Jump to content

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

А бе бате, учлани ли се то у Двери? :smeh1:

Cenim da si me pogrešno razumeo, a nešto me baš mrzi da detaljno obrazlažem... samo čitaj strogo ono što sam napisao i ne učitavaj mi Dverjanske gluposti sa strane zato što ti možda liči na neke njihove ideje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Nisam nigdje rekao da mi je zapad zlatno tele, medjutim ti bolje znas izgleda kome jeste.

Sto bi ti reko - daj neki dokaz...

пре 8 минута, Ronald рече

Takodje nisam nikoga ignorisao ni Justina ovde, nego jednostavno vidim probleme u ekonomiji I politici Rusije I to komentarisem.

I kad ti on lepo objasni i odgovori o uzrocima i temelju toga, ti elegantno zaobidjes napisano, i dalje duvas u iste zurle, kao svaki pravi partizan...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Нема никакве митологије. Већину Срба реално заболе за Русију - и обрнуто - једино се ложе на фиктивне представе Путина као чврсте руке која ће Западу да покаже њиховог бога и врати им све мило за драго што су нам направили задњих 20-ак година.

Што јесте глупо, али није баш потпуно несхватљиво кад се узме у обзир кроз шта смо све прошли. Пуно је горчине и беса још увек у људима. Али то је то, ту се завршава свака митологија и фасцинација Путином/Русијом.

Па није баш тако. Људи воле Русе јер смо исте вере. Нема митологије у негативном смислу. (не говорим о овима што тетовирају Путина) 

Из истог разлога као и Грке. Плус две три велике ствари које нам учинише. И онда крећу посете, пријатељства...

Ја лично имам супер односе са Америма и Русима и ја ћу као Брица из Три карте за Холивуд, на обе стране .:coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

@Grizzly Adams Моје мишљење је да хишћанин може да живи свуда. 

Треба отићу Америку, Немачку и зарадити неку кинту. Неки сјајно прођу и у Русији. Онда се после 15 година вратиш и то је то. 

A neki ostanemo ovde, i odavde krcimo put dalje... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

Znam da ti tako mislis, ali ja ne mislim tako. Teologija jedino vredi ako je spregnuta sa prakticnim zivotom, inace je to najpraznija praznina koja moze da se zamisli.

Zapad takav stav (da teologija/duhovnost jedino vredi ako je spregnuta sa prakticnim zivotom) odbacuje u startu, zanima ga samo materijalno (nista cudno, kad znamo da su tamo protestanti i njihovi klonovi najbrojniji) i takvog stava se - ocigledno - i ti drzis. Istok, manje-vise (trapavo, netrapavo, kako kad) upravo pokusava da ponovo bar u najanjoj osnovi uspostavi tu neku sinhronu uzajamnost duhovnog i materijalnog, i takvog stava se npr. ja drzim. Tu je cela razlika.

E sad, Zapadu takvi konkurenti (kao Rusija, Kina i slicni) nikako ne odgovaraju, otud svi ti nemiri i ludila po svetu. I otud samoutvrdjivanje Rusije, sa kojim je pocela tema.

Ја теологију на геополитичке односе великих сила не умем да применим никако... Мислим да није могуће и изузетно се плашим људи који то покушавају.

Са друге стране, разумем шта у суштини желиш да кажеш. Мој став није само "материјално-практичан" него се заснива на одређеним филозофским идејама о томе шта је "добро" итд. То је први практично применљив апстрактни логички модел (ако може тако да се каже) на то питање. Филозофија која полази од човека, има за главну вредност његов живот и слободу. Велике силе не могу да ценим по теолошким критеријумима, али свакако могу по овим другим.

У том контексту, ни мени не одговорају конкуренти попут Кине, па и Русије. Јер као што рекох - не делује ми да су они расчистили са тоталитаризмом и кренули у јасном смеру.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Cenim da si me pogrešno razumeo, a nešto me baš mrzi da detaljno obrazlažem... samo čitaj strogo ono što sam napisao i ne učitavaj mi Dverjanske gluposti sa strane zato što ti možda liči na neke njihove ideje...

ОК, ок, немој одма нуклеарно... шалио сам се мало... :)

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Вилер Текс рече

Па није баш тако. Људи воле Русе јер смо исте вере. Нема митологије у негативном смислу. (не говорим о овима што тетовирају Путина) 

Из истог разлога као и Грке. Плус две три велике ствари које нам учинише. И онда крећу посете, пријатељства...

Ја лично имам супер односе са Америма и Русима и ја ћу као Брица из Три карте за Холивуд, на обе стране .:coolio:

Ма наравно, такве нормалне ствари нико не спори :)  Мислим на оно ложење на Путина где му лепе слике по улицама и сликају графите, називају ресторане по њему, и разне новинске наслове типа "БРИСЕЛ У ШОКУ!!!!!!! РУСИЈА ИМА РАКЕТЕ ПРОТИВ КОЈИХ НЕМА ОДБРАНЕ!!" и слично ложење на оружје и рат. То је све јер смо имали катастрофално искуство са западом задњих пар деценија.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Ма наравно, такве нормалне ствари нико не спори :)  Мислим на оно ложење на Путина где му лепе слике по улицама и сликају графите, називају ресторане по њему, и разне новинске наслове типа "БРИСЕЛ У ШОКУ!!!!!!! РУСИЈА ИМА РАКЕТЕ ПРОТИВ КОЈИХ НЕМА ОДБРАНЕ!!" 

