Jump to content

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane!

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Grizzly Adams  Све су државе (системи) бабе са бољим или лошијим шминкерима. Америка је бабетНа али шминкер јој је Пијетро Ала Мода и не могу да верујем да ти падаш на приче о Америци као слободној држави.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ako cemo posteno - hriscani drze da je sloboda pre svega oslobodjenost od greha i zla, a onda i prakticna (spoljasnja) sloboda.

Наравно, али овде не причамо о теологији.

Кад причамо о државама и политици "ослобођеност од греха и зла" нема никаквог смисла. Једино има смисла ова практична слобода да гледаш своја посла и нико те не дира.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Grizzly Adams рече

Једно питање за размишљање - историјски гледано, из перспективе векова, које то цивилизацијске вредности и принципе брани Русија?

Мен се чини да су они једна полу-пропала држава која још није расчистила са тоталитаризмом, имају практично доживотног прецедника КГБ-овца који влада уз помоћ своје мафијашке екипе... ОК, јасно да то можда има своје историјске узроке итд. ал шта мене брига за узроке? За мој живот и моје деце битне су последице. Не видим никакву корист од "јаке Русије". Само опасност за слободан свет.

Јер, без обзира на сва срања која запад прави, опет представљају слободан свет. Западна цивилизација је донела највеће благостање и слободу за људе од кад је света и века. Насупрот отвореним тоталитарцима попут Кине, исламског света итд. Русија је некако "ни тамо ни овамо". Никако да расчисте и определе "коме ће се приволети царству".

Кажем као неко ко би заиста волео да их оставе на миру и да се прекине звецкање оружјем итд. Али нисам баш ни толико наиван да будем "пацифиста".

18948296_1697477383889211_80057056483124

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

@Grizzly Adams  Све су државе (системи) бабе са бољим или лошијим шминкерима. Америка је бабетНа али шминкер јој је Пијетро Ала Мода и не могу да верујем да ти падаш на приче о Америци као слободној држави.

То је тачно за државе да су све више-мање покварене, али Америка је брадер и даље најслободније друштво на свету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Вараш се.

Има пуно деце која ни један дан у животу нису ишла у школу.

Дуг је лична ствар, сам одлучујеш да ли ћеш да се задужиш или не. Нико те не тера.

Да не кршиш закон, то је ваљда тако свуда на свету.

Има много деце која у животу нису ишла у школу? А каква је то држава? 

Знам да је лична ствар, али говорим ти о духу. Нездрав је а такав се потенцира.

У питању је страх од закона.  

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Мисли вероватно на школовање код куће, homeschooling. А не да уопште немају никакво образовање.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, obi-wan рече

Samo ti komentarisi, nemam nista protiv. Rekoh ti i onaj dan na onoj temi o homoseksualizmu - nemam nista protiv razgovora, predaleko od toga, ali je uzaludno da se trosi snaga kad sagovornik uredno zmuri na sve sto mu se kaze ili predoci, i smatra da je on jedini nepogresiv i uvek tako i nastupa: sa visine i nadobudno.

Na toj temi o homoseksualizmu nisi cak dao sebi za obavezu da razgovor zapocnes na jedan bar civilizovan nacin, nego si uleteo djonom: "daj neki dokaz za to". Kakav je to uopste nacin za razgovor - postavis se kao islednik i ocekujes da ti svi aplaudiraju? A usta govore cega je srce puno, to ne zaboravi.

A da ne budem samo ja, evo ti sad i Juste, i jos drugih ljudi koje si ti na svim tim temama pedantno ignorisao.

I sta kazes, nije ti Zapad zlatno tele?...

A znas sta je tu jos bitno: u vremenu pre nekih 25 godina, ja sam imao identicno takvo stanoviste. Opravdavao sam ulazak Amerike u Irak, i navijao za njihove marince. Sve sto bi doslo otud, sto kaze povise Viler Tex - makar i namirisano govno - ja sam oberucke prihvatao i hvalio. A onda sam ipak malo dozreo, `fala velikome Bogu, i krenuo da mislim glavom...

Ali kod homosexualnosti je drugacije, ti ne prihvatas da je ona prirodna I onda se tu drasticnno razilazimo jer ti odbijas genetiku sexualnosti i prebacujes to na gej lobije. Ok to je tvoja stvar, alinemamo sta dalje razgovarati. Medjutim ne vidim sta je necivilizovano ako trazim dokaz. 

A o nepogresivosti, ne znam mada mi se cini da su tebi mnogo vise prebacivali o tome, dok sam ja grijesio I ispravljao se milion puta na temama I niko mi to nije spomenuo.

Nisam nigdje rekao da mi je zapad zlatno tele, medjutim ti bolje znas izgleda kome jeste.

