Jump to content

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Једно питање за размишљање - историјски гледано, из перспективе векова, које то цивилизацијске вредности и принципе брани Русија?

Мен се чини да су они једна полу-пропала држава која још није расчистила са тоталитаризмом, имају практично доживотног прецедника КГБ-овца који влада уз помоћ своје мафијашке екипе... ОК, јасно да то можда има своје историјске узроке итд. ал шта мене брига за узроке? За мој живот и моје деце битне су последице. Не видим никакву корист од "јаке Русије". Само опасност за слободан свет.

Јер, без обзира на сва срања која запад прави, опет представљају слободан свет. Западна цивилизација је донела највеће благостање и слободу за људе од кад је света и века. Насупрот отвореним тоталитарцима попут Кине, исламског света итд. Русија је некако "ни тамо ни овамо". Никако да расчисте и определе "коме ће се приволети царству".

Кажем као неко ко би заиста волео да их оставе на миру и да се прекине звецкање оружјем итд. Али нисам баш ни толико наиван да будем "пацифиста".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

tan2018-3-1182231570-830x0.jpg

Путин и када шиље нуклеарке, шиље их са  љубављу :smeh1:  кад пукне руска нуклеарка има облик сррррца ...:))) ех што ти је Русија и Путин, све са стилом :D 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Једно питање за размишљање - историјски гледано, из перспективе векова, које то цивилизацијске вредности и принципе брани Русија?

Мислим да је стварно бесмислено да сад набрајамо све великане које је Русија дала западној цивилизацији кроз векове, из свих области. Данашња Русија не брани ништа од тога, Русија задњих 100 година има мало додирних тачака са оним што је била ранијих векова.

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Мен се чини да су они једна полу-пропала држава која још није расчистила са тоталитаризмом, имају практично доживотног прецедника КГБ-овца који влада уз помоћ своје мафијашке екипе...

Мање-више. Само нису полупропали, имали су огроман раст од краја '80-их кад се распао СССР и кад су стварно били у тоталном расулу и беди. Путин је успео колико-толико да их поврати на ноге. Нису још увек светска сила, али напредују полако.

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

ОК, јасно да то можда има своје историјске узроке итд. ал шта мене брига за узроке? За мој живот и моје деце битне су последице. Не видим никакву корист од "јаке Русије". Само опасност за слободан свет.

Русија је нуклеарна суперсила и друга најјача армија света. За живот било кога од нас је важно да та држава буде што нормалнија и уређенија. Мада не знам шта тачно подразумеваш под јачином.

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Јер, без обзира на сва срања која запад прави, опет представљају слободан свет. Западна цивилизација је донела највеће благостање и слободу за људе од кад је света и века. Насупрот отвореним тоталитарцима попут Кине, исламског света итд. Русија је некако "ни тамо ни овамо". Никако да расчисте и определе "коме ће се приволети царству".

Русија је део западне цивилизације. Увек била. Иако су их задњих 100 година киднаповали комунисти, то не може да се промени. На крају крајева, ко је стварно ратовао против ИСИЛа и сличних лудака задњих година доле? ОК, можда их још нису потпуно победили, али ће та победа када до ње дође бити највећим делом због руског учешћа.

пре 17 минута, Grizzly Adams рече

Кажем као неко ко би заиста волео да их оставе на миру и да се прекине звецкање оружјем итд. Али нисам баш ни толико наиван да будем "пацифиста".

Па не могу једни друге да оставе на миру. Треба трошити трилионе од пореских обвезника са обе стране Атлантика на нова хиперфенсерајска оружја да би се пували пред огледалом, то раде и једни и други већ 70 година  :) 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Grizzly Adams рече

Мен се чини да су они једна полу-пропала држава која још није расчистила са тоталитаризмом, имају практично доживотног прецедника КГБ-овца који влада уз помоћ своје мафијашке екипе... ОК, јасно да то можда има своје историјске узроке итд. ал шта мене брига за узроке? За мој живот и моје деце битне су последице. Не видим никакву корист од "јаке Русије". Само опасност за слободан свет.

Ti to gledaš iz neke perspektive "građanina sveta" i iz te perspektive bih možda i mogao da se složim sa tobom ili bar sa većinom navedenog... međutim, iz perspektive građanina Srbije, kako god (ne)voleo Rusiju ili Ameriku, meni više odgovara jačanje Rusije i slabljenje Amerike, nego obrnuto.

Da se razumemo, ne odgovara mi ni da se oni kače preko naših leđa, niti da postanemo ruska provincija... već samo toliko da su oni u međusobnoj pat poziciji oko nas... i da ni jedni ni drugi ne mogu da sprovedu šta su naumili...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Grizzly Adams рече

Дошао Никола из Америке са женом странкињом, Американком и сином, странцем, Американцем. :smeh1: Шалу на страну.

Какав бре слободан свет никао на мртвим индијанцима и шири се преко мртвих од Кореје од Сирије.

Каква бре слобода кад имаш велику могућност да постанеш бескућник а никог неће бити брига за то.

Наравно има много добрих страна али приче о слободном свету су безвезе јер не постоји слобода и не постоји демократија.

Све су државе бабе само је питање која има боље шминкере.

Што се тиче вредности Русије, онога што ја у њој видим, читај Карамазове па ћеш видети. А и оди мало да видиш. Мислим да Русију (чита људе) красти хришћански дух који није мога да уништи ни комунизам. Макар ти људи не били хришћани хришћанске вредности свуда провејају. Не кажем да нема тога ни у Америци. Мислим нађе човек шта тражи.

