Jump to content

Екстремни индивидуализам

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Покушавам да ти покажем колико се то све заснива на веома натегнутим претпоставкама. Толико је хипотетичко и нереално да једноставно нема шта много да се каже... Како тако натегнута ствар уопште може да буде предмет закона?

Има милион вероватнијих ствари којима ја могу да угрозим друге и ником не пада на памет да то забрањује законом.

Nisu nategnute pretpostavke, nego kad se nakupi dovoljno debila, na prvu varnicu ima sve da plane.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

ovHR9Wl.jpg

PO KUCAMA?!

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Pa o tome se i radi u svim državama u kojima je vakcinacija obavezna. Ne znam o čemu onda pričamo.

Čekaj, ti misliš da negde zle tete idu po kućama i na silu vakcinišu?

Еј Бранка, Бранка... :)

Не ради се о томе уопште. Сасвим је различито, ал сам се уморио... Опашће ми имунитет па ћу да угрозим неку сироту децу. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Ево ви сад не спавате, што није добро за имунитет и повећавате вероватноћу да се у будућности нечим заразите и угрозите друге.

Значи, законом да се уведе обавезно спавање! У 9 у кревет! :smeh1:

Nisam baš siguran ali hajde i da uzmemo da je potpuno tačno da to nije dobro za imunitet... ali i sa tim aksiomom, pošto svet nije crno-beli kako pokušavaš da ga uklopiš sa svojim dogmama i pošto ne razgovaraš sa nekakvim mrziteljima slobode, nego sa racionalnim ljudima... cenim da i sam znaš da smo spremni da istrpimo taj rizik i tu malu verovatnoću da će neko nesanicom malo ugroziti svoj lični imunitet naspram takve invazije slobode kakva bi bila obaveza spavanja u određeno vreme i u određenom trajanju... ali nismo spremni da se kolektivni imunitet (herd immunity) ugrožava i da nam umiru deca od bolesti koje bi vakcinacijom mogli da iskorenimo, zbog toga što su neki ljudi istripovali nebuloze u vezi sa vakcinama...

Покушавам да ти покажем колико се то све заснива на веома натегнутим претпоставкама. Толико је хипотетичко и нереално да једноставно нема шта много да се каже... Како тако натегнута ствар уопште може да буде предмет закона?

Има милион вероватнијих ствари којима ја могу да угрозим друге и ником не пада на памет да то забрањује законом.

Uopšte se ne zasniva na nategnutim pretpostavkama ako posmatraš državu i društvo kao celinu, što naravno odbijaš jer ti dogma ne dozvoljava... korelacija procenta vakcinisane dece i iskorenjevanja bolesti tj. pojavljivanja epidemija je sasvim dobro i dovoljno dokazana i potkrepljena... nije uopšte pretpostavka, a pogotovo ne nategnuta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

P.S. Tamo gde postoji ozbiljan rizik za zdravlje i živote drugih ljudi smo regulisali i kad i koliko mora da se spava... recimo kamiondžijama... čak i u slobodarskoj Americi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Uopšte se ne zasniva na nategnutim pretpostavkama ako posmatraš državu i društvo kao celinu, što naravno odbijaš jer ti dogma ne dozvoljava... korelacija procenta vakcinisane dece i iskorenjevanja bolesti tj. pojavljivanja epidemija je sasvim dobro i dovoljno dokazana i potkrepljena... nije uopšte pretpostavka, a pogotovo ne nategnuta...

Не спорим ја науку уопште, то је све јасно око корелације имунизације и искорењивања болести. Нити ми ту било каква "догма" смета.

Али закон се не бави статистикама, него конкретним особама и њиховом слободом. Моје тврђење је - не може према некоме да се примењује насиље због статистике.

Оно што треба да радимо је да објашњавамо и образујемо људе, а не да претимо пендреком. Решење за тај проблем није насиље, него едукација.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не спорим ја науку уопште, то је све јасно око корелације имунизације и искорењивања болести.

Али закон се не бави статистикама, него конкретним особама и њиховом слободом. Моје тврђење је - не може према некоме да се примењује насиље због статистике.

Оно што треба да радимо је да објашњавамо и образујемо људе, а не да претимо пендреком. Решење за тај проблем није насиље, него едукација.

Pa vidi ovako... čuveno: da se ja pitam... ne bi niko zbog toga bio novčano kažnjavan... već bi upravo u sklopu edukacije dobio kaznu društveno-korisnog rada - jednomesečnog volontiranja u bolnici sa decom obolelom baš od te bolesti za koju je svom detetu odbio vakcinu, uz plaćenu kartu i smeštaj do Afrike ili Azije ako ovde nema pacijenata...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Grizzly Adams рече

Не спорим ја науку уопште, то је све јасно око корелације имунизације и искорењивања болести.

P.S. Zakoni se rutinski bave statistikama... npr. ograničenje brzine na određenom putu nije uvedeno zato što je to idealna brzina za tebe ili mene ili Raikonena... nego čisto statistički - kao brzina koja će statistički dovesti do najmanje udesa, a da se ne zaguši saobraćaj... i možeš ti do mile volje sudiji ili panduru prilikom plaćanja kazne da objašnjavaš da nema žrtve i da nikog nisi ugrozio jer ti super voziš i nikada nisi imao udes i opušteno možeš tu da voziš 20km/h više od ograničenja bez da se išta desi... ali je ta pesma malo besmislena...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

ne bi niko zbog toga bio novčano kažnjavan

Apsolutno. Šta ja, moja/bilo čija deca imamo od toga? Ko ima para platiće, i njegovo dete će se, i dalje nevakcinisano, igrati sa ostalom decom.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

P.S. Zakoni se rutinski bave statistikama... npr. ograničenje brzine na određenom putu nije uvedeno zato što je to idealna brzina za tebe ili mene ili Raikonena... nego čisto statistički - kao brzina koja će statistički dovesti do najmanje udesa, a da se ne zaguši saobraćaj... i možeš ti do mile volje sudiji ili panduru prilikom plaćanja kazne da objašnjavaš da nema žrtve i da nikog nisi ugrozio jer ti super voziš i nikada nisi imao udes i opušteno možeš tu da voziš 20km/h više od ograničenja...

Па то је глуп закон. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Grizzly Adams рече

Слобода избора је да нешто не мораш, али свакако сносиш последице.

Ne moras da se vakcinises, ali ako se ne vakcinises posledica je da ces platiti kaznu i da ces biti vakcinisan i donekle edukovan. Je l to sad OK?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, drvce рече

Ne moras da se vakcinises, ali ako se ne vakcinises posledica je da ces platiti kaznu i da ces biti vakcinisan. Je l to sad OK?

Не. То је казна. Последица је када људи добровољно прилагођавају однос према теби због твојих поступака. На пример, фирма ти повећа цену осигурања зато што ниси вакцинисан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Државна присила је завадила људе и вирусе. На Слободном Тржишту бисмо сви споразумно коегзистирали и не би било потребе за било каквим вакцинама!  :sunce::sunce::sunce:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...