Takodje nisam nikoga ignorisao ni Justina ovde, nego jednostavno vidim probleme u ekonomiji I politici Rusije I to komentarisem.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams Моје мишљење је да хишћанин може да живи свуда. 

Треба отићу Америку, Немачку и зарадити неку кинту. Неки сјајно прођу и у Русији. Онда се после 15 година вратиш и то је то. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Гледам само практично, шта је корисно за просечног грађанина неке мале европске државице.

Мислим управо супротно - за Србију и њене грађане најбоље би било да Русија тотално пропадне и коначно се решимо те митологије која нас је тако скупо коштала. Можда би онда коначно баталили бајке и кренули неким нормалним путем. Докле год смо у "пат позицији" ми ћемо бити парализовани.

Nema Rusija nikakve veze sa mitologijom i bajkama koje su nas skupo koštale... sami smo ih stvorili i sami ih održavamo... održavali smo i dok je Rusija bila u stanju propasti devedesetih... a čak smo uspeli da postignemo i to da njih naše určenje na Balkanu 1914. upropasti načisto... :D

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Треба да се изађе из "пат позиције".

Što nije lako kada USA želi da taj izlazak bude šah-mat protiv nas.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Слободна. Родитељи могу да одлуче да сами школују децу код куће и многи то раде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Grizzly Adams рече

Наравно, али овде не причамо о теологији.

Кад причамо о државама и политици "ослобођеност од греха и зла" нема никаквог смисла. Једино има смисла ова практична слобода да гледаш своја посла и нико те не дира.

Znam da ti tako mislis, ali ja ne mislim tako. Teologija jedino vredi ako je spregnuta sa prakticnim zivotom, inace je to najpraznija praznina koja moze da se zamisli.

Zapad takav stav (da teologija/duhovnost jedino vredi ako je spregnuta sa prakticnim zivotom) odbacuje u startu, zanima ga samo materijalno (nista cudno, kad znamo da su tamo protestanti i njihovi klonovi najbrojniji) i takvog stava se - ocigledno - i ti drzis. Istok, manje-vise (trapavo, netrapavo, kako kad) upravo pokusava da ponovo bar u najmanjoj osnovi uspostavi tu neku sinhronu uzajamnost duhovnog i materijalnog, i takvog stava se npr. ja drzim. Tu je cela razlika.

E sad, Zapadu takvi konkurenti (kao Rusija, Kina i slicni) nikako ne odgovaraju, otud svi ti nemiri i ludila po svetu. I otud samoutvrdjivanje Rusije, sa kojim je pocela tema.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Ali kod homosexualnosti je drugacije, ti ne prihvatas da je ona prirodna I onda se tu drasticnno razilazimo jer ti odbijas genetiku sexualnosti i prebacujes to na gej lobije. Ok to je tvoja stvar, alinemamo sta dalje razgovarati. Medjutim ne vidim sta je necivilizovano ako trazim dokaz. 

A o nepogresivosti, ne znam mada mi se cini da su tebi mnogo vise prebacivali o tome, dok sam ja grijesio I ispravljao se milion puta na temama I niko mi to nije spomenuo.

Nisam nigdje rekao da mi je zapad zlatno tele, medjutim ti bolje znas izgleda kome jeste.

Takodje nisam nikoga ignorisao ni Justina ovde, nego jednostavno vidim probleme u ekonomiji I politici Rusije I to komentarisem.

Мислим сви ми имамо тај фазон "Ја знам". Иначе не би писали по форуму.

Кад се са тобом прича ти гледаш свет само у оквиру епрувете и лабораторије. Нисам једини који има тај закључак па га стави у лабораторију,можда откријеш да је тачан :D

Жив био.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Grizzly Adams рече

Мислим управо супротно - за Србију и њене грађане најбоље би било да Русија тотално пропадне и коначно се решимо те митологије која нас је тако скупо коштала. Можда би онда коначно баталили бајке и кренули неким нормалним путем.

Нема никакве митологије. Већину Срба реално заболе за Русију - и обрнуто - једино се ложе на фиктивне представе Путина као чврсте руке која ће Западу да покаже њиховог бога и врати им све мило за драго што су нам направили задњих 20-ак година.

Што јесте глупо, али није баш потпуно несхватљиво кад се узме у обзир кроз шта смо све прошли. Пуно је горчине и беса још увек у људима. Али то је то, ту се завршава свака митологија и фасцинација Путином/Русијом.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Слободна. Родитељи могу да одлуче да сами школују децу код куће и многи то раде.

Море и код нас. Онлајн факултети ала др мр Мики Петровић. Бојим се да маса заврши са таквим образовањем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...