Збиљу на страну, "Ја Русију сањам" што би рекао Мргуд:))

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Grizzly Adams рече

Јер, без обзира на сва срања која запад прави, опет представљају слободан свет.

Brate, kakav je ovo oksrimoron? Kako je slobodan onaj koji robuje zloci?

Ja razumem tvoj stav "ne ujedaj ruku koja te `rani", i nemam nista protiv, ali sam navik`o da od tebe citam samo odlicne poruke, nemoj da me sekiras ovako. :smeh1:

пре 24 минута, Grizzly Adams рече

Мен се чини да су они једна полу-пропала држава која још није расчистила са тоталитаризмом

Pa to smo i rekli prethodno - oni se bar bore protiv tog totalitarizma unutar sebe, ameri ga pak zamisljaju svuda oko sebe, a radi prostog profita i dominacije. Minimum to je velika razlika, a sto se tice vrednosti za koje se bore - verujem da su to iste vrednosti kojih se drzi svaki normalan covek Amerikanac, Rus, Tajlandjanin, Spanac, itd...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, goranger рече

Ima li odbrane od ove bombe?

148-shutterstock_128569691.jpg

...

Ima, ja sam iskusan u tom PVO, samo je posalji meni...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, GeniusAtWork рече

Иако су их задњих 100 година киднаповали комунисти

Ovo je odlicno receno. I razumno je da se doda da su ti isti prakticno skrojeni bas na Zapadu, pa ubaceni na vec rovit i raskliman teren.

A sve po onom drevnom principu - "da komsiji crkne krava, pa nek` se moja ne oteli"...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Ja razumem tvoj stav "ne ujedaj ruku koja te `rani"

Мене само моја рука храни.

пре 2 минута, obi-wan рече

Brate, kakav je ovo oksrimoron? Kako je slobodan onaj koji robuje zloci?

Хбм. ли га... Ви све баратате неким ванземаљским појмовима "слободе".

Ја сам сељак човек. За мене је слобода практична ствар - да могу да радим шта оћу, идем где оћу, причам шта оћу. Запад је ту непревазиђен. Без конкуренције.

пре 4 минута, obi-wan рече

oni se bar bore protiv tog totalitarizma unutar sebe

Нешто не видим да се боре...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Ti to gledaš iz neke perspektive "građanina sveta" i iz te perspektive bih možda i mogao da se složim sa tobom ili bar sa većinom navedenog... međutim, iz perspektive građanina Srbije, kako god (ne)voleo Rusiju ili Ameriku, meni više odgovara jačanje Rusije i slabljenje Amerike, nego obrnuto.

Da se razumemo, ne odgovara mi ni da se oni kače preko naših leđa, niti da postanemo ruska provincija... već samo toliko da su oni u međusobnoj pat poziciji oko nas... i da ni jedni ni drugi ne mogu da sprovedu šta su naumili...

Гледам само практично, шта је корисно за просечног грађанина неке мале европске државице.

Мислим управо супротно - за Србију и њене грађане најбоље би било да Русија тотално пропадне и коначно се решимо те митологије која нас је тако скупо коштала. Можда би онда коначно баталили бајке и кренули неким нормалним путем. Докле год смо у "пат позицији" ми ћемо бити парализовани. Треба да се изађе из "пат позиције".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Ја сам сељак човек. За мене је слобода практична ствар - да могу да радим шта оћу, идем где оћу, причам шта оћу. Запад је ту непревазиђен. Без конкуренције.

Можеш ли?

Па не можеш да одведеш дете из школе дан два дуже од онога колико траје распут иначе одмах плаћаш неки пенал школи.

Сви се нешто генрално боје да не дугују, да не прекрше закон итд.

Има пословних могућности али је далеко то од слободе.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

Каква бре слобода кад имаш могућност да постанеш бескућник а никог неће бити брига за то.

Што би неког било брига? И какве везе то има са слободом?

Слобода је да можеш да доносиш одлуке о свом животу и сам сносиш последице.

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Што се тиче вредности Русије, онога што ја у њој видим, читај Карамазове па ћеш видети.

Хбш. Карамазове... Чисто сумњам да Путин своју политику базира на Достојевском...

пре 15 минута, Вилер Текс рече

Мислим да Русију (чита људе) красти хришћански дух који није мога да уништи ни комунизам.

Ма не сумњам да су Руси добри људи, причам о држави и њиховој власти. То су две различите ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Хбм. ли га... Ви све баратате неким ванземаљским појмовима "слободе".

Ako cemo posteno - hriscani drze da je sloboda pre svega oslobodjenost od greha i zla, a onda i prakticna (spoljasnja) sloboda.

Obe su vazne, ali je prva vaznija. I opet - totalitarni ludaci su na Istok uvezeni sa Zapada.

Нешто не видим да се боре...

E pa ne vidis zato sto ne zelis da vidis...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Можеш ли?

Па не можеш да одведеш дете из школе дан два дуже од онога колико траје распут иначе одмах плаћаш неки пенал школи.

Сви се нешто генрално боје да не дугују, да не прекрше закон итд.

Има пословних могућности али је далеко то од слободе.

Вараш се.

Има пуно деце која ни један дан у животу нису ишла у школу.

Дуг је лична ствар, сам одлучујеш да ли ћеш да се задужиш или не. Нико те не тера.

Да не кршиш закон, то је ваљда тако свуда на свету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...