Jump to content

Визионари предузетници и њихово пословање о трошку америчких пореских обвезника

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 66
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Inace ja se slazem da drzava treba da investira u nas genijalce. Vi Srbi treba da nadjete vase verzije mene i da im date makar pola vase plate. Samo tako moze da napredujemo. 

Hvala americkim gradjanima za sve pare koje su mi dali, i hvala ljudima koji se zalazu za sistem davanja para meni u ime naucnih dostignuca! 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, ElonMusk рече

Inace ja se slazem da drzava treba da investira u nas genijalce.

Слажемо се и ми, брате, да си нам жив и паметан у главу још сто година :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Слажемо се и ми, брате, да си нам жив и паметан у главу још сто година :) 

Slazu se svi, zato i imamo drzavu. Da daje pare ultra talentima i genijalcima koje biramo kao drustvo. Eto tako su izabrali mene. Americko drustvo se slozilo da sam ja jako pametan i da mi treba dati vise njihovih para. 

Medjutim vi u Srbiji imate previse kapitalizma, slazem se da smanjite taj kapitalizam, povecate radnicka prava i sve pare bogatih date pametnim ljudima da nam vode ovu zemlju sa planom i ciljem. 

ovaj vucic sa ovim slobodnim trzistem... covece... pa vidi valjda da ne ide..... ali vukela zapeo, slobodno trziste pa slobodno trziste! 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

@ElonMusk

Илоне брате, ево јављам се за први лет на Марс, само да не шаљеш марксисте и феминисте док сам жив... :smeh1:

Vas vizuelno-estradni dramski umetnik Djogani je imao pravu ideju. Vizionar koji se jedonm radja. 

Подели на овим сајтовима

Него Млађо, шта је тебе натерало да се опет вратиш на Поуке, после свих оних демонстративних одлазака уз много тешких речи и неретко и псовки?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, εργασία рече

Dalje, u Velikoj Britaniji je bila velika beda u vreme izranjanja industrijskog kapitalizma u XIX veku, pa nikakvih komunista nije bilo u XVIII veku na tlu Engleske, kad gle ono dečji rad je bio svakodnevica i velike muke su morale da se ulože da se deca spasu od dirinčenja od 12 sati dnevno. 

Uzas brate. Ne znam samo ti kapitalitsi sta to. 

Zamisli, radniku skocila plata 90 % za to vreme u nekih 30 godina. Al kapitalisti 150 %. To nije fer, trebala je plata svima da skace jednako i pravedno kao u sovjektskom savezu. 
Lepo je platon pricao o kralju filozofu i vidim da si i ti fan. Treba nam znaci sistem gde ce narod da izabere jednog mnogo pametnog coveka, andjeoskih osobina koji ce svojom genijalnoscu da nam vodi ekonomiju. 

to je najbolji sistem, a ne ti kapitalisti da im skace plata 150 % kad radniku skace samo 90 %..... 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

Него Млађо, шта је тебе натерало да се опет вратиш на Поуке, после свих оних демонстративних одлазака уз много тешких речи и неретко и псовки?

- banuje me
- prica kako sam demonstrativno "otisao"

good old honest Rylah :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ElonMusk рече

- banuje me
- prica kako sam demonstrativno "otisao"

good old honest Rylah :)

А ти си мала маца која томе није нимало допринела, и никад низашта ниси био крив, и сви су те малтретирали без разлога, а све оне псовке, кршења правила и изливи беса који су сачувани на форумским логовима и оно све после тога по Фејзбуцима је јер ти је неко хаковао налог...

Ајде да сад не дозволимо да поново дође до тога, да се на време растанемо. Довиђења.

Подели на овим сајтовима

On 2/11/2018 at 21:08, RYLAH рече

Ја се са овим слажем. Поента ове теме је само да се сруше неки митови. Као што су били митови о "оцима оснивачима" за које су биле битне бајке које су причали, али није било битно шта су радили у животу, онда митови о железницама и другим инфраструктурним пројектима који се не би развили без помоћи власти, а у последње време митови о технолошким компанијама, које опет зависе од помоћи својих пореских обвезника.

