Jump to content

Колико вољâ има Христос?

одговор је  

16 члановâ је гласало

1. 1. одговор је

• Једну - Богочовечанску
      3
    • Две - божанску и људску
      13

Препоручена порука

Две природе, божанску и човечанску,које се не сливају,  а самим тим и две воље.

• Волим 1

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Istiniti Bog i istiniti čovek.

Dve volje, jedna čovekova podredjena volji Božanskoj, što čini Ličnost Hristovu u svom delovanju potpuno istovetnu delovanju volje Božje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ја сам гласао за једну богочовечанску вољу. Или су можда две али се човечанска воља покорава Божијој што видимо у ономе када Христос каже, нека ме мимоиђе чаша ова, али нека како ја хоћу него Ти.

Па је и то оно како би ми требали да живимо. 

Подели на овим сајтовима

Ако вољу посматрамо више као жељу, тежњу, импулс ка нечему, онда две, ако је посматрамо као могућност избора и усмерења, онда једну. По мом мишљењу, на прву лопту.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

7 : 3

Расправљајте се мало, да ми успе тема :D:D Keep it #Hot

A kada ces da im kazes resenje to jest ono sto uci crkva o tome? :945729:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

A kada ces da im kazes resenje to jest ono sto uci crkva o tome? :945729:

То је мање важно, као што сам већ писала на другим темама: јако је битно да човек зна зашто нешто сматра, зашто нешто држи за тачно; није поетна у пуком усвајању ових или оних учења. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...