Jump to content

Коме смета мало пристојности и културе на форуму ???

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 24 минута, Брка Жарковачки рече

Времену у ком живимо и окружењу паше да буде мало саблазни. И на форуму и у животу. Ја се понекад толико умртвим да једва дочекам да ме неко саблазни - легне ми ко будали шамар!

Капирам. Како се мени чини увек смо у сукобу крајности. Живимо у свету који мрви човека а онда човек често кад дође у Цркву, уместо да расте у Христу остаје на нивоу детета у Цркви. То је нормално да човек бежи у загрљај Цркве, сав слаб, израњаван, хвала Богу то и јесте поента.

Није благост исто што и глума и њањавост. Није љубав романтика. Није поштовање гомила научених фраза. Лоше је ако човек на неки начин не очврсте и остане недоношче кога може саблазнити све што види и које гледа људе и Бога на неки романтичарски начин.

Исто тако не може се бити груб и неотесан јер ћемо згазити брата или сестру, гурнути га од Бога који га је призвао а самим тим и себе гурнути од Бога.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Tanjir рече

Goku, nemoj da vadiš moje reči iz konteksta. Ja sam samo rekao da "AKO podržava abortus, da ga onda treba odvojiti od čaše spasenja." Što je normalno. A ovima što podržavaju blud i kontracepciju sam rekao da se dodvoravaju paganima, umesto Crkvi i da čovek sam sebe isključuje iz Crkve ako svesno i namerno krši Njena učenja. 
Ja sam ovde najviše vređan, pa se ne ljutim. I nisam trol, argumentovano sam kritikovao kontracepciju, to što sam malo duhovit, ne znači da sam trol.

Има ту та ствар да је Мурамаса пре неког времена најавио да ће створити нови алтер-его који ће бити најуверљивији до сад и којим ће троловати по форуму, па су ми сада сви сумњиви. :D

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ђорђе Р рече

Да ли се овако води и екуменски дијалог? Не води се. Ако је ово нормално, како кажеш, онда екуменски дијалог није нормалан? Онда су у праву артемијевци, старокалендарци, "истински православни", и друге секте?

Ако желиш да престанем да причам, стави ми бан, или ме натерај на други начин. Дуго сам ја на форумима, и испратио сам много дијалога, где аргументи нису омаловажавање саговорника, проглашавање неистомишљеника незналицама...

Vidis na jedan se nacin vodi dijalog sa onima koji nisu moje vere a na drugi nacin sa onima koji u crkvi izvrcu jevandjelje. To najblje mozes videti kod apostola Pavla. Uzmi recimo II Kor i u njij ces naci i ironiju i monogo toga drugog sto bi se moglo nazvati nepristojno. Isto za Judinu poslanicu pa za Petrove poslanice. Dok opet vidimo apostola Pavla kako u sinagogi sasvim dugacije propoveda.

Ja nisam adm. da bi ti lupio ban a i ne zelim vec ti samo preporucujem da ne ucis advokata pravu i drvosecu da kako se sece drvo ako nisi ni advokat ni drvoseca. ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Срђан Шијакињић рече

Има ту та ствар да је Мурамаса пре неког времена најавио да ће створити нови алтер-его који ће бити најуверљивији до сад и којим ће троловати по форуму, па су ми сада сви сумњиви. :D

Нема невиних! Иза сваког угла вреба самурај! 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Goku рече

Ја сам у поукама тражио отприлике исто оно што је недавно и Катарина 1976, неку заједницу и дружење, мјесто гдје бих са људима сличним себи подијелио нека запажања, искуства, страхове радости... буквално ријечи утјехе.

Исто брате, и ја сам тражио ријечи утјехе, и нашао сам их онога часа кад ми је власт рекла да сам болестан човјек, тако да....немој ни ти да одустајеш од форума....ријечи утјехе стижу кад се најмање надаш ;)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

prema tome dosao si da vojerises a da pri tom ne razumes radnju koju posmatras. Sada shvatas zasto ti voajerises i sablaznjavas se nad radnjom dok je nekome drugome prepricavas?

Pa čekaj. Ovo sad nije dogmatska tema a ti opet projavljuješ prostakluk. Ne ide li to u korist moje tvrdnje?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Vidis na jedan se nacin vodi dijalog sa onima koji nisu moje vere a na drugi nacin sa onima koji u crkvi izvrcu jevandjelje.

Хоћеш да кажеш да свако ко се не слаже са тобом, или самном, око догматских тема, "у цркви изврће јеванђеље", па ми је допуштено да га омаловажам, вређам, непристојно се понашам према њему?

Погледај где су они који се тако понашају у стварном животу, углавном су отпали и отпадају од цркве, они који проглашавају себе браниоцима исправног тумачења јевнђеља.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ђорђе Р рече

Хоћеш да кажеш да свако ко се не слаже са тобом, или самном, око догматских тема, "у цркви изврће јеванђеље", па ми је допуштено да га омаловажам, вређам, непристојно се понашам према њему?

Погледај где су они који се тако понашају у стварном животу, углавном су отпали и отпадају од цркве, они који проглашавају себе браниоцима исправног тумачења јевнђеља.

Ne samnom ili sa tobom vec sa jasnim ucenjem crkve. Gal 1:8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Gal 1:9 Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

i ovo...

pa citaj malo bolje, niko te nije prozivao da si kriv. i kakve veze ja imam sa Svetlanom i njenim komentarom aman, zena nije ni ucestvovala na temi

..kao klinci na Jutjubu, ima crno i belo i nista sem toga. 

Dobro, bre Anči jel ne vidiš iz onoga što je Goku izvukao da mu nismo mi smetali i da tema nije zaključana zbog nas, nego zbog ovih drugih svađalica...

пре 2 часа, ana čarnojević рече

kao pojavis se, izvolis zakljuciti da si zgadjen iako nisi citao celu temu, administracija se slozi sa tobom, zakljucaju mi temu taman kad sam pocela da se muvam sa Avokadom.

Ljubomorni su na naše njuškanje... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Немам појма о чему је реч (увек пропустим парти :ljut: ) али сам против забране вређања. Кад неко лупета тако и треба да му кажем да лупета. Боље да будем проста него присилно фина. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Немам појма о чему је реч (увек пропустим парти :ljut: ) али сам против забране вређања. Кад неко лупета тако и треба да му кажем да лупета. Боље да будем проста него присилно фина. :)

Treba napraviti i razliku između uvreda i kritike nečije konkretne misli...

"ti si glup" je uvreda nečije ličnosti...

"ovo što si napisao je glupo" nije uvreda... svako može da napiše nešto glupo i time ništa nisi rekla o ličnosti sagovornika...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Treba napraviti i razliku između uvreda i kritike nečije konkretne misli...

"ti si glup" je uvreda nečije ličnosti...

"ovo što si napisao je glupo" nije uvreda... svako može da napiše nešto glupo i time ništa nisi rekla o ličnosti sagovornika...

Па какве то везе има? Некад је једноставно немогуће не додирнути 'личност', поготову кад неко напипр небулозу типа "све сличне Џумки ће у рај". Ту немаш на шта да се 'накачиш'. А и боље да ти кажем да мислим да си глуп, акко то заиста мислим, него да се фолирам због ради неког актуелног шаблона пристојности. 

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...