Мислим да би било лепо организовати тим билдинг између жена у црном и ултрапуниоваца. Може и неки брак да падне да се људи спасу.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, obi-wan рече

Sto bi ti reko - daj neki dokaz...

I kad ti on lepo objasni i odgovori o uzrocima i temelju toga, ti elegantno zaobidjes napisano, i dalje duvas u iste zurle, kao svaki pravi partizan...

Ti si doktor za duhovne dokaze i za definisanje karaktera ljudi:D

On je samo samo spomenuo istoriju i geostrateski polozaj medjutim to nema veza sa pritiskom na politicare da rade po pitanju unutrasnje politike ili da pokusavaju. Ja na osnovu ovoga sto vidim, a narocito ekonomskih parametara to ne vidim.

Obi, rasprave izmedju tebe i mene ne vode nikud, tako da je bolje da ne ulazimo u njih kao sto si pomenio na temi vezanoj za homosexualnost i ja sam se slozio.:)

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Вилер Текс рече

Мислим сви ми имамо тај фазон "Ја знам". Иначе не би писали по форуму.

Кад се са тобом прича ти гледаш свет само у оквиру епрувете и лабораторије. Нисам једини који има тај закључак па га стави у лабораторију,можда откријеш да је тачан :D

Жив био.

Nisam nigdje naveo da tako gledam, medjutim ti si ipak to zakljucio.

Ziv i ti bio

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Grizzly Adams рече

Ја теологију на геополитичке односе великих сила не умем да применим никако... Мислим да није могуће и изузетно се плашим људи који то покушавају.

Са друге стране, разумем шта у суштини желиш да кажеш. Мој став није само "материјално-практичан" него се заснива на одређеним филозофским идејама о томе шта је "добро" итд. То је први практично применљив апстрактни логички модел (ако може тако да се каже) на то питање. Филозофија која полази од човека, има за главну вредност његов живот и слободу. Велике силе не могу да ценим по теолошким критеријумима, али свакако могу по овим другим.

У том контексту, ни мени не одговорају конкуренти попут Кине, па и Русије. Јер као што рекох - не делује ми да су они расчистили са тоталитаризмом и кренули у јасном смеру.

Problem takve slobode o kojoj ti pricas je da je u njoj covek prosto individuiziran, odnosno, bez stvarne zajednice sa drugim ljudima, osim u pogledu koristi.

A mi odlicno znamo da je covek stvoren kao bice zajednice, ne da bude prosto "slobodna indvida".

Znaci, kad kazem "teologija/duhovnost treba da je skopcana sa prakticnim zivotom" mislim na to da to-i-to drustvo treba da ima kao temelj uredjen sistem vrednosti koji pociva na etici kakva je hriscanska. I da takvo drustvo treba (jer moze, a nikome to ne oduzima nista) da tezi da funkcionise kao prava zajednica, u kojoj se brine i o onima koji se nisu najbolje snasli, a ne kao sto ti predlazes (taj prakticno americki model) - svako za sebe, pa kako se ko snadje, ako si pao propadni, sta da ti radim.

U tom smislu su drustva kao Rusko (i ne samo oni, naravno) blizi ovom stanovistu kojeg se ja drzim.

A geopolitika je samo produzetak etike jednog drustva, bez obzira kakva ona bila. Amerika pociva na zlosretnoj i rascovecenoj etici protestantizma, i otud sve te nevolje koje kroz njenu politiku preplavljuju ceo svet: "ja sam u pravu, ko nije kao ja sigurno nije u pravu" i "ko nije (po meni) u pravu, on je automatski prepreka i neprijatelj".

To se vidi uglavnom uvek, a narocito dobro sad u Siriji, gde zapadni uticaji gledaju samo suvu korist sebi samima, i u tom smeru su spremni na bilo sta, bez obzira na zrtve, a narocito im je stalo da isprovociraju sto vise sukoba, dok se recimo Rusi, od kad su tamo, uglavnom drze nacela "jedna noga na kvacilo, druga na kocnicu", i sve vreme, iako visestruko provocirani i sa sopstvenim zrtvama, jednako trude da sacuvaju kakav-takav mir, i da sukobljene strane tamo naprave bilo kakav ma i najmanje zdrav dogovor.

Tako da, teologija/duhovnost/etos itekako ima odjeka i odraza svuda, od kupovine u prodavnici, tja do svetskih ratova. Mi pravoslavci bi bar to trebali da znamo.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ronald рече

Nisam nigdje naveo da tako gledam, medjutim ti si ipak to zakljucio.

Ziv i ti bio

Не мораш да наведеш нешто да би то било. И ја сам Србин па нисам никад то наводио овде, што не значи да до тренутка навођења нисам био.

Мислим да баш не капираш сугестију.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, grigorije22 рече

Isprobano pre dva dana i odlicno je za odbijanje kopnene agresije. :dobro:

Iskanderi postoje odavno, nisu nista novo...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...