Jump to content

Molitveni zivot nas

Оцени ову тему

Препоручена порука

uh, mnogo mi je lakse sada kada sam procitala vase komentare....:grouphug123:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Углавном седим код куће читајући у себи док на телевизору трешти музика

Кад ми опадне концентрација или ухвати мрза, баталим све у први мах. Неки разумно кратак период не читам ништа, а онда постепено присиљавам себе.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Иначе из стандардног молитвеника се ретко молим. За јутарње и вечерње молитве читам (у доста скраћеној верзији) црквено јутрење и вечерње које комбинује часослов, минеј, октоих, псалтир (а у посту и педесетници Триоде) и тако избегавам машинско понављање молитава из молитвеника, а уједно и пратим црквени годишњи круг. 

Jel ovo obimno? Kombinujes iz vise knjiga? Objasni :)

пре 51 минута, JESSY рече

ja, recimo, stalno imam Gospoda pred sobom, i kad bilo sta radim, razmisljam kako on reaguje....da li je to bogougodno ili ne...

Kako to, imas Gospoda pred sobom? Objasni :)

пре 29 минута, Trifke рече

Ma razumem te. Meni je isto izgledalo smesno. No seti se kako komuniciras sa ljudima. Nekada bez ijedne reci. Samo uradis nesto za njih ili sto znas da se njima dopada. Bog voli tvoje fotografije. Zasto nebi neku posvetila njemu?  :) 

Svaka je Njegova i necija.

пре 22 минута, Toma рече

Od kako sam kod o. Šmemana pročitao o "Posvećenju vremena", počeo sam da
kada idem niz stepenice (živim na III spratu) izgovaram "Oče naš...".
Onda sam par godina kasnije usporio hod da bih dodao i "Care nebeski".
Pa sam od pre 2 godine dodao, kad izadjem iz zgrade, i "Simvol vere".
Ne znam šta će biti sledeće, Bog Sveti zna....

Kako li stignes na vreme kud si posao? :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Danijela рече

Kako to, imas Gospoda pred sobom? Objasni :)

osecam njegovo prisustvo, kao da me posmatra i prati sta radim svakog trenutka...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Danijela рече

Kako moze biti sigurna da je to bas On?

Na ovoj zemlji ne postoji nista sigurno osim onoga sto je On obecao. Pozovi se na Njegova obecanja. On je u kontroli a ne onaj drugi. Ne boj se On te voli! :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Danijela рече

Kako moze biti sigurna da je to bas On?

Matt 7:7 Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Matt 7:8 Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.
Matt 7:9 Ili koji je među vama čovjek u koga ako zaište sin njegov hljeba kamen da mu da?
Matt 7:10 Ili ako ribe zaište da mu da zmiju?
Matt 7:11 Kad dakle vi, zli budući, umijete dare dobre davati djeci svojoj, koliko će više otac vaš nebeski dati dobra onima koji ga mole?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Danijela рече

Kako moze biti sigurna da je to bas On

Njega zelim, ocekujem i trazim...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Матусал рече

Променим сто положаја од лежања,стојања,седења до клечања и наравно само се врпољим.....:)))

Потпуно исто.

Ако ме случајно такво стање ухвати у храму, нон стоп окрећем главу чим шкљоцну врата.:POPOcorn1:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Иначе све пројекте и планове завршим на молитви......Волим свеноћна бдења она дугачка, првих пет сати ми све могуће падне на памет и онда сам таман пред литургију миран.......

Подели на овим сајтовима

Bog će ispuniti tvoju volju, ako imaš volju i želju za Njim, Otac će ti dati da Isusa Hrista prepoznas kao Sina Božjeg, kao što je to dao Simonu koji postade Petar tada.

I onda će svagda Bog biti u tebi i ti u Bogu.

Zato kazemo da prepoznavanje Sina Božjeg nije od tela i krvi čoveka, samim tim ni od nekih umnih dela covekovih, nego od želje i volje čovekove za Istinom, dolazi i poznanje i prepoznavanje Boga u svoj punoći Njegovoj, preko Isusa Hrista kao istinitog Sina Bozjeg i jedine Istine koju ima sa Ocem i Duhom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Џуманџи рече

Прво, шта је молитва?

:POPOcorn1:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Џуманџи рече

Прво, шта је молитва?

Побожан разговор душе са Богом :)

Молитва је подељена на више подврста и група.

У крајњем смислу не би требала бити ништа друго до умно причешћивање и сједињење са оваплоћеним Логосом.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Trifke рече

Na ovoj zemlji ne postoji nista sigurno osim onoga sto je On obecao. Pozovi se na Njegova obecanja. On je u kontroli a ne onaj drugi. Ne boj se On te voli! :) 

пре 43 минута, Trifke рече

Matt 7:7 Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.
Matt 7:8 Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.
Matt 7:9 Ili koji je među vama čovjek u koga ako zaište sin njegov hljeba kamen da mu da?
Matt 7:10 Ili ako ribe zaište da mu da zmiju?
Matt 7:11 Kad dakle vi, zli budući, umijete dare dobre davati djeci svojoj, koliko će više otac vaš nebeski dati dobra onima koji ga mole?

пре 34 минута, JESSY рече

Njega zelim, ocekujem i trazim...

Ma sve to stoji al kako bas znate da je On, kako mislite to da je stalno sa vama, kako to znate?

пре 7 минута, Џуманџи рече

Прво, шта је молитва?

Da, sta je? Lista zelja, jadikovka, zahvalnica...?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...