Оно што ме је ипак зачудило кад сам тражио око ове теме су нафташи. Мени није јасно како и зашто се њима и даље даје толико. На неким сајтовима чак причају да су нафташи тотално неспособни више сами да послују, без разних подстицаја, субвенција, пореских или царинских олакшица и сличних ствари.

Тек сам до овог поста стигао, али чисто да убацим и специфичност чуда либералне транзиције у Азији - Азијских тигрова.

Када се погледају највеће корпорација Јужне Кореје, Тајвана, Јапана, односно генерално када се сагледају успјешни далекоисточни привредни системи - они су далеко од "неинтервенцијских". Највеће корпорације, нпр. у Јапану, попут Мицубишија ,Хонде, Тојоте итд. су од свог заснивања током Мејџи рестаурације биле јако повезане са државом која се и након 1945. понашала протекционистички ка њима. Чак штавише, те корпорације су у Јапану основале аристократске породице на приједлог цара ( који еј тако мудро реформисао феудалну властелу у аристократију крупног капитала ). Онда, Самсунг из Јужне Кореје, како сам посљедњи пут чуо, послује са губитком и пропао би да не добија помоћ од државе. Чак штавише - у Јужној Кореји нема "креативне деструкције" ( процеса да неуспјешна предузећа пропадају и на њиховом мјесту ничу нова ), него је Самсунг вјечан као што је то била КПЈ. Завршиш ЕТФ и једини послодавац ти је Самсунг нпр.

Поврх тога, још корак даље када се оде добија се Сингапур као "ауторитарни либерализам" којег је силом наметнуо његов рахметли диктатор ( нек ми опрости што му не запамтих име, кад ми сви Хо Ши Минови исто звуче ) и од Сингапура направио "азијског тигра" кроз деценије државне протекције помијешане са слободним предузетништвом ( у смислу, не пљуј Вођу и ради шта хоћеш ). Ево, одеш на Википедију и одмах те дочекају прва два пасуса:

Цитат

The economy of Singapore is a highly developed free-market economy.[16][17] Singapore's economy has been ranked as the most open in the world,[18] 7th least corrupt,[19] most pro-business,[20] with low tax rates (14.2% of Gross Domestic Product, GDP)[21] and has the third highest per-capita GDP in the world in terms of Purchasing Power Parity (PPP). APEC is headquartered in Singapore.

Government-linked companies play a substantial role in Singapore's economy. Sovereign wealth fund Temasek Holdings holds majority stakes in several of the nation's largest companies, such as Singapore Airlines, SingTel, ST Engineering and MediaCorp. The Singaporean economy is a major Foreign Direct Investment (FDI) outflow financier in the world. Singapore has also benefited from the inward flow of FDI from global investors and institutions due to its highly attractive investment climate and a stable political environment.[22]

А ево развоја сингапурског БДП-а:

singapore-gdp.png?s=wgdpsing&v=201801101

Ево мало и о развоју Јужне Кореје:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Де си бре, @Ћириличар, нема те ко да ћеш да поскупиш.

Имао сам посла са једном дебелом... књигом од тисућу страница. Баталио сам био све дистракције док не завршим са тим монструмом од испита ( типа, оставио лаптоп у Босни ). И ево ме сад, лајв из Бурекленда :D

Такође сам при крају Хајековог Устава слободе, па сам се баш ужелио економије... након цјелодневног пичења Хероја тројке. 

Мука брате, тежак живот :/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

Баталио сам био све дистракције док не завршим са тим монструмом од испита ( типа, оставио лаптоп у Босни ).

Тако сам и ја једном оставио лаптоп да бих избегао дистракције, ал сам онда схватио да ми лаптоп треба да радим...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Тако сам и ја једном оставио лаптоп да бих избегао дистракције, ал сам онда схватио да ми лаптоп треба да радим...

Ох, шта ће то бити да и правници имају неку предност над програмерима? :D

Глич у матриксу, 100%.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...