Jump to content

Без причешћа онима који нису држали Тримирје?

Препоручена порука

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Pa da, gde još neko nešto da kaže ako si ti to već rekao.

Obi has spoken! :smeh1:

(Ne zameri, baš mi je smešno zazvučalo)

Mislio sam - "rek`o sam to isto", jer mi se ucinilo da se nismo tamo razumeli... :coolio:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Broken рече

Šta misliš, treba li se lišiti miomirisnih parfemau toku posta ? :D

Само неки неутралан што сестрама не изазива грешне мисли... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Mislio sam - "rek`o sam to isto", jer mi se ucinilo da se nismo tamo razumeli... :coolio:

Shvatila sam šta si mislio, ali je smešno zazvučalo ;) 

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Paradoksologija рече

Shvatila sam šta si mislio, ali je smešno zazvučalo ;) 

:drugarstvo:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nego, i mene su pre 4 godine propitivali da li sam držala trimirje pred pričešće, ali pošto sam pokazavši na stomak rekla da sam u osmom mesecu visoko rizične trudnoće, progledali su mi kroz prste što sam samo postila na vodi :0205_whistling:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Само неки неутралан што сестрама не изазива грешне мисли... :smeh1:

Broken, proguraj liniju posnih parfema: Tamjan, Miro, Voštanica... :smeh1:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Nego, i mene su pre 4 godine propitivali da li sam držala trimirje pred pričešće, ali pošto sam pokazavši na stomak rekla da sam u osmom mesecu visoko rizične trudnoće, progledali su mi kroz prste što sam samo postila na vodi :0205_whistling:

brrr

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Paradoksologija рече

pošto sam pokazavši na stomak rekla da sam u osmom mesecu visoko rizične trudnoće, progledali su mi kroz prste što sam samo postila na vodi

WTF...!?

Треба мотка. Лепо пише тамо у Јеванђељу - мотка.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Нико не напада монаштво, монаштво је елита, али и они у граду који држе тримирја или не, се такође разбијају од метанија у првој недељи поста, плус иду на послове. Поента је да је једно радити метаније па ићи у келију, а друго обављати свакодневне послове пуне стреса у свету, па још држати тримирје. Ко може наравно, треба, али не сме бити правило! Друго, само ми причамо о овим стварима, нисам чуо и не верујем да Грци разглабају о овим темама, они се конкретно баве живом заједницом, љубављу, Црквом, а не лажним аскетизмом као што се ми бавимо. Уместо да радимо на заједници, ми разглабамо о тримирјима. о овоме о ономе, а Господ је рекао: "Милости хоћу(љубави)...."..наравно опет повлачим, ко може нека држи тримирје. Сад, можда нисам требао ни да потежем ову тему. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ИВАН KARINGTON рече

само ми причамо о овим стварима, нисам чуо и не верујем да Грци разглабају о овим темама

Не баве се. У многим другим црквама да ове ствари поменеш гледали би те као да ниси нормалан. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, ИВАН KARINGTON рече

Нико не напада монаштво, монаштво је елита, али и они у граду који држе тримирја или не, се такође разбијају од метанија у првој недељи поста, плус иду на послове. Поента је да је једно радити метаније па ићи у келију, а друго обављати свакодневне послове пуне стреса у свету, па још држати тримирје. Ко може наравно, треба, али не сме бити правило! Друго, само ми причамо о овим стварима, нисам чуо и не верујем да Грци разглабају о овим темама, они се конкретно баве живом заједницом, љубављу, Црквом, а не лажним аскетизмом као што се ми бавимо. Уместо да радимо на заједници, ми разглабамо о тримирјима. о овоме о ономе, а Господ је рекао: "Милости хоћу(љубави)...."..наравно опет повлачим, ко може нека држи тримирје. Сад, можда нисам требао ни да потежем ову тему. 

Odlicno si postavio temu, brate. Bas o ovakvim stvarima i treba da se prica.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Нифада рече

Живот у свету није баш прилагођен великопосном богослужбеном циклусу.

Неки су јутрос устали у 6 да би стигли на посао у 6,45.На послу прешли 6x30 степеница горе-доле јер нема лифта.

На фб страницама подсећају на повечрје и покајни канон Андреја Критског.

Неки и на тримирје.

Сутра опет устајање у 6,па на посао.И поново 6x30 степеница ,горе-доле.

Прекосутра исто.

Али за викенд већ друга прича:pop:

Заиста радим на другом спрату,без лифта,и сваки дан попнем се неколико стотина степеница,није карикирање.Стићи ће се некад да оде и на вечерње,и друга богослужења током Великог поста,хтедох само рећи да овај свет фунбкционише по својим правилима,и да је неки монашки стил живота и подвиге,метаније,неједење ништа ,тримирје и друге подвиге,непримењив на људе који раде,иду на посао и имају бројне обавезе током дана,а неки раде и по цео дан.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...