужни смо да обавестимо јавност о следећем: 

bigger_spc1.jpg

Наводна изјава Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја не одговара садржини разговора који је Светост водио са новинарком ових новина. Из свеукупног контекста његових одговора посебно оштро је истргнута конструкција која се нашла у опреми текста на насловној страни. 

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј говорио је искључиво о значају Пећке Патријаршије као древног историјског седишта Српске Православне Цркве и о Београду као њеном административном седишту. Коментаришући могућност да будући поглавари Српске Православне Цркве имају седиште у Пећи, Његова Светост ниједном речју није поменуо себе, нити је о томе уопште било говора. 

Формулације које су се нашле на насловној страни ових новина „Нећу да се селим на Косово” и „Тражићу да Патријарха бирамо као и до сада, а не двотрећинском већином” не одговарају садржини вођеног разговора нити одражавају лични став Његове Светости, већ је реч о резултату новинарске жеље да се изговореним речима придода другачији, сензационалнији, смисао. 

О томе најбоље говори и чињеница да ове имагинарне изјаве, искоришћене за медијски атрактивну најаву, нема чак ни у тексту који је објављен на страни шест ових новина. Ово сведочи и о тенденциозној намери да се кривотвори истина. 

Овакав манир којим се неистинито и сензационалистички преносе изјаве Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја наносе велику штету угледу Патријарха и Српске Православне Цркве.

Информативна служба Српске Православне Цркве

View full Странице

Подели на овим сајтовима

Свакако да је овакав коментар Курира у најмању руку сензационалистички ако не и злонамеран.Само требамо ли ми сви чеда СПЦ да се упитамо да ли таквим текстовима доприноси што је Нацрт Устава рађен као у некој тајности,без расправе па и знања о чему се ради и без учешћа пуноће Цркве.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Свакако да је овакав коментар Курира у најмању руку сензационалистички ако не и злонамеран.Само требамо ли ми сви чеда СПЦ да се упитамо да ли таквим текстовима доприноси што је Нацрт Устава рађен као у некој тајности,без расправе па и знања о чему се ради и без учешћа пуноће Цркве.
? Kako si doneo takav zaključak?

Послато са E6653 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Августин рече

Капирам шта желиш да кажеш. Али није Курир тај који се о томе брине сигурно. Баш Курир брине о Цркви, само теолошке и пастриске текстове по вас дан пишу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Вилер Текс рече

Капирам шта желиш да кажеш. Али није Курир тај који се о томе брине сигурно. Баш Курир брине о Цркви, само теолошке и пастриске текстове по вас дан пишу.

Ne brinu oni o Crkvi, ali Crkva treba da zna u kakvoj sredini postoji i zivi, i prema tome da se ophodi sa blagorazumnom mudroscu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Није мене брига за Курир него за Цркву.А како сам донео такав закључак .Па не зна се ни сад ко су чланови комисије.Вечерње Новости доносе Вест два дана пре Цркве.Па како народ и клир није ни знао да се расправља од 2014 ,а камо ли да им је био доступан текст.Где је ту Саборност.Не могу да верујем нема ни сад вести на сајту Цркве само реакција на Курир.Баш ме брига за Курир.

Подели на овим сајтовима

Колико знам предлог Устава је тек достављен епископима. 

Није усвојен! Око чега онда галама пре Сабора?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...