Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Џуманџи рече То је мање важно, као што сам већ писала на другим темама: јако је битно да човек зна зашто нешто сматра, зашто нешто држи за тачно; није поетна у пуком усвајању ових или оних учења. To je vrlo vazno kao i ovo zasto. No reci nam ti zasto ti smatras da su dve volje i zasto bi to bilo vazno? Ivan Marković and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 3 минута, Џуманџи рече То је мање важно, као што сам већ писала на другим темама: јако је битно да човек зна зашто нешто сматра, зашто нешто држи за тачно; није поетна у пуком усвајању ових или оних учења. Ајде, не било ти заповеђено, објасни нам зашто је тако. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Trifke рече To je vrlo vazno Мени није. Желим да чујем људе да објасне зашто сматрају оно што сматрају. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 9 минута, Џуманџи рече Под 2.) 2 воље Зашто? Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Џуманџи рече Мени није. Желим да чујем људе да објасне зашто сматрају оно што сматрају. Interesantno. Nije ti bitno! Nema veze sto je jedan ceo sabor raspravljao o tome i mnogi mucenici nastali zbog tog sukoba a medju njima i Sv Maksim ispovednik. Izgleda da su oni promasili sto su se bahtali o svemu tome jer to nije bitno. Milan Nikolic, Hattori, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 2 минута, AnaLaz рече Зашто? Па већ сам донекле и рекла оним "двоприродаши", дакле, природи је својствена воља, а пошто има 2, онда је и воље = 2. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 1 минут, Trifke рече ! Не покушавај опет да ср дерњаш на мене, идеш на игноре. Не, мени у овој теми то није битно. Интересује ме како људи то себи објашњавају. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Управо сада, Џуманџи рече Не покушавај опет да ср дерњаш на мене, идеш на игноре. Не, мени у овој теми то није битно. Интересује ме како људи то себи објашњавају. Nema dernjave. I bas e briga za tvoj ignore. Dao sam zapazanje. Ako mozes odgovori! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 Nedostaje opcija: samo jednu - ljudsku. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 3, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 пре 6 минута, Avocado рече Nedostaje opcija: samo jednu - ljudsku. Бележим да си гласао за опцију 1. Лидија Миленковић and Avocado је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 3, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2018 да ли две воље има и после васкрсења? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Требало би веровати да Христос има две воље као и две придоде и пре васкрсења и после васкрсења, и после вазнесења.Не постоји филозофско објашњење шта је уопште воља. Нешто знамо кроз теологију али је врло компликовано, иако је ствар вероватно тотално једноставна.Личност поседује вољу, као што поседује природу. Воља је нешто што се тиче природе, али не саме по себи, не без личности; тако се воља тиче и личности али не саме по себи, не без природе.Кад кажемо ,,онтолошка разлика", то значи разлика у начину постојања ,,природа" између два бића, једног које је Нестворено - Бог - и другог које је створено. Тако имамо једну вољу која је нестворена и другу која је створена, а обе могу бити у поседу једне личности, конкретно Логоса Божијег.Када се ми прикачимо на Тело Христа, кад примимо Његово тело и крв, тачније живот у наше биће, онда се наше личности удостоје друштва и односа какво има Нестворени и Тројични Бог.Наш доживљај виђења нестворених енергија може бити као да се стапамо са свим око нас, у неописивом блаженству и љубави, која нас може оборити с ногу и у налету наизлед јуродивости залепити у загрљај са самом земљом. Ни ми више нисмо обичне личности јер видимо ту нестворену радост како Сама Света Тројица делује, кроз нас и кроз свег око нас.Тајна је како Логог пролази у нову улогу - преузимања наше природе Оваплоћењем, али нешто знамо. Знамо да је пролазак био кроз Духа Светога, те Треће Ипостаси која је увек у Оцу и Сину. Сада, међутим, десило се нешто онтолошки важно, нешто што је премостило онтолошки јаз између двеју природа, управо тако што је Логос ушао кроз Духа Светога да комплетно настани створену природу. Десило се изливаље наднебесног Логоса у творевину, као када се излије река из својих токова па поплави штошта. Али када се река враћа у своје речно корито, она повуче и кчш и ствари са собом, тако је Господ повукао одабране, почев од апостола до нас данашњих. Следећи велики долазак ће бити космички доживљај божанске поплаве, да се све заведе тамо за Царство Вечно.Наша залутала природа ће се залепити за мирну луку ипостасних својстава Пресвете Тројице и одатле ћемо ступити у контакт као новорођенче са мајком по први пут.Сада то наслућујемо, ишчекујемо, делимично примамо у Евхаристији. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 Dvije volje ali mogli bi smo uvesti i treću :" Oče neka bude volja tvoja". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 38 минута, kopitar рече Dvije volje ali mogli bi smo uvesti i treću :" Oče neka bude volja tvoja". Ne nikako trecu to je bezsmislica. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 4, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Ne nikako trecu to je bezsmislica. Nemoj odmah bukvalno da me shvaćaš , od teologa očekujem više .... Što znači to : Oče neka bude tvoja volja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука